Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/02/2009 10:52
Konu Sahibi
sherhap
Yorumlar
9
Okunma
3385
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

sherhap

Üye
Üye
 29
3
1
19/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
11/03/2009,12:31
Çözüldü 
[/size]merhaba arkadaşlar çok basit bi şey sorcam eminim konularda vardırda bulamadım Img-cray yaa ben şimdi bi personel bilgi ekranı yaptım personelin kaydı geliyo şimdii buraya kadar herşey iyi diyelim işten çıkan biri oldu kayıtı sil butonuna bastığımda diğer bi ayrılan personel tablosuna gitmesini istiyorum nasıl yapacağımı şaşırdım ilişki veremiyorum lütfen yardım edinnnn Img-cray(

örneğin "çalışan personel":
1.sicil no
2.adı soyadı
3.adresi
gibi formdan silinince diğer tablo "ayrılan personel" deki aynı yerlere gitsinler.



[size=large]



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 46
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
04/07/2018,16:07
Çözüldü 
Dediğiniz şekilde tabii yapılabilir ama
personel programlarında genelde bu şekilde yapılmaz.

Çıkan personel'in numarasına bağlı, diğer tablolarda bulunan kayıtlar ne olacak?
İleride onlara ulaşmak istediğinizde ulaşamamak gibi sorunlar çıkar ortaya.

Bunun için genelde tercih edilen yol, Personel tablosunda Çıkış Tarihi alanına bir tarih girilerek personelin çıkışını yapmak. Bu şekilde başka bir tabloya transfere falan da gerek kalmaz ve ileride bu personele ait eski verilere de gayet rahat ulaşırsınız.

Çalışan ve Çıkmış personeli bulmak için de Personel tablosunu kullanan sorgu yapacaksınız.
Mesela; "Calisan_Personel" veya "Mevcut_Personel" adında bir sorgu yapın ve Çıkış Tarihi boş (Null) olacak şekilde kriter belirtin,
"Cikmis_Personel" veya "Eski_Personel" adında bir sorgu yapın ve Çıkış Tarihi dolu (Not Null) olacak şekilde kriter belirtin.

Kullandığınız Formlarda ve Raporlarda, Personel tablosunu değil ihtiyacınız olan sorguyu kullanın.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.981
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
seruz hocamın anlattıklarını dikkate alın. Düzenlediğim örneği ekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   sled_veritasi.rar(Dosya Boyutu: 27,44 KB / İndirme Sayısı: 86)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.816
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,16:45
Çözüldü 
Sayın Seruz'un önerdiği bir taşla iki kuş misali olan "Çıkış Tarihi olan olmayan" şeklindeki ayırım size zor gelirse ya da olayın mantığını kavrayamazsanız daha basit bir önerim var. Personellerin kayıtlarının bulunduğu tabloya "ayrıldı" isimli bir onay kutusu ilave edin. Daha sonra ayrılan personel için artık bu onayın "doğru" ya da "evet" olmasına bakılabilir. Eğer personel ayrılış trihi gibi bir alan gerekmiyorsa böyle de yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

sherhap

Üye
Üye
 29
3
1
19/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
11/03/2009,12:31
Çözüldü 
fikirleriniz için çok teşekür ediyorum 2 gündür bunu düşünüyordum yaa Img-grin) en basitinden şunu yaptım bi alan oluşturdum işten çıkış tarihi diye Img-grin zaten benden basit bişey istediler çünkü çalıştığım yerde exelden takip ediyorlardı bende kolaylık olsun diye bunu önermiştim tekrar tekrar teşekkürlerrImg-grin
yaa bide nasıl mdb şeklinde kayddebilirim ve nasıl giriş ekrana şifre koyabilirim Img-grin)



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.816
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,16:45
Çözüldü 
"mdb şeklinde nasıl kaydedebilirim" demekle ne demek istediğinizi anlayamadım. Access zaten mdb olarak kaydeder. Eğer 2007 kullanıyor iseniz ve mdb olarak kaydetmeyi sorduysanız, veritabanı araçlarından eski sürüme dönüştürme işlemi yaparak mdb olarak kaydedebilirsiniz.

Giriş ekranına şifre koyma konusunda forumumzda "şifre" veya "password" sözcüğünü yazarak arama yaparsanız birçok örnek gelecektir.

Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorgu Ve Metin Kutusundan Tabloya veri kaydı raburabu 2 24 4 saat önce
Son Yorum: raburabu
Çözüldü Formdaki Tutarı Diğer Forma Aktarma haziran4 3 67 21/07/2018, 17:20
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Form İlişkilendirmede Sınırlılık.iki Formda Aynı Veriyi Gösterme. antoryum 12 184 18/07/2018, 11:13
Son Yorum: antoryum
Çözüldü Bir Formu Kapatırken Diğer Formun Aynı Anda Açılması mmert06 17 316 11/07/2018, 18:00
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Tabloya İstenilen Sayı Kadar Kayıt Yaratma barcins 2 106 04/07/2018, 14:35
Son Yorum: barcins

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.