tarih alanı ile sayıyı toplama
Tarih
02/07/2011 13:38
Konu Sahibi
edacan19
Yorumlar
5
Okunma
1345
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



edacan19
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... E....
78
17/04/2010
3
Çorum
Ofis 2010
14/12/2016,09:24
Çözüldü 
merhaba
arkadaşlar benim sorum mesela 01.12.2011 tarih alanı var. bir de sayı alanım var oradada 2 yazıyor. sayı alanını ay olarak algılatıp tarih alanı ile toplatmak istiyorum yani 01.12.2011 + 2 = 01.02.2012 olmalı
edacan19, 17-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.318
29/01/2008
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ekteki uygulamayı inceleyiniz. İşlemi gerçekleştiren kod

Visual Basic Code
DateAdd("m", Sayı, Tarih)




Ek Dosyalar
.rar   dateadd.rar (Dosya Boyutu: 15,26 KB / İndirme Sayısı: 37)
Cevapla

edacan19
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... E....
78
17/04/2010
3
Çorum
Ofis 2010
14/12/2016,09:24
Çözüldü 
MERHABA
SORUN ÇÖZÜLDÜ ÇOOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
edacan19, 17-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

Sponsor Reklam
edacan19 hocam aynı işlem banada lazım zahmet olmazsa yardımcı olabilirmisiniz
(03/07/2011, 16:23)edacan19 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: MERHABA
SORUN ÇÖZÜLDÜ ÇOOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cevapla

hocam göndermiş olduğunuz ek incelendiğinde sayı kısmına tek rakam yazıldığında değeri aya çift ve üstü yazıldığında yıl ile topluyo
Cevapla

atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.229
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Bugün,16:37
Sponsor Reklam
Sayın derbas55,

İlgili kod ifadesinde kullanılan DATEADD ifadesi,herhangi bir tarihe ay üzerinden tarih eklemek için ve  “m” ifadesi de ay formatı için kullanılır.

Dolayısı ile,siz;çift haneli veya üstü bir sayı değeri yazdığınızda,ay üzerinden o sayı kadar ilave edilerek sonuç elde edilir.sayın edacan19 tarafından açılan konudaki talep de ay üzerinden olduğu için,bu sonuç sağlanmıştır.

Eğer siz,yazılan sayı kadar gün ekleyerek bir tarih elde etmek istiyorsanız diğer bir ifade ile gün üzerinden olması istenirse,o zaman;sayın ozan bey tarafından eklenen örnekte,ilgili kod sayfasında yer alan

Kod:
Me.Metin5 = DateAdd("m", Metin2, Metin0)


kod satırını etkisizleştirip ya da aşağıdaki ile değiştirdiğinizde,istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.bilginize.

Kod:
Me.Metin5 = DateAdd("d", Metin2, Metin0)


iyi çalışmalar,saygılar.

Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listbox Sütun Toplama İbrahim Şenol 4 65 24/02/2017, 23:47 İbrahim Şenol
  İki Tarih Arası Sorgu Ve Toplama kadirba72 14 239 22/02/2017, 15:42 kadirba72
Çözüldü iki tarih arası sorgulama ilgincbiri 13 11.041 16/02/2017, 22:07 ozanakkaya
  Raporda otomatik artan tarih alanı QATLET 3 47 16/02/2017, 14:51 QATLET
  Formda ilk tarih ve son tarih girildiğide de veri listelensin haziran4 2 39 09/02/2017, 10:57 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya