Skip to main content

AccessTr.neT


Üretim Hesaplamada Rapor Alma

Üretim Hesaplamada Rapor Alma

Çözüldü #1
Merhabalar.
Yapmış olduğum çalışmanın raporlama kısmında bazı sıkıntılarım vardır.

"Kazan Kapasitesi" , "Kapasite kaybı" ve "Çalışma Süresi" alanlarına rapor aldığımda değer gelmiyor. Giriş yaptığımda da bu verilerin "Üretim Girişi" tablosunda eklenmediğini gördüm. Ama neden eklemediğini çözemedim. Birde rapor alırken tarih seçme olayı yapmak istiyorum. standart bugünün tarihi gelsin ama ben istediğim günü seçip o güne ait raporu aldırayım. yada iki tarih alanı olup seçilen bu tarihler arasını baz alıp raporu dökmeliyim. Burada standart olarak bugünün değerini alacak biçimde ayarlamak istiyorum.

Birde elemanlara bu programı vermek istemiyorum. data benim bilgisayarımda durmalı, işletmedekiler kendi ekranlarında bir giriş arayüzü açıp işlemlerini yapmalılar. Yani onlarda sadece veri giriş ve rapor alma ekranı olsun istiyorum. bu konularda fikir verebilir misiniz?

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
.rar Üretim Hesaplama ve Raporlama.rar (Dosya Boyutu: 141,24 KB | İndirme Sayısı: 51)
Cevapla
Çözüldü #2
Sayın boraday;
Ekte datanın sizin dışında kimse tarafında görünmemesi dışındaki problemleriniz çözülmüştür.

Veritabanını paylaşmak için;
1. Öncelikle sürekli açık bir bilgisayarda bir klasörü paylaşıma açmalısınız. Ve bu klasöre bağlanabilecek kullanıcılara yetki vermelisiniz.
2. Veritabanınız iki dosya haline getirmeli bir tanesine tablolarınız diğerinede tablolarınız dışındaki herşeyi koymalısınz. Tabloların olduğu dosyayı paylaştırdığınız klasöre koyarak diğer çalışmanızdan bu çalışmanıza bağlanmalı ve tabloları Access Dış Veri Sekmesinden bu tabloların olduğu dosyanıza bağlamalısınız.
3. Bu aşamadan sonra 2. Dosyanızı yani arayüzlerinizi istediğiniz bilgissayara vererek çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu haliyle birden fazla bilgisayarda veri ggirişi yapma imkanı oluşur.

Bundan sonrasında bir menü hazırlamanız ve her kullanıcının sadece yetkisi ile ilgili alanlara giriş yapmasını sağlayabilirsiniz.

Kolay gelsin.
.zip Kur@l_Uretim_Hesap.zip (Dosya Boyutu: 69,97 KB | İndirme Sayısı: 45)
Cevapla
Çözüldü #3
Ben size madde madde yanıt vereyim çünkü farklı konularda 3 değişik soru sormuşsunuz.

1-Bununla ilgili çalışmanızı inceleyip nerede hata yaptığınıza bakmak gerek. İnceliyorum.

2-Rapor alırken tarih seçme olayı ile ilgili size önerim sitemizdeki örnekleri iyi inceleyin. Çıkan bir form üzerindeki iki açılan kutuda tarihleri seçip bu aralıktaki değerlere göre rapor açtırma işi artık anlata anlata bıktığım bir olay. Aşağıda verdiğim linkte sitemizdeki bu konuda verilen örnek ve sorular yer alıyor. Dikkatlice inceleyiniz:

https://accesstr.net/googlearama.php?cx=...net%2F#922

3- Bu sorunuzda anahtar kelime "veritabanı bölme"dir. Aşağıda aynı şekilde linkini veriyorum. 2. maddede söylediklerim aynen geçerli.

https://accesstr.net/googlearama.php?cx=...%252F#1116
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #4
Kur@l Hocam Merhabalar. Ekte gönderdiğim iki resim dosyasına bakabilir misiniz? Yaşadığım sorunlar
1-Form1'i çalıştırıp tarih seçme işleminden sonra Raporu hazırlattığımda Hata-1'deki hata mesajını alıyorum.
2- Üretim Girişi yaptığımda kayıt yap dediğimde Hata-2'deki mesajı alıyorum ve kayıt gerçekleştiremiyorum. Birde akıl danışmak istediğim konu var = Giriş ve Çıkış formunu tek mi tutmalıyım yoksa 2 ayrı form ile mi bunu çözmek daha akılcı olacaktır. Girişleri bir formda yaptırma , çıkış formunda parti no yazıp bilgileri getirmek ve çıkış tarih ve saatini yazdırıp kayıt işlemini tamamlamak. Siz ne dersiniz.
Veri tabanı bölme işlemlerini anladım ve bu yapıyı bitirince onu deneyeceğim.

Mehmet Hoca'mada uyarısı için teşekkür ederim. Ama daha önce de belirttiğim gibi acemiyiz ve acemilikler yapılabilir. "anlata anlata bıktığım bir olay" sanki biraz ters olmuş. Zaten acemi olunmasa bu durum olmaz. sorup öğrenmeye çalışıyoruz. biraz daha küçükleri sever yaklaşım mutlu edecektir küçüklerimizi.?????

Paylaşımınız ve yardımınız için teşekkür ederim. Saygılarımla...
Cevapla
Çözüldü #5
1. Resim için aşağıdaki uygulama yardımızla tarih ayracınızı / olarak ayarlayın probleminiz çözülecektir.
2. Resimdeki problem bende yok.

Tarih Ayracını / Yapıcı
Cevapla
Çözüldü #6
Evet Kur@l Hocam, imleci değiştirince sorun kalmadı. Çıkış tarihini boş bırakınca Hata-2 deki mesaj çıkıyormuş. Şimdi Üretim 14-16 Saat sürüyor. Hemen çıkış saati yazılmayacaktır. Bende bahsettiğim gibi yapıyı Giriş Formu ve Çıkış Formu olarak iki ayrı yapıya çevireceğim.
İmleç için " . " çalıştıracak hale nasıl getirebilirim. Çünkü aşağıda kullanılan bir programda tarih imleçini " . " olarak istiyor. Form1 olarak yaptığınız rapor almayı iki tarih aralığına çevirme ile ilgili incelemeler yaptım ama beceremedim. Anlatma şansınız var mıdır?

Teşekkürler...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task