Taksitleri Aylık Bazda ToplamaSorgusu
Tarih
21/05/2011 11:27
Konu Sahibi
ycevizli
Yorumlar
6
Okunma
1642
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ycevizli
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
21/05/2011
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
28/09/2015,22:52
Çözüldü 
İyi çalışmalar;
Access de basit bir tablo yaptım. Taksit Tarihi ve Taksit Miktarı olan Taksitler tablosunda;Sorguyla her ayın toplam taksit miktarlarını gösteren bir tablo oluşturmak istiyorum.

örn.
Ay-----Toplam
Ocak11 -10.000 tl
Şubar11 -11.000 tl
Mart11 - 5.000 t

Şeklinde.
Yardımınız için teşekkür ederim.l
Cevapla

~~KaG~~
Kıdemli Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... A....
477
06/01/2011
47
Karabük
Ofis 2003
28/11/2014,11:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Aramıza Hoşgeldiniz. Örnek Ekleseydiniz, Yardımcı Olabilirdim...
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
21/02/2017,20:10
Çözüldü 
Örnek eklemeniz asıl olandır. Ancak;
Kimlik,TAKSITTARIHI ve TAKSITMIKTARI alanlarından oluşan TAKSITLER tablonuzun var olduğunu öngörerek oluşturacağınız bir sorgunun SQL'ini aşağıdaki gibi yazmanız ve sonrasında sorguyu çalıştırmanız halinde istediğiniz şekilde aylara göre toplam taksit miktarlarını alabileceğiniz TOPLAMTAKSIT adında bir tablo oluşturduğunu görebilirsiniz.

SQL Code
SELECT TAKSITLER.TAKSITTARIHI, Sum(TAKSITLER.TAKSITMIKTARI) AS ToplaTAKSITMIKTARI INTO TOPLAMTAKSIT
FROM TAKSITLER
GROUP BY TAKSITLER.TAKSITTARIHI;


Cevapla

ycevizli
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
21/05/2011
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
28/09/2015,22:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bu sorgu toplamları aylık bazda vermedi. Aylık toplam miktarlarını aylık bazda tek satırlar halinde almak istiyorum. Dosyayı bir türlü ekleyemedim. Şimdi eklemeye çalışıyorum. Dosya üzerinden inceleyebilirseniz çok sevinirim.

İlginize çok teşekkür ederim.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
21/02/2017,20:10
Çözüldü 
Lütfen Site Kurallarımızı okuyunuz. Büyükharf kullanmayınız. Örnek eklemeniz halinde elbette yardımcı olunacaktır.
Aylık olarak listelemesi işlemini unutmuşum, şimdi tamamdır. İnceleyin.

SQL Code
SELECT Format([TAKSITTARIHI],"mmmm") AS TAKTRH, Sum(TAKSITLER.TAKSITMIKTARI) AS ToplaTAKSITMIKTARI INTO TOPLAMTAKSIT
FROM TAKSITLER
GROUP BY Format([TAKSITTARIHI],"mmmm");


Cevapla

ycevizli
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
21/05/2011
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
28/09/2015,22:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sorgu çalıştı. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  aylık gelir görme MART02 5 253 07/10/2016, 13:32 MART02
  Aylık Toplam Alma yorum70 8 667 25/04/2016, 12:51 yorum70
Çözüldü Aylık toplamlarını ay ay tek raporda gösterme. ankaram 7 670 05/01/2016, 17:10 ankaram
Çözüldü lisanslamada aylık uyarı sorunu kesoka 11 766 04/01/2016, 14:25 kesoka
Çözüldü Hem Merak Hem Pratik Aylık Tüketim Hesabı Yunus Bozkurt 4 1.026 25/06/2014, 17:56 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya