Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/02/2013 10:04
Konu Sahibi
QATLET
Yorumlar
4
Okunma
1248
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

QATLET

sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
122
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
12/10/2017,15:56
Çözüldü 
Merhabalar;

İlişikte gönderdiğim örnekte duyuru tablosundaki kayıtların TimerInterval 'da belirttiğim süre kadar ekranda kalıp bir sonraki kayda geçmesini istiyorum.

Private Sub Form_Load()
Dim a As Long
Dim b As Long
For a = 1 To Metin13 ' **** =DCount("Kimlik";"DUYURU") *****
Me.TimerInterval = 300000
DoCmd.GoToRecord , , acNext
Next a
DoCmd.Close
End Sub

Bunun için yukarıdaki kodu yazdım. Ancak formu çalıştırdığımda ekranda hiç bir bekleme olmaksızın son kayda kadar gidip ekran kapanıyor.

Hatamın nerede olduğu konusunda yardımlarınızı bekler saygılar sunarım.


Ek Dosyalar
.zip   vt2.zip (Dosya Boyutu: 183,37 KB / İndirme Sayısı: 8)
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Accesste süreyi belli bir süre dondurmak için general declerations bölümüne

Private Declare Sub Sleep Lib "kernel32" (ByVal milliseconds As Long)

satırını ekleyin. Süre durdurma gereken yerlerde de;

sleep 5000 ' 5 saniyedir

biçiminde kullanın...


Bu arada kodlarınızda geçen "metin13" form üzerinde bulunmuyor sanırım. Ona da dikkat edin.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

QATLET

sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
122
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
12/10/2017,15:56
Çözüldü 
Mehmet Hocam;

Kodlar işe yaradı teşekkür ederim. Img-grin)

Ancak TimerInterval kodunu neden işletemedim. O kodun kullanım amacı bu değil mi yada yazılımım da bir hata mı var oda ayrı mesele.

Sağ olun var olun.


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Time interval için kullandığınız kodlar formun olaylar bölümündeki "zaman dolduğunda" olayı için kullanılan süre ölçer aralığını değiştirir. Yani oradaki süreyi değiştiriyorsunuz ana yapılacak eylemi yazmamış oluyorsunuz. Img-grin) Eylemi de Private Sub Form_Timer() kodları altına yani zaman dolduğunda olayına yazmazsanız yapılan işlemin anlamı olmaz. Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

QATLET

sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
122
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
12/10/2017,15:56
Çözüldü 
Teşekkürler


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Like Kullanımı Hakkında ALike Hatası anno 11 302 05/10/2017, 14:38 anno
Çözüldü Yardım : Tablodaki Bir Verinin Combobox İle Secilerek Tutarının Gösterilmesi orba 2 120 18/09/2017, 04:55 orba
Çözüldü Emlak Takip Programları Hakkında Yardım oguzhanulger 2 165 28/08/2017, 18:07 simendifer
Çözüldü Sürekli Formda Kayıt Girdisi Üstte Olması Yardım... bilservisci 13 404 28/08/2017, 01:42 bilservisci
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 1.065 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.