Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
08/01/2009 17:03
Konu Sahibi
alemciler
Yorumlar
7
Okunma
2777
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

alemciler

Üye
Al.... Çe....
 5
 16
 02/01/2009
0
 Isparta
 
 Ofis 2007
 07/06/2018,22:04
Çözüldü 
[Resim: 4507.jpg]
resimdeki gösterdiğim şekilde nasıl yapabilirim bu bütün metin kutuları için geçerli



Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Private Sub Form_Current()
Resimkutusu1.Picture = "C:\Belgelerim\Sayılar\" & Me.Text1 & ".JPG"
End Sub


Pardon Text e giriş yapıpda çağırmak için
Text1 in AfterUpDate() özelliğine aynı kodu yazınız...


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

alemciler

Üye
Al.... Çe....
 5
 16
 02/01/2009
0
 Isparta
 
 Ofis 2007
 07/06/2018,22:04
Çözüldü 
form açıldığı anda veriler otomatik olarak tablodan çekiliyor yani texte elle bir veri girişi olmuyor form başlangıcında textde var olan veriyi kullanacağım
-----------------------------------
birde texte bulunan yazı diyelimki 22.jpg ve klasörde o resim yok resim yoksa boş çıkmasını nasıl sağlarız bu verdiğin kod gayet güzel çalıştı teşşekkürler yardımın için yani klasörün içeriğini bi şekilde yönetmem gerekli yardımlarınızı bekliyorum



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.884
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:13
Çözüldü 
sn alemciler, örnek ekleyebilirmisin ?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

alemciler

Üye
Al.... Çe....
 5
 16
 02/01/2009
0
 Isparta
 
 Ofis 2007
 07/06/2018,22:04
Çözüldü 
yukarıdaki resimde gösterdiğim gibi form var 6 tane text var bu textlerde rakamlar var tablodan alıyorum rakamları yapmak istediğim şey
Private Sub Form_Current()
Resimkutusu1.Picture = "C:\Belgelerim\Sayılar\" & Me.Text1 & ".JPG"
End Sub
burdaki kodu kullanarak resimleri çağırmak ama klasörde eğer texteki rakamın diyelimki 33 klasörde 33.jpg yoksa resimkutusu1.picture="resim bulunamadı" gibi birşey istiyorum



Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
Ol....
 38
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 
Dir komutu ile dosyanın olup olmadığını If yapısı ile kontrol edin eğer dosya yoksa belirttiğiniz gibi bir yazı göstersin ya da sizin şimdiki avatarınız gibi Resim Yok yazan bir resim göstersin. Eğer o dosya varsa resimi göstersin.

Arama kutusunda TXT diye aratın benim eklemiş olduğum bir konu var ondaki dosyayı indirip kodları inceleyin.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Girilen Verileri Liste Kutusunda Tutup Sonra Kaydetme untouchable 4 149 11/12/2018, 15:09
Son Yorum: untouchable
Çözüldü Form Bilgi Girişinde Alt Satıra Üst Satırdan Girilen Alan Değeri Nasıl Kopyalanır. Oğuz Türkyılmaz 14 323 03/12/2018, 00:22
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Form Alanına Ek Yada Resim Çağırma Hk.. larion 4 201 14/11/2018, 17:30
Son Yorum: larion
Çözüldü Alt Forumda Açılan Kutu Girilen Harf Ve Kelimeye Göre Arama 001hacker 3 211 02/11/2018, 13:04
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Eşleşen Kriter İle Rapora Veri Çağırma av.fatihberber 2 183 12/10/2018, 23:31
Son Yorum: av.fatihberber

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.