Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
19/06/2009 20:34
Konu Sahibi
saslan33
Yorumlar
9
Okunma
2890
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

saslan33

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
30
10/02/2009
8
Zonguldak
Ofis 2010
06/04/2015,15:43
Çözüldü 
Tüm arkadaşlara merhaba
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var belki bilen için çok basittir ama ben yapamadım.
Elimde Miktar ve Toplammiktar adında iki adet alan var. Benim isteğim miktarı alanının olay yordamı (güncelleştirme sonrasında) kısmında toplamını aldırıp Toplammiktarı kısmına yazmasını istiyorum.
Bunu Accesste Toplammiktar = Topla[Miktarı] dedeğimde yapıyor fakat tabloya yazmıyor onun için olay kısmında yapmak istiyorum.
Teşekkürler iyi akşamlar


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Sayın saslan33
Bu konuyla ilgili bu hafta bir konuda çok çalıştık. Size de kısaca bilgi vereyim.

Öncelikle toplam alanının tabloya yazılması doğru bir davranış değildir. Bu konuda uyarayım sizi.. Ama illa da tabloya yazsın diyorsanız....

Önce formdaki Toplam isimli alanınızı tablodaki toplam alanıyla ilşkilendirin. İlişkisiz olmasın.

Sonra toplanmasını istediğiniz ve tablo ile zaten ilişkili olan alanların günceleme sonrasında olayına toplam = a +b yazmanız gerekir.

Ama sizin sorunuzdan anladığım kadarıyla sizin durumunuz farklı. Devamlı form üzerinden alanların toplamını almak istiyorsunuz sanırım. Ya da alt formdan.. Bunun için en iyisi örnek ekleyin..


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

saslan33

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
30
10/02/2009
8
Zonguldak
Ofis 2010
06/04/2015,15:43
Çözüldü 
Ekte Örnek Gönderdim


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar (Dosya Boyutu: 28,95 KB / İndirme Sayısı: 17)
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.993
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,16:54
Çözüldü 
bence sizin tablo düzeniniz yanlış ,toplam bu şekilde almak bence yanlış,sorgularda alarak tabloya ekletebilirsiniz,bu tür çok örnek var bunları bence bir inceleyin,sonra tekrar tablo düzeninizi gözden geçirin,kolay gelsin


Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
illaki bir toplam alanı istiyorsan zaten yanlış tabloda alıyorsun bence. neden diye soracak olursan zaten miktarı belirtiyorsun. bence toplam alanını MalzemeGirisCikisTablosu tablonda bulundur. MalzemeGirisAltTablosu nda zaten miktar alanı mevcut.
ama hocaların söylediği gibi toplam alanını tutma. sorgularda yap bu toplam olayını. fazlasıyla daha sağlıklı olacaktır.
örneğe bir bak. ama toplam olayı tabloda tavsiye etmiyoruz...


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar (Dosya Boyutu: 36,79 KB / İndirme Sayısı: 46)
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sayın saslan33 probleminiz çözüldü mü?


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda İlk 9 Karakter Alma blumanx 2 161 27/09/2017, 23:22 blumanx
Çözüldü Satın Alma Takip Te Yöneticilere Onaylatma mahsumyavuz 2 156 24/08/2017, 12:15 mahsumyavuz
Çözüldü Web Browserdeki Checkbox Değerini Alma idrisy 4 247 31/07/2017, 23:33 ozanakkaya
Çözüldü Açılır Kutudaki Değeri Alma Sorunu derzulya 5 242 11/07/2017, 16:08 derzulya
Çözüldü Tarihe Göre Toplam Almak m_demir 11 474 20/06/2017, 22:41 m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.