TreeView ile Form Yönetmek
Tarih
30/04/2009 10:54
Konu Sahibi
Entepli
Yorumlar
6
Okunma
2933
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Entepli
Üye
Kullanici Avatari
Üye
36
4
29/04/2009
10
İstanbul
Ofis 2007
02/04/2011,14:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar veri tabanımdaki formları TreeView ile yönetmem mümkün müdür? Yani mesala satış ve Alış ile ilgili formlarım için aşağıdaki şekilde bir yapı oluşturmam müm kün müdür?
Satışlar
Yurt İçi
Yurtdışı
USD
Euro
Diğer
Alışlar
Yurtiçi
İhhalat
en son noktada çift tıkladığımda bu konu ile ilgili form açılsa. böyle birşey yapabilir miyim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar
Entepli, 29-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Değiştirerek uyarlayabileceğiniz bir uygulamayı daha önce
siteye göndermiştim. Kaynak : DataPig
Treeview uygulaması - Satranç açılışlar
Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
31/01/2017,13:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
önce treeviev nesnesi eklenir sonra image list nesnesi eklenir
burda gördüğün gibi 4 ana bölümlü bir treewiev var her satırın sonundaki rakam o satırın imagelistteki iconu eğer 2 rakam varsa İşlemleri", 3, 4) buda birinci rakam kapalı durmdaki ikinci rakamda tıklandıktan sonraki iconu gösteririr
en altta da örnek olarak bir rapor açılma ile ilgili kod var treewieve tıklama sonrası kodu

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Private Sub Form_Load()
 
 Dim nodobject   As Node
 With Me.TreeView4.Nodes
 Set nodobject = .Add(, , "MÜŞTERİ", "İhracat Kayıtları", 6)
 Set nodobject = .Add("MÜŞTERİ", tvwChild, "F_MÜŞTERİ", "MÜŞTERİ KAYIT İŞLEMLERİ")
 Set nodobject = .Add("MÜŞTERİ", tvwChild, "F_MÜŞTERİ_KAYIT_BUL", "MÜŞTERİ KAYIT BULMA ")

            
           

            Set nodobject = .Add(, , "MAL", "DEPO KAYIT", 5)
            Set nodobject = .Add("MAL", tvwChild, "F_MAL_TURLERI_KAYIT", "Mal Türleri Kayıt İşlemleri", 3, 4)
            Set nodobject = .Add("MAL", tvwChild, "F_MAL_TURLERI_LISTE", "Mal Türleri Listesi")



            Set nodobject = .Add(, , "RAPOR", "Raporlama", 1)
            Set nodobject = .Add("RAPOR", tvwChild, "F_rapor1", "Rapor1")
            Set nodobject = .Add("RAPOR", tvwChild, "F_rapor2", "Rapor2")


             Set nodobject = .Add(, , "ÖDEME", "ÖDEME KAYITLARI", 2)
            Set nodobject = .Add("ÖDEME", tvwChild, "F_FIRMA_KAYIT", "Firma Kayıt İşlemleri")
            Set nodobject = .Add("ÖDEME", tvwChild, "F_FIRMA_LISTE", "Firma Listesi")


            Set nodobject = .Add(, , "SATIŞ", "SATIŞ KAYITLARI", 3)
            Set nodobject = .Add("SATIŞ", tvwChild, "F_SATIŞ", "SATIŞ İŞLEMLERİ")

End With



End Sub



Private Sub TreeView4_NodeClick(ByVal Node As Object)
Select Case Node
Case "Rapor1"
DoCmd.OpenForm "Rapor1"
Case "Rapor2"
DoCmd.OpenForm "Rapor2"
End Select
End Sub


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

Entepli
Üye
Kullanici Avatari
Üye
36
4
29/04/2009
10
İstanbul
Ofis 2007
02/04/2011,14:55
Çözüldü 
İlginize teşekkür ederim
Esref bey yazdığınız kodu çalıştırınca "image list must be initialized before it can be used" şeklinde bir uyarı alıyorum. Bu sorunu nasıl aşarım?
Entepli, 29-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
31/01/2017,13:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
önce image list ekle sonra ona ikonlar ekle bu ikonlara key numarası ver ve bu image liti treewieve tanıt
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

Entepli
Üye
Kullanici Avatari
Üye
36
4
29/04/2009
10
İstanbul
Ofis 2007
02/04/2011,14:55
Çözüldü 
az önce yazdığım sorunu çözdüm ama şimdi de indeks out of bounds şeklinde bir hata alıyorum. Ne yapabilirim ?
bu sorunu da çözdüm ama şimdi de type mistake şeklinde bir hata alıyorum "MÜŞTERİ" bunun bir bağlantısı mı var?
Entepli, 29-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 350 08/12/2016, 21:40 alpeki99
  Form da Cari Koda Göre Form Çağırma cagatay1234 5 243 10/10/2016, 11:05 atoz112
  Form içine form butonları ekleme IceMan7 7 617 26/07/2016, 11:44 IceMan7
  treeview de Split Form görüntüsü firtina 2 829 20/06/2016, 11:49 atoz112
Çözüldü access ana form üzerinde bulunan alt form da bulunan komutu çalıştırabilirmiyim serif_28 2 877 13/05/2015, 01:26 serif_28


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya