Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/11/2013 10:15
Konu Sahibi
ceforce
Yorumlar
8
Okunma
3058
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ceforce

Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
3
20/03/2009
0
Çorum
Ofis XP
08/03/2017,20:23
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Yaptığım Programda Bir Text nesnesi var
Multiline özelliği açık
buraya programı kullanan birçok şey yazabiliyor.

tarih ata diye bir button koysam.text in içindeki yazıları silmeden sonuna tarih nasıl atayabiliriz.


ceforce, 20-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Coskun0559

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.221
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
11/10/2017,11:43
Çözüldü 

Visual Basic Code
Private Sub Command1_Click()
Text1.Text = Text1.Text & " Tarih :" & Date
End Sub

şeklinde denermisiniz.


GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
text içindeki yazıları bir değişkene atayın. Sonra da değişken adı ve eklemek istediğiniz notu & işareti kullanarak txt içine atayın. Text nesnesinin adını txt1 kabul edersek...Örnek:

Kod:
dim a as string
a= txt1 '(burada value de gerekebilir. Örnek olsa denerdim)
txt1= a & " " & date()


Böylece yazının sonuna tarih eklenir. Arada da bir karakterlik boşluk ekledim. Bu kodu bir olaya veya butona atayın. Mümkünse dim değişken tanımını da o formun en üstündeki Option Compare Database yazısının altına koyun.

Kolay gelsin. Örnek eklemeden ancak bu kadar Img-grin)


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ceforce

Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
3
20/03/2009
0
Çorum
Ofis XP
08/03/2017,20:23
Çözüldü 
(26/11/2013, 11:24)Coskun0559 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Visual Basic Code
Private Sub Command1_Click()
Text1.Text = Text1.Text & " Tarih :" & Date
End Sub

şeklinde denermisiniz.



teşekkürler oldu , sağolun.

çok soruyorum ama Tarih:26.11.2013 'den sonra bir alt satıra indirebilirmiyim.


ceforce, 20-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
01/10/2017,22:09
Çözüldü 

Visual Basic Code
Text1.Text = Text1.Text & " Tarih :" & Date & VbCrLf


şeklinde deneyin.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

umutakkaya

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
26/07/2017,10:58
Çözüldü 
Selamlar .Konuya uygun diye bu kısımda sordum ...
Ben VB.Net teki oluşturduğum form üzerinde bulunan textboxların toplamını textboxların hepis sayı olduğunda hesaplatıyorum. Ama Bu Textbox lardan biri boş bırakılsa yada harf girilmiş ise HATA veriyor. Ben Textbox1 den Textbox3 e kadar textboxlar oluşturdum. Toplamınıda Toplam.Text de görmek istiyorum.

Formülü şu şekilde yazdım
TextBox3.Text=TextBox1+TextBox2.Text+TextBox3.Text

Örneğin TextBox1.TexBox1 'in içeriği "11AA" olsun yada içeriği boş olsun diğer iki textboxlar da sayı olsun . Bu toplama işlemni nasıl yapacağız.

Acces te bu durumlada Nz(Metin,0) diyerek yapıyorduk. Buna benzer bir işlem varmı ? Çook denedim araştırdım istediğimi bulamadım. Teşekkürler...


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü textboxun içini nasıl para birimi TL olarak gösteririm emin_111 4 6.984 22/10/2014, 20:53 neronxp
Çözüldü VB C# ta fotoğraf ekleme ? jiloooo 12 4.207 24/12/2013, 21:09 mahmut18
Çözüldü Datagridin her satırına otomatik sayı ekleme sngl07 2 1.959 29/04/2013, 02:25 drummers
Çözüldü mdı forma buton ekleme aydın3838 20 7.355 28/04/2012, 13:33 aydın3838
Çözüldü Proje İçinde Command Box Ekleme adrian 5 1.691 06/03/2012, 23:32 alpeki99

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.