Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/09/2009 21:19
Konu Sahibi
labtek
Yorumlar
27
Okunma
6954
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

labtek

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
öncelikle bu yaptığım programda gün kendi otomatik güncellemiyordu accesstr sayesinde bunu aştık. fakat tarih nöbet tarihi güncellendikten yada tıklandıktan sonra gün sayısının otomatik güncellenmesini istiyorum.
(gün sayısı 1=pazar,2=pzt,3=çrşb vs) kısacası gün sayısı kutucuğundaki varsayılan değerin (=Weekday([NÖBET TARİHİ]) nöbet tarihi güncelleğinde yada tıklandığında otomatik yazsın yada düzelsin istiyorum bir türlü yapamadım 2 hafta oldu eğer yapabilirseniz şimdiden teşşekürler


Ek Dosyalar
.rar   ornekNÖBETT.rar (Dosya Boyutu: 55,44 KB / İndirme Sayısı: 29)
labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Yapmak istediğiniz şey için kod, varsayılan değere ya da denetim kaynağına yazılmayacak. Bunun için olay yordamlarını kullanın. Yaptığım örneği inceleyiniz. NOBET ISL isimli formu deneyiniz.

Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   ornekNÖBETT_demiral.rar (Dosya Boyutu: 54,47 KB / İndirme Sayısı: 72)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

labtek

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim , sizden şu ana kadar çok şey öğrendim .......... gerek benim sorunlarımdan gerekse cevaplanmış sorulardan iyi geceler iyi bayramlar


labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

labtek

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
bu programda çok yol kat ettim en büyük sorunum kayıt yaparken NÖBDOSYA formunda yeni kayıt girerken tarihin bir sonraki günü otomatik yazmaması idi Mehmet Demirel bey sağolsun bu konuyu çözdü.

fakat haftalardır bir hata var çözemedim geçmişte yaptığım kayda yanlışlıkla mause ile dokunduğumda tarih en sondaki tarihin bir sonrası oluyor.
**acaba kayıt yapılınca kitlenebilir mi
yada daha iyi bir fikri olan var mı bir türlü çözemiyorum
** birde olur olmaz her yerde aşağıda gönderdiğim hatayı veriyor "run tıme error 94
"ınvalid use of null"

çözerseniz çok sevinirim


Ek Dosyalar
.rar   nöbet.rar (Dosya Boyutu: 163,67 KB / İndirme Sayısı: 25)
labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.875
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:09
Çözüldü 
Alıntı:fakat haftalardır bir hata var çözemedim geçmişte yaptığım kayda yanlışlıkla mause ile dokunduğumda tarih en sondaki tarihin bir sonrası oluyor.


NOBET ISL formundaki NÖBET TARİHİ metin kutusunun "Girildiğinde" olayındaki kodu sil. (Bu kod ne için yazıldı?)

Alıntı:** birde olur olmaz her yerde aşağıda gönderdiğim hatayı veriyor "run tıme error 94


Hata İletisindeki "Debug"u tıkladığında hangi koda yönlendiriyor

Private Sub GN_SAYISI_Enter() ??


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
NÖBET TARİHİ alanına girildiğinde olayındaki aşağıdaki kodu çift tıkladığında olayına taşıyın.

Kod:
Me.NÖBET_TARİHİ = DLookup("Last([NÖBET TARİHİ])", "[NOBET ISL]") + 1



Böylece alana girildiğinde değil, çift tıkladığında tarih bir artarak yazılacaktır. Aynı şekilde Odaklama sonlandığında olayına koyduğunuz

Kod:
Me.GN_SAYISI = Weekday([NÖBET TARİHİ])

kodunu da hemen çift tıkladığında olayınına koyduğunuz kodun altına taşıyın. Böylece çift tıklama kodu şöyle olacaktır.

Kod:
Private Sub NÖBET_TARİHİ_DblClick(Cancel As Integer)
Me.NÖBET_TARİHİ = DLookup("Last([NÖBET TARİHİ])", "[NOBET ISL]") + 1
Me.GN_SAYISI = Weekday([NÖBET TARİHİ])

End Sub


Artık NÖBET TARİHİ alanına çift tıklayarak yeni nöbet ekleyebilirsiniz. Böylesi daha mantıklıdır.


Hata veren bölüm, günün adını yazdırmaya yarayan koddur. Bu kodun çift tıklama olayına alınmasıyla hata da düzeltilmiş olur.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 67 27/09/2017, 13:03 ştekin
Çözüldü İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi burhanb 4 169 25/09/2017, 08:23 burhanb
Çözüldü Otomatik Hatırlatma SqL_MaN 13 8.322 18/09/2017, 12:36 AgresorQ
Çözüldü Otomatik Yapmak sormaneden07 3 140 12/09/2017, 16:59 sormaneden07
Çözüldü Otomatik No Verme karaayhan 9 348 09/09/2017, 23:11 karaayhan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.