Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/09/2011 17:22
Konu Sahibi
gkhn_visual
Yorumlar
3
Okunma
2201
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

gkhn_visual

Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
4
05/09/2011
0
Adana
Ofis 2007
17/09/2011,00:22
Çözüldü 
resim

Öncelikle herkese merhaba.Soruma ilgi gösterip okuduğunuz için teşekkür ederim.

Benim sorum olmayan bir text dosyasını oluşturmak ve bunun içeriğini yazıp adını kaydetmek.Yani şöyle;yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi basit bir tasarımda 2 adet label 2 adet textbox ve 1 adet buton bulunmakta.
TextBox1'e girdiğim veri benim text dosyamın adı olacak.TextBox2'ye girdiğim veri bu text dosyasının içeriği olacak.Bunu hiç veri tabanı kullanmadan yapmak istiyorum.Yani basit olarak şöyle anlatayım ben vb.net kullanarak Yerel Disk(CImg-grin'de text dosyası(not defteri) oluşturmak ve bunun başlığı ile içeriğini vb.netten textbox'lara girilen verilerle kaydetmek istiyorum.Birde bu verileri nasıl fontu,rengi,kalınlığı değişik şekilde kaydedebilirim.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Valla Access'le yap desen çok basit benim için ama Vb olunca biraz uzak iş. Kolay gelsin...


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

fsaitoglu

Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
0
20/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
19/10/2012,14:27
Çözüldü 
Ben aynı işlemi Access 2003 ile yapmak istiyorum ama bildiğim export yöntemlerinde tablodaki bilgiler aynı satıra arka arkaya geliyor. Ben tablodaki istediğim veriyi istediğim sırada istediğim satırlara txt olarak döktürmek istiyorum mümkün müdür?


Cevapla

mcmaho

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
198
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
17/03/2017,22:33
Çözüldü 
Private Sub Command1_Click()
Open "C:\" & Text1.Text & ".txt" For Output As #1 'İsmi ve yeri belirtilen dosya oluşturulur
Print #1, Text2.Text 'Dosyanın içerisine MS-DOS komutları bu şekilde yazılır
c = MsgBox("Dosya oluşturuldu", vbInformation, "DOSYA OLUŞTURMA")
End Sub

Buyur kardeşim. bunu incele istersen.ama visual basic 6 da yaptım.bu sürümden başka kullanmıyorum çünkü.kusura bakmazsın artık.


<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Webden Bilgi Çekme ve Analiz Oluşturma dostaydin 4 2.632 19/09/2010, 17:07 ogulcan92
Çözüldü setup oluşturma AyIşığı 5 2.769 22/07/2009, 22:52 AyIşığı

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.