Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/11/2010 12:00
Konu Sahibi
doganbaris
Yorumlar
4
Okunma
2634
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

doganbaris

Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
3
23/09/2010
0
İstanbul
Ofis 2003
22/03/2011,15:52
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar

Database de resim konusunda pek çok konu açılmış, ancak ya ben aradığımı bulamadım, ya da istediğim konu yok...

Benim merak ettiğim, Access deki table içerisinde resim dosyalarını nasıl saklayabilirim ? burada benim için önemli olan resim dosyasının tabloda durması ve mdb dosyası ile birlikte taşınabilmesi. Personel bilgilerine resim eklemek istiyorum, mevcut durumda personel numarası ile aynı isimleri taşıyan jpg dosyalarım mevcut ancak diğer birimlerle paylaşılması durumunda binlerce fotoğraf dosyasının da kopyalanması gerekiyor. bunun yerine tabloda tutmak istiyorum.resimlerin boyutları çok küçük, o nedenle tabloda tutulması performans açısından sıkıntı yaratmayacak diye düşünüyorum.

Anladığım kadarı ile tabloda OLE nesnesi olarak yer alması gerekiyor. Ancak, tablonun içerisine binlerce fotoğrafı nasıl yükleyeceğimi bulamadım. mümkünse Vba tarafından döngü ile halletmek istiyorum.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.986
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,06:45
Çözüldü 
syn doganbarıs
şahsen ben binlerce resmin tabloda durmasının çok sıskıntı çıkaracagını geç açılacagını düşünüyorum,dedigiz gibi bir örnek formumuzda vardı,sanırım eşref hoca eklemişti,ama önermiyorum kayıtlar arası çok geç açılıyor,en iyisi ayrı bir veritabanında database yaparak bir bilgisayarda tutmanızı öneririm,kolay gelsin


Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
13/09/2017,17:08
Çözüldü 
Sn. Celoyce gibi bende tavsiye etmiyorum ancak taşımak istediğinizde bir sürü resim resim dosyası yerine accessle beraber tek dosya olması tabii ki hoş oluyor.

Resimleri yükleyip dosyanın boyutunun ne olduğunu ve çalışma performansını görmekte fayda var.

Örnek hazırlamak için vaktim şu an vaktim yok ancak daha önce bu tür bir iş için kullandığım örnek kodu yolluyorum.

Örnekte DESENRESIM adlı tabloya resimler yükleniyor.
DESEN_TAMYOL adlı alanda resmin tam yolu ve adı var. (Türü: Metin)
DESEN_PIC adlı alana resim dosyası yükleniyor. (Türü: OLE Object)

Kodda en can alıcı yerler şunlar:
Open Rs!DESEN_TAMYOL For Binary As DosyaNo
Get #DosyaNo, , Img
Rs!DESEN_PIC = Img

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Private Sub btn_Kaydet_Click()
Dim DB As DAO.Database
Dim Rs As DAO.Recordset
Dim Img() As Byte, i As Long
Dim DosyaNo As Integer

DosyaNo = FreeFile

Set DB = CurrentDb()
Set Rs = DB.OpenRecordset("Select * From DESENRESIM")

'Veriatabanını ilk kaydına gidiyoruz:
'Rs.MoveFirst

Do While Not Rs.EOF
    
    Rs.Edit

    Open Rs!DESEN_TAMYOL For Binary As DosyaNo
    
    'Img() değişkenimize (array) tek boyutlu olarak resim dosyasının boyu kadar büyüklük atadık:
    ReDim Img(LOF(DosyaNo))
    
    'Dosyadan her adımda bir byte okuyup Img değişkeni içine yazıyoruz:
    Do While Not EOF(DosyaNo)
        Get #DosyaNo, , Img
        i = i + 1
    Loop
    Close #DosyaNo
    Rs!DESEN_PIC = Img
    
    Rs.Update
    Rs.MoveNext
Loop
MsgBox "Tamamlandı"
End Sub



Bu arada tabloya kaydettiğimiz resmi göstermek için, öncelikle geçici bir tabloya resim dosyası olarak kaydediyoruz, Oradan yolunu göstererek açabiliyoruz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Private Sub Desenin_Resmini_Goster()
On Error GoTo hata

'**************Veritabanındaki Resmin Bir Dosyaya Kaydedilmesi******************
Dim Img() As Byte, i As Long, Dosya As Integer
'Veritabanının Resim alanında bulunan bilgiyi Img değişkenine yükledik:
Img = Me.DESEN_PIC

'Boş dosya numarasını aldık:
Dosya = FreeFile

'Programın çalışma yolu (Path1) ile veritabanının ResimAd alanından oluşan ve dosyanın tam uzun adını gösteren bir şekilde yeni bir dosya yarattık. Mesela: C: esimlerçiçek1.jpg
Open "Desen.jpg" For Binary As #Dosya

'Bilgiyi (resmi) yani Img'nin içindekileri Dosya nolu dosya içine kaydediyoruz:
Put #Dosya, , Img

'Dosyamızı kapatıyoruz:
Close #Dosya

'**************Veritabanındaki Resmin Bir Dosyaya Kaydedilmesi Bitti**************
'İşiniz sadece resmi göstermek ise tabiki yukarıdaki işlemleri yapmanıza gerek yok. Yukarıda 'ayrılmış alandaki kod veritabanı içinden bir resmi aynı adda programın çalışma dizini içine 'kaydeder. Aşağıdaki kod ise sadece resim gösterir:

Me.Resim_Desen1.Picture = LoadPicture("Desen.jpg")

Exit Sub
hata:
    Me.Resim_Desen1.Picture = LoadPicture("")
End Sub


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

doganbaris

Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
3
23/09/2010
0
İstanbul
Ofis 2003
22/03/2011,15:52
Çözüldü 
ilk fırsatta deneyerek bilgi vereceğim.
Dosyaların sayısına tekrar baktım, 28 bin 336 tane... hepsi 5 Kb'lık dosyalar, tabloyada aynı yükü getirse en fazla 150 Mb olur ki, kasacağını sanmıyorum, ancak 28,336 + 1 dosyayı kopyalamak saatler sürüyor... Img-grin


Cevapla

akd

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
273
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
resimleri ole nesnesi olarak kaydetmekten bahsediyorsunuz degilmi?
peki bu resimleri access'e kaydetmek güvenlimi,
bozulma riski nedir, resimlerin uçma sansı nedir.
bozulma sonrası kurtulma şansı varmı?


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Webden Resim Çağırma estapan 6 260 09/09/2017, 21:57 estapan
Çözüldü İlişkili Combobox - Resim Çağırma tsots 13 491 06/09/2017, 21:34 ozanakkaya
Çözüldü Tabloya Yeni Veri Girişini Engelleme ALTANs 2 147 17/08/2017, 13:13 ALTANs
Çözüldü Açılan Kutu Menüsünden Yapılan Seçimlerin Tabloya Kaydı ertans 2 280 07/08/2017, 17:37 ozguryasin
Çözüldü Txt Dosyasında İstenilen Satırdaki Bilgilari Tabloya Kaydedebilmek. cetinerk 4 284 10/07/2017, 03:27 cetinerk

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.