Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
19/05/2013 18:13
Konu Sahibi
furkan
Yorumlar
6
Okunma
1921
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

furkan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
118
28/03/2009
5
Ankara
Ofis 2003
24/09/2017,22:00
Çözüldü 
Arkadaşlar,
ekli dosyada da göründüğü gibi sürekli formda verileri sorgulatmaktayım ve ürünleri toplamını formun altındaki metin kutularına =Topla(Nz(ToplaURUN1))aldırmaktayım. ile toplatmaktayım.

Ancak ürünlerin toplamını çok yavaş yapmakta (şuan burada çok hızlı gibi görünüyor ancak ben kendi çalışmama uyguladığımda 15-20 saniye sonra (bazen daha fazla bile oluyor) ) verileri toplayarak görünüyor.

Acaba bu toplamı hızladırmak için ne yapmalıyım?
VBA bölümünde yazılan bir kodla daha hızlı olabilir mi? veya başka bir şekilde

Saygılarımla

ikincisi yanlışlıkla oldu, kusura bakmayın birini kaldırmak istedim ancak nasıl yapılacağını bilemedim. özür dilerim.


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 99,13 KB / İndirme Sayısı: 21)
furkan, 28-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Function Toplamlar()
Me.Metin9 = Nz(DSum("[ToplaURUN1]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin11 = Nz(DSum("[ToplaURUN2]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin13 = Nz(DSum("[ToplaURUN3]", "srgyeni"), 0)

'--------Buraya devam ediniz ----

Me.Metin27 = Nz(DSum("[ToplaURUN10]", "srgyeni"), 0)

End Function


Visual Basic Code
Private Sub Komut140_Click()
Me.RecordSource = "srgyeni1"
Requery
Call Toplamlar
End Sub


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

furkan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
118
28/03/2009
5
Ankara
Ofis 2003
24/09/2017,22:00
Çözüldü 
Sayın Puletin; vermiş olduğunuz kodlar çok mükemmel olarak çalıştı ve toplamları hızlandırdı. Hocam çok teşekkür ederim.

Ancak, iki tarih arasındaki sorguda toplamlar çalışmamaktadır.

(iki tarih arası sorgusunda; alış tarihine göre sorgu "srgyeni" ve satış tarihine göre sorguda ise "srgyeni1" sorgusundan sorgu yaparak verileri forma getirmektedir.) bunun için ne yapmak gerekir.


furkan, 28-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.811
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,16:16
Çözüldü 
Alış Tarihi butonuna

Visual Basic Code
Private Sub Komut141_Click()
Me.RecordSource = "srgyeni"
Call AlisToplamlar
Requery
End Sub


Satış Tarihi butonuna

Visual Basic Code
Private Sub Komut140_Click()
Me.RecordSource = "srgyeni1"
Call SatisToplamlar
Requery
End Sub


kodlarını ekle, aşağıdaki kodları vb sayfasına ekle

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Function SatisToplamlar()
Me.Metin9 = Nz(DSum("[ToplaURUN1]", "srgyeni1"), 0)
Me.Metin11 = Nz(DSum("[ToplaURUN2]", "srgyeni1"), 0)
Me.Metin13 = Nz(DSum("[ToplaURUN3]", "srgyeni1"), 0)
Me.Metin15 = Nz(DSum("[ToplaURUN4]", "srgyeni1"), 0)
Me.Metin17 = Nz(DSum("[ToplaURUN5]", "srgyeni1"), 0)
Me.Metin19 = Nz(DSum("[ToplaURUN6]", "srgyeni1"), 0)
Me.Metin21 = Nz(DSum("[ToplaURUN7]", "srgyeni1"), 0)
Me.Metin23 = Nz(DSum("[ToplaURUN8]", "srgyeni1"), 0)
Me.Metin25 = Nz(DSum("[ToplaURUN9]", "srgyeni1"), 0)
Me.Metin27 = Nz(DSum("[ToplaURUN10]", "srgyeni1"), 0)
End Function
Function AlisToplamlar()
Me.Metin9 = Nz(DSum("[ToplaURUN1]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin11 = Nz(DSum("[ToplaURUN2]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin13 = Nz(DSum("[ToplaURUN3]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin15 = Nz(DSum("[ToplaURUN4]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin17 = Nz(DSum("[ToplaURUN5]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin19 = Nz(DSum("[ToplaURUN6]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin21 = Nz(DSum("[ToplaURUN7]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin23 = Nz(DSum("[ToplaURUN8]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin25 = Nz(DSum("[ToplaURUN9]", "srgyeni"), 0)
Me.Metin27 = Nz(DSum("[ToplaURUN10]", "srgyeni"), 0)
End Function


Cevapla

furkan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
118
28/03/2009
5
Ankara
Ofis 2003
24/09/2017,22:00
Çözüldü 
Ozan hocam, elinize sağlık verdiğiniz kodlar iki tarih arası sorgulamada mükemmel çalıştı, ancak bu seferde il sorgusu yapıldığında toplam almıyor,

örneğin 25.01.2013 ile 30.01.2013 tarihleri arasını sorguladığımda çok güzel topluyor, bu sorgudan sonra gelen üç ilden birini seçtiğim an toplam çalışmıyor

hocam birisi olsa biri olmuyor, her ikiside aynı anda olmayacak herhalde

hocam ilginizden dolayı teşekkür ederim.


furkan, 28-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.811
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,16:16
Çözüldü 
Önce toplam aldırmayı sordunuz, cevap verildi. Sonradan iki tarih arası olayı, şimdi de il olayı.

1. mesajınızda üçünü belirtseydiniz hepsi olurdu.

İl seçtiğin açılan kutunun göncelleştirme sonrasında olayına aşağıdaki kodu yaz.

Visual Basic Code
Private Sub ILI_AfterUpdate()
Call SatisToplamlar
Call AlisToplamlar
Me.Form.Requery
End Sub


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Raporun Son Sayfadaki Sayfa Toplamı Görüntülenmesin irfans 2 171 31/07/2017, 17:11 irfans
Çözüldü Rapor Saat Toplamı KAZIMS 3 255 30/05/2017, 16:16 atoz112
Çözüldü Listede Ve Raporda Ara Toplamı Almak. m_demir 12 664 26/05/2017, 14:33 m_demir
Çözüldü Sorgudaki Toplamı Form Üzerinde ki Metin Kutusunda Göstermek haziran4 2 198 20/02/2017, 12:35 haziran4
Çözüldü Raporda başka tablodan veri toplamı aldırma hk. okumas 3 328 28/01/2017, 21:55 okumas

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.