TimerInterval hakkında yardım
Tarih
04/02/2013 10:04
Konu Sahibi
QATLET
Yorumlar
4
Okunma
915
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
116
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
16/02/2017,16:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar;

İlişikte gönderdiğim örnekte duyuru tablosundaki kayıtların TimerInterval 'da belirttiğim süre kadar ekranda kalıp bir sonraki kayda geçmesini istiyorum.

Private Sub Form_Load()
Dim a As Long
Dim b As Long
For a = 1 To Metin13 ' **** =DCount("Kimlik";"DUYURU") *****
Me.TimerInterval = 300000
DoCmd.GoToRecord , , acNext
Next a
DoCmd.Close
End Sub

Bunun için yukarıdaki kodu yazdım. Ancak formu çalıştırdığımda ekranda hiç bir bekleme olmaksızın son kayda kadar gidip ekran kapanıyor.

Hatamın nerede olduğu konusunda yardımlarınızı bekler saygılar sunarım.


Ek Dosyalar
.zip   vt2.zip (Dosya Boyutu: 183,37 KB / İndirme Sayısı: 8)
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Accesste süreyi belli bir süre dondurmak için general declerations bölümüne

Private Declare Sub Sleep Lib "kernel32" (ByVal milliseconds As Long)

satırını ekleyin. Süre durdurma gereken yerlerde de;

sleep 5000 ' 5 saniyedir

biçiminde kullanın...


Bu arada kodlarınızda geçen "metin13" form üzerinde bulunmuyor sanırım. Ona da dikkat edin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
116
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
16/02/2017,16:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Mehmet Hocam;

Kodlar işe yaradı teşekkür ederim. Img-grin)

Ancak TimerInterval kodunu neden işletemedim. O kodun kullanım amacı bu değil mi yada yazılımım da bir hata mı var oda ayrı mesele.

Sağ olun var olun.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Time interval için kullandığınız kodlar formun olaylar bölümündeki "zaman dolduğunda" olayı için kullanılan süre ölçer aralığını değiştirir. Yani oradaki süreyi değiştiriyorsunuz ana yapılacak eylemi yazmamış oluyorsunuz. Img-grin) Eylemi de Private Sub Form_Timer() kodları altına yani zaman dolduğunda olayına yazmazsanız yapılan işlemin anlamı olmaz. Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
116
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
16/02/2017,16:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkürler
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  prosedurler hakkında hknct 5 137 15/02/2017, 08:46 hknct
  Etikete Barkod Yazdırma Hakkında maboc 13 211 13/02/2017, 20:38 maboc
  Kullanıcı Yetkilendirme Konusunda Yardım arasson 8 179 03/02/2017, 11:35 arasson
Çözüldü Yuvarlama Hakkında notrino 7 562 02/02/2017, 16:52 atoz112
  iif Hakkında access acemisi 3 112 30/01/2017, 11:17 access acemisi


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya