Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
30/04/2009 10:54
Konu Sahibi
Entepli
Yorumlar
6
Okunma
3356
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Entepli

Üye
Üye
 52
 36
 4
 29/04/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 02/04/2011,14:55
Çözüldü 
Arkadaşlar veri tabanımdaki formları TreeView ile yönetmem mümkün müdür? Yani mesala satış ve Alış ile ilgili formlarım için aşağıdaki şekilde bir yapı oluşturmam müm kün müdür?
Satışlar
Yurt İçi
Yurtdışı
USD
Euro
Diğer
Alışlar
Yurtiçi
İhhalat
en son noktada çift tıkladığımda bu konu ile ilgili form açılsa. böyle birşey yapabilir miyim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar


Entepli, 29-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Değiştirerek uyarlayabileceğiniz bir uygulamayı daha önce
siteye göndermiştim. Kaynak : DataPig
Treeview uygulaması - Satranç açılışlar
Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
Çözüldü 
önce treeviev nesnesi eklenir sonra image list nesnesi eklenir
burda gördüğün gibi 4 ana bölümlü bir treewiev var her satırın sonundaki rakam o satırın imagelistteki iconu eğer 2 rakam varsa İşlemleri", 3, 4) buda birinci rakam kapalı durmdaki ikinci rakamda tıklandıktan sonraki iconu gösteririr
en altta da örnek olarak bir rapor açılma ile ilgili kod var treewieve tıklama sonrası kodu

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Private Sub Form_Load()
 
 Dim nodobject   As Node
 With Me.TreeView4.Nodes
 Set nodobject = .Add(, , "MÜŞTERİ", "İhracat Kayıtları", 6)
 Set nodobject = .Add("MÜŞTERİ", tvwChild, "F_MÜŞTERİ", "MÜŞTERİ KAYIT İŞLEMLERİ")
 Set nodobject = .Add("MÜŞTERİ", tvwChild, "F_MÜŞTERİ_KAYIT_BUL", "MÜŞTERİ KAYIT BULMA ")

            
           

            Set nodobject = .Add(, , "MAL", "DEPO KAYIT", 5)
            Set nodobject = .Add("MAL", tvwChild, "F_MAL_TURLERI_KAYIT", "Mal Türleri Kayıt İşlemleri", 3, 4)
            Set nodobject = .Add("MAL", tvwChild, "F_MAL_TURLERI_LISTE", "Mal Türleri Listesi")



            Set nodobject = .Add(, , "RAPOR", "Raporlama", 1)
            Set nodobject = .Add("RAPOR", tvwChild, "F_rapor1", "Rapor1")
            Set nodobject = .Add("RAPOR", tvwChild, "F_rapor2", "Rapor2")


             Set nodobject = .Add(, , "ÖDEME", "ÖDEME KAYITLARI", 2)
            Set nodobject = .Add("ÖDEME", tvwChild, "F_FIRMA_KAYIT", "Firma Kayıt İşlemleri")
            Set nodobject = .Add("ÖDEME", tvwChild, "F_FIRMA_LISTE", "Firma Listesi")


            Set nodobject = .Add(, , "SATIŞ", "SATIŞ KAYITLARI", 3)
            Set nodobject = .Add("SATIŞ", tvwChild, "F_SATIŞ", "SATIŞ İŞLEMLERİ")

End With



End Sub



Private Sub TreeView4_NodeClick(ByVal Node As Object)
Select Case Node
Case "Rapor1"
DoCmd.OpenForm "Rapor1"
Case "Rapor2"
DoCmd.OpenForm "Rapor2"
End Select
End Sub


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

Entepli

Üye
Üye
 52
 36
 4
 29/04/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 02/04/2011,14:55
Çözüldü 
İlginize teşekkür ederim
Esref bey yazdığınız kodu çalıştırınca "image list must be initialized before it can be used" şeklinde bir uyarı alıyorum. Bu sorunu nasıl aşarım?


Entepli, 29-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
Çözüldü 
önce image list ekle sonra ona ikonlar ekle bu ikonlara key numarası ver ve bu image liti treewieve tanıt


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

Entepli

Üye
Üye
 52
 36
 4
 29/04/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 02/04/2011,14:55
Çözüldü 
az önce yazdığım sorunu çözdüm ama şimdi de indeks out of bounds şeklinde bir hata alıyorum. Ne yapabilirim ?
bu sorunu da çözdüm ama şimdi de type mistake şeklinde bir hata alıyorum "MÜŞTERİ" bunun bir bağlantısı mı var?


Entepli, 29-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Ana Form'a Birkaç Tane Alt Form Ekleme kursun 4 115 25/08/2018, 02:43
Son Yorum: kursun
Çözüldü Tek Form Üzerinden Birden Fazla Form Açmak. m_demir 9 576 31/01/2018, 10:46
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 1.539 08/12/2016, 21:40
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü Form da Cari Koda Göre Form Çağırma cagatay1234 5 811 10/10/2016, 11:05
Son Yorum: atoz112
Çözüldü Form içine form butonları ekleme IceMan7 7 1.484 26/07/2016, 11:44
Son Yorum: IceMan7

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.