Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/09/2009 10:37
Konu Sahibi
hasankorkmaz45
Yorumlar
8
Okunma
5760
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

hasankorkmaz45

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
18
3
21/07/2009
Manisa
Ofis 2007
11/02/2012,10:22
Çözüldü 
Bir userform'um var üstünde textboxlar ve comboboxlar var ben yeni kayıt dediğimde cil yordamını çağırıyorum "Call sil" olarak. ancak sil yordamında for next döngüsünü kuramadım bir türlü konu ile ilgili yardım edebilecek arkadaş var mı?

Private Sub sil()
On Error GoTo hata
For i = 1 To 37
TextBox(i).Text = ""
Next i
For j = 1 To 4
ComboBox(j).Text = ""
Next j
hata:
Call hata
End Sub

Sub hata()
ActiveWorkbook.Save
End
End Sub

Compile error:
Sub or function not defined
hatası verip Textbox(i) seçili oluyor...



Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
bu soruyu Access bölümüne sorumuşsunuz. ancak bildiğim kadarı ile Access te böyle bir yöntem yok.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

hasankorkmaz45

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
18
3
21/07/2009
Manisa
Ofis 2007
11/02/2012,10:22
Çözüldü 
(15/09/2009, 11:14)Nurullah_Serdar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bu soruyu Access bölümüne sorumuşsunuz. ancak bildiğim kadarı ile Access te böyle bir yöntem yok.

Visul Basic kodları mevcut accesste.
Makrolarla userformlarda çalışabilirsiniz Access'te



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Benzer bir yöntemi access'te kullanmıştım. Bu konuda bana Eşref yardım etmişti. Fikir benimdi, uygulamada -özellikle döngüde- Eşref yardım etmişti. Onda da bir form üzerindeki kayırlar adım adım ilerletiliyor ve bir metin kutusu içindeki değere göre kontrol yapılıyordu. Bunun için önce tablodaki kaydı saydırdık ve 1 den nereye kadar gidileceğini belirledik. Son kayıt sayısı bir n değikenine atandı. Sonra bu değişken değerine ulaşana kadar döngü çalıştırıldı. Değere ulaştığımızda da işlem bitirildi. Bununla ilgili çalışmayı arıyorum, bulursam buraya eklerim.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
For i = 1 To 37
TextBox(i).Text = ""
Next i
For j = 1 To 4
ComboBox(j).Text = ""
Next j

Bu yöntem bildiğim kadarıyla visual basic'de kopyalanmış textboxlar için çalışır.
Accessde gene bildiğim kadarıyla textboxları dizi olarak kullanamazsınz. (user formlarda başka şekilde mümkün mü emin değilim)

PHP Kod:
for i =1 to 37
 me("TextBox"& i)="" 
next


şeklinde kullanırsanız sanırım olur.


Sonradan gördüm
Alıntı:Visul Basic kodları mevcut accesste.
Makrolarla userformlarda çalışabilirsiniz Access'te
demişsiniz.

Moderatör olan arkadaşlarımızdan hepsi accessde Vba çalıştırılabildiğini bilen arkadaşlardır. Yöntem olarak kullandığınız -textboxları dizi olarak kullanmak- accessin desteklediği bir durum değildir. Sanırım bu söylenmeye çalışılmış. Yoksa accessde vb kullanmazsınız ki bu da ne böyle deneceğini sanmıyorumImg-grin


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
seruz hocanın yaptığı toplu resim gösterme örneğinin içinde buldum istediğinizi.

For i = Sira_No + 1 To 28
Me("[Resim" & i & "]").Picture = ""
Me("[Label_Resim" & i & "]").Caption = " "
Me("[Label_HesapNumarası" & i & "]").Caption = " "

Next

kolay gelsin


İyiki Varsın Access Img-grin


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İnternet Sayfasındaki Textbox Adı ozkovlu29 4 163 12/06/2018, 14:33 ozkovlu29
Çözüldü Combobox'un içini temizleme ates2014 4 1.049 01/01/2018, 01:31 sancaktar
Çözüldü Combobox'ta Seçilen Değere Ait Kayıtların Forma Getirilmesi gogoli01 8 291 22/12/2017, 00:35 gogoli01
Çözüldü Combobox metin02 8 265 11/12/2017, 21:37 metin02
Çözüldü Yardım : Tablodaki Bir Verinin Combobox İle Secilerek Tutarının Gösterilmesi orba 2 220 18/09/2017, 04:55 orba

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.