Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili

Textboxa girilen kelimelerinin hepsinin baş harfini büyük yazdırmak

Tarih
22/11/2011 20:03
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
5
Okunma
3317
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
400
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
24/03/2017,15:18
Çözüldü 
Öncelikle projem Visual Basic 2010 dur...

2 sorum olacaktı:


1- Textbox1 e girdiğim kelimelerin tümünün ilk harflerinin büyük olmasını nasıl sağlarım.


Örn: " mustafa kemal atatürk "

Sonuç : " Mustafa Kemal Atatürk "

2- Textbox1 e girdiğim " Mustafa Kemal Atatürk " isminin Texbox2 ye "Mustafa Kemal" Textbox3 e "Atatürk" kelimelerinin otomatik yazması


Teşekkürler
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.071
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
24/06/2017,02:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örnek ekleseydiniz bakıp gönderecektim ancak oturup sıfırdan hazırlayamam.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
400
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
24/03/2017,15:18
Çözüldü 
(22/11/2011, 21:27)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek ekleseydiniz bakıp gönderecektim ancak oturup sıfırdan hazırlayamam.



Dosya


drm.rar


drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
198
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
17/03/2017,22:33
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Private Sub Command1_Click()
b = Left(Text1.Text, 1)
c = Mid(Text1.Text, 2, Len(Text1.Text))
Text1.Text = UCase(b) + LCase( c )
For i = 1 To Len(Text1.Text)
c = Mid(Text1.Text, i, 1)
If c = " " Then
d = d + 1 ------> 2. sorunun kodları için******
Text1.Text = Mid(Text1.Text, 1, i) + UCase(Mid(Text1.Text, i + 1, 1)) + Mid(Text1.Text, i + 2, Len(Text1.Text))
------------------------------------------------>
If d = 2 Then
Text2.Text = Mid(Text1.Text, 1, i) -------->>>> 2. sorunun kodları için*****
Text3.Text = Mid(Text1.Text, i, Len(Text1.Text))
End If
------------------------------------------------>
End If
Next i
End Sub

Ben Visual Basic 6 kullanıyorum. sen 2010 a göre ayarlarsın.

Ek Dosyalar
Büyük Harf Yazma.rar
[1.25 KB]
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla

drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
400
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
24/03/2017,15:18
Çözüldü 
Hepinize teşekkürler...
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
198
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
17/03/2017,22:33
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Img-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grin
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü VB.net ile veri tabanındaki en büyük sayı alican60 2 291 24/12/2016, 07:49 alican60
Çözüldü TextBoxa Girilen Tarihe Göre Veritabanından Kayıt Güncelleme Acil Yardım Metlesshade 8 1.229 24/01/2016, 11:33 alican60
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 1.733 21/01/2016, 15:11 Metlesshade
Çözüldü Comboboxtaki seçime göre veritabanından textboxa veri çağırma tetikçi_61 11 3.589 11/07/2014, 10:53 tetikçi_61
Çözüldü textboxa girilen son karakteri alma goodfalles 11 3.892 09/02/2012, 22:36 goodfalles


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status