tahsilat ajanda uygulaması
Tarih
01/07/2009 09:34
Konu Sahibi
zetyu
Yorumlar
3
Okunma
1607
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
25/05/2017,16:27
Çözüldü 
daha önce bu sıtede olan bir ajanda uygulamasını (hazırlayan arkdaşa teşekkur ederim)tahsilat yapılacak müşterilerin olduğu sorgudan bilgileri almaya çalıştım.
burası oldu sorun yok .

ama randevu çizelgesinde müşterinin üzerine çift tıklayınca o muşterinin bilgilerinin olduğu formun açılmasını yapamadım.

birde randevu çizelgesini açarken hata veriyor.bazı tanloları silmiştim ondan olsa gerek.

yarımcı olursanız güzel bir uygulama olur.


Ek Dosyalar
.rar   AJANDA TAKİP.rar (Dosya Boyutu: 530,18 KB / İndirme Sayısı: 66)
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,
Rica etsem programı açıp formdaki yerleri tek tek yazarak nerede ne yapmak istiyoruz açıkça belirtirmisin. Ona göre sorunu çözüp göndereyim.
Ayrıca bu program iflah olmaz sanırım. karman çorman. çok gereksiz kodlar kullanılmış. gerçi kişinin kendi isteği doğrultusunda istediği gibi yapmış ama sanırım baştan birşey yapmaya başlarsan güzel olur Img-grin
selamlar.
programda dokunulması gereken çok yer var. istediklerinden tıkladığında kişi bilgilerinin gelmesi olayını yaptım.
şu şekilde yapabilirsin.
formuna bir tane metin kutusu yerleştir adını Secilen yap.
daha sonra liste kutularının olay yordamlarından Çift tıklandığında olayına aşağıdaki kodu yapıştır. listenin adı ne ise kodda onu belirt. örneğin ben liste1.column(2) demişim bunu liste1 'in çift tıklandığında olayına yapıştır. diğerlerine de yapıştır ancak onlardaki liste1 'i değiştir 2 3 veya neyse

secilen = Me.Liste1.Column(2)
Dim stDocName As String
Dim stLinkCriteria As String
stDocName = "tahsilat geçmiş2"
stLinkCriteria = "[müş adı]=" & "'" & Me![secilen] & "'"
DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria

açılırken hata vermesinin sebebi olmayan tabloya veya sorguya başvuruluyor olması. burada ne yapılmak istendiğini anlamadığım için çözemedim.

aşağıdaki kodlamanın tamamı yanlış. Dlookup ("SrNO", "x01") bu olay ile tablodan alan istenmiş. halbuki x01 diye bir tablomuz yok. veya örneği eksik gönderdin. x01 diye bir tablo varmı? Eğer tablo varsa şu şekil yaparsan daha sağlıklı olur: Dlookup ("[SrNo]", "x01")


Public Sub Takvimle()
t01.ForeColor = IIf(t01 > 20, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x01")), vbBlack, vbRed))
t02.ForeColor = IIf(t02 > 20, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x02")), vbBlack, vbRed))
t03.ForeColor = IIf(t03 > 20, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x03")), vbBlack, vbRed))
t04.ForeColor = IIf(t04 > 20, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x04")), vbBlack, vbRed))
t05.ForeColor = IIf(t05 > 20, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x05")), vbBlack, vbRed))
t06.ForeColor = IIf(t06 > 20, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x06")), 32768, vbRed))
t07.ForeColor = IIf(t07 > 20, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x07")), 32768, vbRed))
t08.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x08")), vbBlack, vbRed)
t09.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x09")), vbBlack, vbRed)
t10.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x10")), vbBlack, vbRed)
t11.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x11")), vbBlack, vbRed)
t12.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x12")), vbBlack, vbRed)
t13.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x13")), 32768, vbRed)
t14.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x14")), 32768, vbRed)
t15.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x15")), vbBlack, vbRed)
t16.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x16")), vbBlack, vbRed)
t17.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x17")), vbBlack, vbRed)
t18.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x18")), vbBlack, vbRed)
t19.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x19")), vbBlack, vbRed)
t20.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x20")), 32768, vbRed)
t21.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x21")), 32768, vbRed)
t22.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x22")), vbBlack, vbRed)
t23.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x23")), vbBlack, vbRed)
t24.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x24")), vbBlack, vbRed)
t25.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x25")), vbBlack, vbRed)
t26.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x26")), vbBlack, vbRed)
t27.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x27")), 32768, vbRed)
t28.ForeColor = IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x28")), 32768, vbRed)
t29.ForeColor = IIf(t29 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x29")), vbBlack, vbRed))
t30.ForeColor = IIf(t30 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x30")), vbBlack, vbRed))
t31.ForeColor = IIf(t31 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x31")), vbBlack, vbRed))
t32.ForeColor = IIf(t32 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x32")), vbBlack, vbRed))
t33.ForeColor = IIf(t33 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x33")), vbBlack, vbRed))
t34.ForeColor = IIf(t34 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x34")), 32768, vbRed))
t35.ForeColor = IIf(t35 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x35")), 32768, vbRed))
t36.ForeColor = IIf(t36 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x36")), vbBlack, vbRed))
t37.ForeColor = IIf(t37 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x37")), vbBlack, vbRed))
t38.ForeColor = IIf(t38 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x38")), vbBlack, vbRed))
t39.ForeColor = IIf(t39 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x39")), vbBlack, vbRed))
t40.ForeColor = IIf(t40 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x40")), vbBlack, vbRed))
t41.ForeColor = IIf(t41 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x41")), 32768, vbRed))
t42.ForeColor = IIf(t42 < 15, 12632256, IIf(IsNull(DLookup("SrNO", "x42")), 32768, vbRed))
'-----------------------------------------------------
Cevapla

zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
25/05/2017,16:27
Çözüldü 
Verdiğiniz kodu yazdım istediğim oldu teşekkur ederim.

evet bende çok istıyorum.baştan yapmayı.o da olucak.

tekrar teşekkur ederim.
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.053
31/10/2008
63
İstanbul
-
22/03/2017,13:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Zetyu;

Günaydın..

Sayın Cuneyt'in eklediği kodlar sonrası, ilk mesaja eklediğiniz dosyanın güncel olanını siteye eklemeniz mümkün mü?

İlginiz için önceden teşekkürler..
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Vt Yedekleme Ve Bakım Uygulaması V3 Uygulamasını Oto Yedek Almamasını Ayarlamak uMits 4 104 19/05/2017, 10:27 uMits
  Balon Uygulaması Hk. serkan1985 7 203 14/04/2017, 23:11 ozanakkaya
  Üretim Süreç Takibi ve Raporlama Uygulaması Samet Çağlayan 4 338 12/01/2017, 13:03 atoz112
  Access te OCR uygulaması hk. rknbrlz 16 862 02/12/2016, 16:04 rknbrlz
  Add-Ins Menü Uygulaması Hk. rknbrlz 4 354 26/11/2016, 21:05 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status