Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
16/05/2009 13:21
Konu Sahibi
firdevs
Yorumlar
13
Okunma
3465
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

firdevs

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Sayın hocalarım sitede bulduğum takvimi dışveri al ile programıma dahil etmek istiyorum ama çok denedim , kodlarını kopyalamayı denedim bir türlü başaramadım.Icon_rolleyes
Programıma dış veri al ile dahil edebileceğim bir takvim
ve tarih alanına çift tıkladığımda açılacak , oradan seçtiğim tarihi tamam butonu ile tarih alanına yazdıracak kod örneği istiyorum.
Aslında kod örnekleri buldum ama başka şeylerle bağlantılı galiba
Hepsi bir tarafa takvimi daha alamadım.Img-cray
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim.
Sitede takvim örnekleri olduğu ve bende onları alarak denediğim için örnek eklemedim.


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.995
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:41
Çözüldü 
accesi aç,soldaki nesneler altındaki tabloya tıkla ve hemen yukarısındaki yeni'yi tıkla çıkan kutuda tablo al de ve örneğin bulunduğu acces dosyasını aç ve önce modülünüseç sonra takvim formunu aç ,bunun sonucunda formu ve mödülü almış olursun

sonra istediğin tarih alanının çift tıkladığı bölümüne
=CalendarFor([DUĞUNTARIHI];"DUĞUNTARIHI") şeklinde yaz
burada DUĞUNTARIHI olan hem alanın alı hem metin kutusunun adı kendine göre burayı düzenlersin


Cevapla

firdevs

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Hocam 2 gün şehir dışında idim kusura bakma..
Söyladiğinizi uyguladım. Örneği gönderiyorum.
Uygulamamda nasıl bir hata var ki; takvimin asıl veri tabanında takvimin günlerine basılınca ginleri seçebiliyorsun da dışarıdan başka bir veri tabanına aktardığımda günlere bastığımda seçilmiyor.
Ancak istediğim tarihi çift tıkladığımda alana aktarıyor. Seçtiğim tarihi görmek daha güzel olur .
Birde hangi modülleri alıp hangisini almayım. veri tabanama boş yere kalabalık yapmak istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim..
Teşekkürler...


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
17/10/2017,17:32
Çözüldü 
Forumda ve Access'de bir çok Takvimden tarih alma örneği mevcut.
En basitlerinden birisini ekte bulabilirsin.

Bu örneği hiç bozmadan kolayca bulabileceğin bir klasörde sakla.
Başka bir Access dosyasında bu takvimi kullanmak için bu örnekteki "frmTakvim","frmTakvim_Ornek" adlı formları ve "Takvim_Module" adlı modülü transfer etmen yeterli.

Kullanmak istediğin formdaki, tarih alanının yanına "frmTakvim_Ornek" adlı formdaki butonu kopyala.

Bundan sonra tek yapman gereken, kopyaladığın bu butonun özelliklerinde (onclick) tıklandığında olayında göreceğin
=CalendarFor([KullandığınTarihAlanınınAdı];"Görünmesini İstediğin Başlık")
kısmını sana uygun olarak düzeltmek.


Ek Dosyalar
.rar   Takvim_Ornegi.rar (Dosya Boyutu: 28,95 KB / İndirme Sayısı: 36)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 

Kod:
Private Const lngcFirstDayOfWeek = vbSunday

olan bölümü

Kod:
Private Const lngcFirstDayOfWeek = vbMonday

olarak değiştirecek olursanız takviminiz Pazartesi gününden başlar.


Cevapla

firdevs

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Güya örnek gönderip onun üzerinden soru soruyordum.. Yemek teleşından örneği unutmuşum..Img-grin Kendime uyarlayamamıştım.
Hepinize çok teşekkür ederim. Örnek çok güzel.
Birçok arkadaşın da işine yarayacak...
Herkese kolay gelsin.
Hocam tek formda gayet güzel oldu ancak sürekli formda ilk sıradaki formda takvim açılıyor diğer forma sıra gelince çalışmıyor.
Yapabileceğim birşey var mı?
Yoksa yalnızca tek formlarda mı kullanabilirim?


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sql Serverdan Sorgu İle Yerel Veri Tabanına Veri Yazdırma ertans 1 164 24/08/2017, 11:22 burhanb
Çözüldü Veritabanı Sutun Toplamları Alamıyorum scil 13 647 12/08/2017, 12:01 ozanakkaya
Çözüldü webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 1.165 10/12/2016, 00:08 mbo69221088
Çözüldü bir comboboxtan veri seçince diğer comboboxlara veri getirmek alican60 4 2.672 14/10/2014, 08:59 drummers
Çözüldü Excelden Tabloya veri almak, Tablodan excele veri göndermek. mesutyagmur 13 4.933 26/10/2013, 09:07 alpeki99

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.