Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
07/11/2008 18:03
Konu Sahibi
ATROML
Yorumlar
11
Okunma
4075
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Konu Kapalı
Kullanici Avatari

ATROML

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 34
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
Şimdi Union birleştirme sorgusuyla 2 farklı alanı birleştirebiliyoruz. pekala bir alanda farklı 2 değeri ayrı ayrı nasıl oluşturabiliriz?



Kullanici Avatari

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Onursal Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
pekala bir alanda farklı 2 değeri ayrı ayrı nasıl oluşturabiliriz?

Biraz açarmısın? bir alanda iki farklı değeri oluşturmak ne demek



Kullanici Avatari

ATROML

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 34
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
kod diye bir alanım var. ve bu kod alanında 6 ve 10 diye iki adet değer kayıtlı. ben bu değerleri başka bir tabloda kod1 ve kod2 diye ikitane alan oluşturarak kod1 alanın içine 6 değerini, kod2 nin içine 10 değerini atacak.



Kullanici Avatari

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Onursal Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(07/11/2008, 18:15)ATROML Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kod diye bir alanım var. ve bu kod alanında 6 ve 10 diye iki adet değer kayıtlı. ben bu değerleri başka bir tabloda kod1 ve kod2 diye ikitane alan oluşturarak kod1 alanın içine 6 değerini, kod2 nin içine 10 değerini atacak.


=Mid([AYRILACAK ALAN DI];BAŞLANGIŞ KARAKTERİ;ALINACAK KARAKTER SAYISI)

Örneğin:

Metin Kutunun Adı Deneme Olsun
DENEME=610
=Mid([DENEME];1;1) Bu Birinci Kutuya = 6
=Mid([DENEME];2;2) Bu İkinci Kutuya = 10



Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
NihatKr doğru cevap vermiş ama anladığım kadarıyla bu sorgu içinde olacak. O yüzden = yerine bunlar sorguda bir alanın karşılığı olarak yazılacak.
Yani
Select Mid([AYRILACAK ALAN DI];BAŞLANGIŞ KARAKTERİ;ALINACAK KARAKTER SAYISI) as Alan1,.... şeklinde


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

ATROML

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 34
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
tablodaki değerler bu şekilde yanyana yazılı değil. örnek ekte. tablo 1 de bulunan değerleri tablo 2 ye aktaracak. tablo 1 de kod alanındaki değerleri 6 olanları tablo 2 deki s alanına, 10 olanları g alanına, rakamlarınıda karşılıklarına r alanına aktaracak.


Ek Dosyalar
.rar   vt2.rar(Dosya Boyutu: 7,42 KB / İndirme Sayısı: 20)

Konu Kapalı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Uzun Tarih Filtreleme Hakkında (tarih Saat) sertac76 2 134 22/06/2018, 16:44
Son Yorum: sertac76
Çözüldü Ekleme Sorgusu Hk murat dikme 2 120 21/06/2018, 11:26
Son Yorum: murat dikme
Çözüldü Mükerrer kayıt engelleme hakkında orkuncan5 10 5.873 20/06/2018, 15:48
Son Yorum: okan60
Çözüldü Alt Formda Boş Satır Oluşması Ve Veri Aktarma Sorgusu fascioğlu 9 217 20/06/2018, 14:54
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Bugünden Eski Tarihli Silme Sorgusu delichon 2 108 23/04/2018, 15:41
Son Yorum: A.Kadir.

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.