Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
16/05/2009 13:21
Konu Sahibi
firdevs
Yorumlar
13
Okunma
3673
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

firdevs

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 296
 34
 22/02/2009
46
 İzmir
 
 Ofis 2003
 12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Sayın hocalarım sitede bulduğum takvimi dışveri al ile programıma dahil etmek istiyorum ama çok denedim , kodlarını kopyalamayı denedim bir türlü başaramadım.Icon_rolleyes
Programıma dış veri al ile dahil edebileceğim bir takvim
ve tarih alanına çift tıkladığımda açılacak , oradan seçtiğim tarihi tamam butonu ile tarih alanına yazdıracak kod örneği istiyorum.
Aslında kod örnekleri buldum ama başka şeylerle bağlantılı galiba
Hepsi bir tarafa takvimi daha alamadım.Img-cray
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim.
Sitede takvim örnekleri olduğu ve bende onları alarak denediğim için örnek eklemedim.


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
ME.... B.....
 46
 3.157
 66
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:20
Çözüldü 
accesi aç,soldaki nesneler altındaki tabloya tıkla ve hemen yukarısındaki yeni'yi tıkla çıkan kutuda tablo al de ve örneğin bulunduğu acces dosyasını aç ve önce modülünüseç sonra takvim formunu aç ,bunun sonucunda formu ve mödülü almış olursun

sonra istediğin tarih alanının çift tıkladığı bölümüne
=CalendarFor([DUĞUNTARIHI];"DUĞUNTARIHI") şeklinde yaz
burada DUĞUNTARIHI olan hem alanın alı hem metin kutusunun adı kendine göre burayı düzenlersin


Celosoft Yazılım

Kullanici Avatari

firdevs

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 296
 34
 22/02/2009
46
 İzmir
 
 Ofis 2003
 12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Hocam 2 gün şehir dışında idim kusura bakma..
Söyladiğinizi uyguladım. Örneği gönderiyorum.
Uygulamamda nasıl bir hata var ki; takvimin asıl veri tabanında takvimin günlerine basılınca ginleri seçebiliyorsun da dışarıdan başka bir veri tabanına aktardığımda günlere bastığımda seçilmiyor.
Ancak istediğim tarihi çift tıkladığımda alana aktarıyor. Seçtiğim tarihi görmek daha güzel olur .
Birde hangi modülleri alıp hangisini almayım. veri tabanama boş yere kalabalık yapmak istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim..
Teşekkürler...


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 10/11/2018,20:48
Çözüldü 
Forumda ve Access'de bir çok Takvimden tarih alma örneği mevcut.
En basitlerinden birisini ekte bulabilirsin.

Bu örneği hiç bozmadan kolayca bulabileceğin bir klasörde sakla.
Başka bir Access dosyasında bu takvimi kullanmak için bu örnekteki "frmTakvim","frmTakvim_Ornek" adlı formları ve "Takvim_Module" adlı modülü transfer etmen yeterli.

Kullanmak istediğin formdaki, tarih alanının yanına "frmTakvim_Ornek" adlı formdaki butonu kopyala.

Bundan sonra tek yapman gereken, kopyaladığın bu butonun özelliklerinde (onclick) tıklandığında olayında göreceğin
=CalendarFor([KullandığınTarihAlanınınAdı];"Görünmesini İstediğin Başlık")
kısmını sana uygun olarak düzeltmek.


Ek Dosyalar
.rar   Takvim_Ornegi.rar(Dosya Boyutu: 28,95 KB / İndirme Sayısı: 36)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

tdsharun

Aktif Üye
 37
 778
 27
 06/11/2008
231
 Kütahya
 
 Ofis 2003
 31/12/2011,02:16
Çözüldü 

Kod:
Private Const lngcFirstDayOfWeek = vbSunday

olan bölümü

Kod:
Private Const lngcFirstDayOfWeek = vbMonday

olarak değiştirecek olursanız takviminiz Pazartesi gününden başlar.



Kullanici Avatari

firdevs

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 296
 34
 22/02/2009
46
 İzmir
 
 Ofis 2003
 12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Güya örnek gönderip onun üzerinden soru soruyordum.. Yemek teleşından örneği unutmuşum..Img-grin Kendime uyarlayamamıştım.
Hepinize çok teşekkür ederim. Örnek çok güzel.
Birçok arkadaşın da işine yarayacak...
Herkese kolay gelsin.
Hocam tek formda gayet güzel oldu ancak sürekli formda ilk sıradaki formda takvim açılıyor diğer forma sıra gelince çalışmıyor.
Yapabileceğim birşey var mı?
Yoksa yalnızca tek formlarda mı kullanabilirim?


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Ajanda Kayıt Grubuna Göre Takvimi Filtreleme orderyazbim 4 181 02/10/2018, 14:49
Son Yorum: orderyazbim
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 9 337 20/09/2018, 18:26
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Veri Tabanındaki Kayıtlı Bilgiyi 2. Veri Tabanında Bulunan Aynı Değişkenlere Kayıt cevahir1 10 509 24/04/2018, 12:03
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Formda,açılan Kutudan Veri Seçtiğimde Tablodan Veri Bulma 53rize 4 488 25/10/2017, 09:31
Son Yorum: 53rize
Çözüldü Sql Serverdan Sorgu İle Yerel Veri Tabanına Veri Yazdırma ertans 1 405 24/08/2017, 11:22
Son Yorum: burhanb

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444