Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
23/02/2009 10:52
Konu Sahibi
sherhap
Yorumlar
9
Okunma
3506
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

sherhap


 30
 3
 1
 19/02/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 11/03/2009,12:31
Çözüldü 
[/size]merhaba arkadaşlar çok basit bi şey sorcam eminim konularda vardırda bulamadım Img-cray yaa ben şimdi bi personel bilgi ekranı yaptım personelin kaydı geliyo şimdii buraya kadar herşey iyi diyelim işten çıkan biri oldu kayıtı sil butonuna bastığımda diğer bi ayrılan personel tablosuna gitmesini istiyorum nasıl yapacağımı şaşırdım ilişki veremiyorum lütfen yardım edinnnn Img-cray(

örneğin "çalışan personel":
1.sicil no
2.adı soyadı
3.adresi
gibi formdan silinince diğer tablo "ayrılan personel" deki aynı yerlere gitsinler.



[size=large]



Kullanici Avatari

Seruz


SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 10/10/2018,17:31
Çözüldü 
Dediğiniz şekilde tabii yapılabilir ama
personel programlarında genelde bu şekilde yapılmaz.

Çıkan personel'in numarasına bağlı, diğer tablolarda bulunan kayıtlar ne olacak?
İleride onlara ulaşmak istediğinizde ulaşamamak gibi sorunlar çıkar ortaya.

Bunun için genelde tercih edilen yol, Personel tablosunda Çıkış Tarihi alanına bir tarih girilerek personelin çıkışını yapmak. Bu şekilde başka bir tabloya transfere falan da gerek kalmaz ve ileride bu personele ait eski verilere de gayet rahat ulaşırsınız.

Çalışan ve Çıkmış personeli bulmak için de Personel tablosunu kullanan sorgu yapacaksınız.
Mesela; "Calisan_Personel" veya "Mevcut_Personel" adında bir sorgu yapın ve Çıkış Tarihi boş (Null) olacak şekilde kriter belirtin,
"Cikmis_Personel" veya "Eski_Personel" adında bir sorgu yapın ve Çıkış Tarihi dolu (Not Null) olacak şekilde kriter belirtin.

Kullandığınız Formlarda ve Raporlarda, Personel tablosunu değil ihtiyacınız olan sorguyu kullanın.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

ozanakkaya


OZ.... AK....
 41
 11.407
 467
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,16:06
Çözüldü 
seruz hocamın anlattıklarını dikkate alın. Düzenlediğim örneği ekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   sled_veritasi.rar(Dosya Boyutu: 27,44 KB / İndirme Sayısı: 86)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
Sayın Seruz'un önerdiği bir taşla iki kuş misali olan "Çıkış Tarihi olan olmayan" şeklindeki ayırım size zor gelirse ya da olayın mantığını kavrayamazsanız daha basit bir önerim var. Personellerin kayıtlarının bulunduğu tabloya "ayrıldı" isimli bir onay kutusu ilave edin. Daha sonra ayrılan personel için artık bu onayın "doğru" ya da "evet" olmasına bakılabilir. Eğer personel ayrılış trihi gibi bir alan gerekmiyorsa böyle de yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

sherhap


 30
 3
 1
 19/02/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 11/03/2009,12:31
Çözüldü 
fikirleriniz için çok teşekür ediyorum 2 gündür bunu düşünüyordum yaa Img-grin) en basitinden şunu yaptım bi alan oluşturdum işten çıkış tarihi diye Img-grin zaten benden basit bişey istediler çünkü çalıştığım yerde exelden takip ediyorlardı bende kolaylık olsun diye bunu önermiştim tekrar tekrar teşekkürlerrImg-grin
yaa bide nasıl mdb şeklinde kayddebilirim ve nasıl giriş ekrana şifre koyabilirim Img-grin)



Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
"mdb şeklinde nasıl kaydedebilirim" demekle ne demek istediğinizi anlayamadım. Access zaten mdb olarak kaydeder. Eğer 2007 kullanıyor iseniz ve mdb olarak kaydetmeyi sorduysanız, veritabanı araçlarından eski sürüme dönüştürme işlemi yaparak mdb olarak kaydedebilirsiniz.

Giriş ekranına şifre koyma konusunda forumumzda "şifre" veya "password" sözcüğünü yazarak arama yaparsanız birçok örnek gelecektir.

Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Tabloya Kayıt Yaparken,,silerken Makro Yerine Vba Kodları Kullanımı Oğuz Türkyılmaz 12 262 13/10/2018, 11:35
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Sorgudaki Veriyi Alt Forma Çekmek notrino 3 88 09/10/2018, 10:56
Son Yorum: notrino
Çözüldü Sil Butonuna İstediğimiz Tablodaki Veriyi Silme Kodu serial 6 144 28/09/2018, 23:11
Son Yorum: serial
Çözüldü Liste Kutusundaki Bir Veriyi Fonksiyon Tuşları Yardımıyla Kopyalamak mehmetb84 7 237 03/09/2018, 08:36
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Tek Bir Formdan 6 Tabloya Veri kursun 8 243 28/08/2018, 13:53
Son Yorum: kursun

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444