Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
zaferlacin
Tarih
17/01/2019 17:31
Konu Sahibi
zaferlacin
Yorumlar
11
Okunma
387
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
zaferlacin

zaferlacin

Aktif Üye
Za.... La....
 50
 16
 54
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 27/02/2019,00:58
Çözüldü 
satır sonlarında bir noktalama hatası yapıyorum ne yapmam gerekir

CurrentDb.Execute "UPDATE Tablo1 " _
 & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "" _
 & "[sokak] = '" & Me.Metin0 & "',[cins] = '" & Me.Metin2 & "',[kvadsoyad] = '" & Me.Metin4 & "" _
 & "[kvtc] = '" & Me.Metin6 & "',[kvadres] = '" & Me.Metin8 & "',[krtc] = '" & Me.Metin12 & "" _
 & "[kradres] = '" & Me.Metin14 & "',[kiraay] = '" & Me.Metin18 & "',[kirayıl] = '" & Me.Metin20 & "" _
 & "[odsek] = '" & Me.Metin22 & "',[mudded] = '" & Me.Metin26 & "',[krbas] = '" & Me.Metin28 & "" _
 & "[dask] = '" & Me.Metin32 & "',[su] = '" & Me.Metin36 & "',[gaz] = '" & Me.Metin38 & "" _
 & "[abonelik] = '" & Me.Metin30 & "',[kiracıtel] = '" & Me.Metin73 & "',[pesinat] = '" & Me.Metin77 & "" _
 & "[depozit] = '" & Me.Metin75 & "',[dosyano] = '" & Me.Metin130 & "',[kirason] = '" & Me.Metin128 & "'" _
                    & "Where [krtc] = '" & Me.Metin12 & "';"



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 481
 12.009
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:21
Merhaba, bu şekilde çözüm bulmak zor, ancak gördüğüm kadarıyla,

 & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "" _

bu satırda, açılankutu55'in önünde ' " & var, ancak sonunda & ve " var, tek tırnak yok. 

 & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "'" _

şeklinde denenmesi gerekli, ayrıca bu sorun 1 satır hariç diğer satırlarda da var. Ama örnek üzerinden test edilmesi lazım.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

zaferlacin

zaferlacin

Aktif Üye
Za.... La....
 50
 16
 54
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 27/02/2019,00:58
CurrentDb.Execute "UPDATE Tablo1 " _
                           & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "'" _
                           & "Where [krtc] = '" & Me.Metin12 & "';"


bu şekilde üç satır olursa çalışıyor
her bir satır farklı komut veriyor UPDATE  -  SET - WHERE
fakat set komut satırı uzun alt alta yazmak gerekiyor
ozaman da satır sonunda tırnak hatası ile karşılaşıyorum



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 481
 12.009
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:21
Örnek üzerinden test edilmesi lazım. Sorgu bölme işlemi aşağıdaki gibi yapılır. " & _




Visual Basic Code
CurrentDb.Execute "UPDATE Tablo1" & _
" SET Daire= '" & Me.Açılan_Kutu48 & "', Durum= '" & Me.Açılan_Kutu53 & "', apaidat= '" & Me.Açılan_Kutu55 & "' " & _
" WHERE (((krtc)='" & Me.Metin12 & "'))"


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

zaferlacin

zaferlacin

Aktif Üye
Za.... La....
 50
 16
 54
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 27/02/2019,00:58
çok uzun bir kod bölmem gerekiyor bölünce sonlarında tırnak hatası veriyor yada yerine ne kullanmalıyım


Visual Basic Code
DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tablo2 (Daire,Mahalle,Durum,Apaidat,Kullsek,Sokak,Cins,Kvadsoyad,KvTc,KvAdres,Kradsoyad,KrTc,KrAdres,Krisadres,Kiraay,KiraYıl,Odsek,Herayın,Mudded,Krbas,Dask,Elkt,Su,Gaz,Abonelik,KiracıTel,EvSahibiTel,pesinat,depozit,kimlik,DosyaNo,KiraSon)" _
 & "VALUES ('" & Forms!form2!Açılan_Kutu48 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu51 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu53 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu55 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu57 & "','" & Forms!form2!Metin0 & "','" & Forms!form2!Metin2 & "','"
 & Forms!form2!Metin4 & "','" & Forms!form2!Metin6 & "','" & Forms!form2!Metin8 & "','" & Forms!form2!Metin10 & "','" & Forms!form2!Metin12 & "','" & Forms!form2!Metin14 & "','" & Forms!form2!Metin16 & "','" & Forms!form2!Metin18 & "','" & Forms!form2!Metin20 & "','"
 & Forms!form2!Metin22 & "','" & Forms!form2!Metin24 & "','" & Forms!form2!Metin26 & "','" & Forms!form2!Metin28 & "','" & Forms!form2!Metin32 & "','" & Forms!form2!Metin34 & "','" & Forms!form2!Metin36 & "','" & Forms!form2!Metin38 & "','" & Forms!form2!Metin30 & "','"
& Forms!form2!Metin73 & "','" & Forms!form2!Metin71 & "','" & Forms!form2!Metin77 & "','" & Forms!form2!Metin75 & "','" & Forms!form2!Metin109 & "','" & Forms!form2!Metin130 & "','" & Forms!form2!Metin128 & "')"



zaferlacin

zaferlacin

Aktif Üye
Za.... La....
 50
 16
 54
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 27/02/2019,00:58
çözümü şu şekilde buldum
a= Forms!evkontrat.Metin0
b= Forms!evkontrat.Metin1
.
.
y =Forms!evkontrat.Metin50

DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tablo2 (Daire,Mahalle,....) VALUES ('" & a & "','" & b & "','".............."','" & y & "')"

daha kısa yada doğru olanı nedir yazabilirseniz sevinirim




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İfade Başvuru Hatası U.ALTUN 7 286 18/04/2019, 12:27
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Sorgu Parametre Hatası Dart Reder 11 283 30/03/2019, 15:25
Son Yorum: Dart Reder
Çözüldü Update Komutu fkilic76 3 124 20/03/2019, 20:48
Son Yorum: fkilic76
Çözüldü Kaydet Butonuna Basıldığında Progressbar Hatası Veriyor Deniz DEMİRCİOĞLU 2 120 05/03/2019, 11:16
Son Yorum: Deniz DEMİRCİOĞLU
Çözüldü Log Hatası Alıyorum aliyuzen 10 426 04/03/2019, 17:00
Son Yorum: aliyuzen

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.