ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/11/2011 20:03
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
5
Okunma
3667
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

drummers

Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
406
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
Dün,16:04
Çözüldü 
Öncelikle projem Visual Basic 2010 dur...

2 sorum olacaktı:


1- Textbox1 e girdiğim kelimelerin tümünün ilk harflerinin büyük olmasını nasıl sağlarım.


Örn: " mustafa kemal atatürk "

Sonuç : " Mustafa Kemal Atatürk "

2- Textbox1 e girdiğim " Mustafa Kemal Atatürk " isminin Texbox2 ye "Mustafa Kemal" Textbox3 e "Atatürk" kelimelerinin otomatik yazması


Teşekkürler


drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.100
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
10/11/2017,13:39
Çözüldü 
Örnek ekleseydiniz bakıp gönderecektim ancak oturup sıfırdan hazırlayamam.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

drummers

Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
406
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
Dün,16:04
Çözüldü 
(22/11/2011, 21:27)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek ekleseydiniz bakıp gönderecektim ancak oturup sıfırdan hazırlayamam.


Dosya


drm.rar


drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mcmaho

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
198
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
13/11/2017,23:09
Çözüldü 
Private Sub Command1_Click()
b = Left(Text1.Text, 1)
c = Mid(Text1.Text, 2, Len(Text1.Text))
Text1.Text = UCase(b) + LCase( c )
For i = 1 To Len(Text1.Text)
c = Mid(Text1.Text, i, 1)
If c = " " Then
d = d + 1 ------> 2. sorunun kodları için******
Text1.Text = Mid(Text1.Text, 1, i) + UCase(Mid(Text1.Text, i + 1, 1)) + Mid(Text1.Text, i + 2, Len(Text1.Text))
------------------------------------------------>
If d = 2 Then
Text2.Text = Mid(Text1.Text, 1, i) -------->>>> 2. sorunun kodları için*****
Text3.Text = Mid(Text1.Text, i, Len(Text1.Text))
End If
------------------------------------------------>
End If
Next i
End Sub

Ben Visual Basic 6 kullanıyorum. sen 2010 a göre ayarlarsın.

Ek Dosyalar
Büyük Harf Yazma.rar
[1.25 KB]


<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla

drummers

Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
406
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
Dün,16:04
Çözüldü 
Hepinize teşekkürler...


drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mcmaho

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
198
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
13/11/2017,23:09
Çözüldü 
Img-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grin


<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü VB.net ile veri tabanındaki en büyük sayı alican60 2 414 24/12/2016, 07:49 alican60
Çözüldü TextBoxa Girilen Tarihe Göre Veritabanından Kayıt Güncelleme Acil Yardım Metlesshade 8 1.653 24/01/2016, 11:33 alican60
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 2.332 21/01/2016, 15:11 Metlesshade
Çözüldü Comboboxtaki seçime göre veritabanından textboxa veri çağırma tetikçi_61 11 4.068 11/07/2014, 10:53 tetikçi_61
Çözüldü textboxa girilen son karakteri alma goodfalles 11 4.197 09/02/2012, 22:36 goodfalles
 
 

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.