Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/01/2019 17:31
Konu Sahibi
zaferlacin
Yorumlar
11
Okunma
314
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

zaferlacin

Aktif Üye
Za.... La....
 50
 15
 51
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,01:53
Çözüldü 
satır sonlarında bir noktalama hatası yapıyorum ne yapmam gerekir

CurrentDb.Execute "UPDATE Tablo1 " _
 & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "" _
 & "[sokak] = '" & Me.Metin0 & "',[cins] = '" & Me.Metin2 & "',[kvadsoyad] = '" & Me.Metin4 & "" _
 & "[kvtc] = '" & Me.Metin6 & "',[kvadres] = '" & Me.Metin8 & "',[krtc] = '" & Me.Metin12 & "" _
 & "[kradres] = '" & Me.Metin14 & "',[kiraay] = '" & Me.Metin18 & "',[kirayıl] = '" & Me.Metin20 & "" _
 & "[odsek] = '" & Me.Metin22 & "',[mudded] = '" & Me.Metin26 & "',[krbas] = '" & Me.Metin28 & "" _
 & "[dask] = '" & Me.Metin32 & "',[su] = '" & Me.Metin36 & "',[gaz] = '" & Me.Metin38 & "" _
 & "[abonelik] = '" & Me.Metin30 & "',[kiracıtel] = '" & Me.Metin73 & "',[pesinat] = '" & Me.Metin77 & "" _
 & "[depozit] = '" & Me.Metin75 & "',[dosyano] = '" & Me.Metin130 & "',[kirason] = '" & Me.Metin128 & "'" _
                    & "Where [krtc] = '" & Me.Metin12 & "';"



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.906
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:08
Merhaba, bu şekilde çözüm bulmak zor, ancak gördüğüm kadarıyla,

 & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "" _

bu satırda, açılankutu55'in önünde ' " & var, ancak sonunda & ve " var, tek tırnak yok. 

 & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "'" _

şeklinde denenmesi gerekli, ayrıca bu sorun 1 satır hariç diğer satırlarda da var. Ama örnek üzerinden test edilmesi lazım.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

zaferlacin

Aktif Üye
Za.... La....
 50
 15
 51
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,01:53
CurrentDb.Execute "UPDATE Tablo1 " _
                           & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "'" _
                           & "Where [krtc] = '" & Me.Metin12 & "';"


bu şekilde üç satır olursa çalışıyor
her bir satır farklı komut veriyor UPDATE  -  SET - WHERE
fakat set komut satırı uzun alt alta yazmak gerekiyor
ozaman da satır sonunda tırnak hatası ile karşılaşıyorum



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.906
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:08
Örnek üzerinden test edilmesi lazım. Sorgu bölme işlemi aşağıdaki gibi yapılır. " & _




Visual Basic Code
CurrentDb.Execute "UPDATE Tablo1" & _
" SET Daire= '" & Me.Açılan_Kutu48 & "', Durum= '" & Me.Açılan_Kutu53 & "', apaidat= '" & Me.Açılan_Kutu55 & "' " & _
" WHERE (((krtc)='" & Me.Metin12 & "'))"


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

zaferlacin

Aktif Üye
Za.... La....
 50
 15
 51
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,01:53
çok uzun bir kod bölmem gerekiyor bölünce sonlarında tırnak hatası veriyor yada yerine ne kullanmalıyım


Visual Basic Code
DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tablo2 (Daire,Mahalle,Durum,Apaidat,Kullsek,Sokak,Cins,Kvadsoyad,KvTc,KvAdres,Kradsoyad,KrTc,KrAdres,Krisadres,Kiraay,KiraYıl,Odsek,Herayın,Mudded,Krbas,Dask,Elkt,Su,Gaz,Abonelik,KiracıTel,EvSahibiTel,pesinat,depozit,kimlik,DosyaNo,KiraSon)" _
 & "VALUES ('" & Forms!form2!Açılan_Kutu48 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu51 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu53 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu55 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu57 & "','" & Forms!form2!Metin0 & "','" & Forms!form2!Metin2 & "','"
 & Forms!form2!Metin4 & "','" & Forms!form2!Metin6 & "','" & Forms!form2!Metin8 & "','" & Forms!form2!Metin10 & "','" & Forms!form2!Metin12 & "','" & Forms!form2!Metin14 & "','" & Forms!form2!Metin16 & "','" & Forms!form2!Metin18 & "','" & Forms!form2!Metin20 & "','"
 & Forms!form2!Metin22 & "','" & Forms!form2!Metin24 & "','" & Forms!form2!Metin26 & "','" & Forms!form2!Metin28 & "','" & Forms!form2!Metin32 & "','" & Forms!form2!Metin34 & "','" & Forms!form2!Metin36 & "','" & Forms!form2!Metin38 & "','" & Forms!form2!Metin30 & "','"
& Forms!form2!Metin73 & "','" & Forms!form2!Metin71 & "','" & Forms!form2!Metin77 & "','" & Forms!form2!Metin75 & "','" & Forms!form2!Metin109 & "','" & Forms!form2!Metin130 & "','" & Forms!form2!Metin128 & "')"



Kullanici Avatari

zaferlacin

Aktif Üye
Za.... La....
 50
 15
 51
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,01:53
çözümü şu şekilde buldum
a= Forms!evkontrat.Metin0
b= Forms!evkontrat.Metin1
.
.
y =Forms!evkontrat.Metin50

DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tablo2 (Daire,Mahalle,....) VALUES ('" & a & "','" & b & "','".............."','" & y & "')"

daha kısa yada doğru olanı nedir yazabilirseniz sevinirim




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Bir Tablodaki Satırların Toplamını UPDATE İle Başka Tabloya Aktarma ahmet025896 5 261 30/01/2019, 10:16
Son Yorum: ahmet025896
Çözüldü Açılır Kutu Listeleme Hatası U.ALTUN 5 201 25/01/2019, 15:50
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Olay Özellik İfade Hatası Hk. larion 4 197 07/01/2019, 17:05
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Run Time 424 Hatası mmert06 11 264 31/12/2018, 18:32
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Sürekli Formda Sıra Numarası Hatası mmert06 6 294 23/12/2018, 17:40
Son Yorum: mmert06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.