Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/11/2008 00:16
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
13
Okunma
4680
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Uzman
DI.... SA....
446
05/11/2008
152
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,00:09
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Ekteki örnek dosyamda varolan "semt" isimli tablodan semt bulmak istiyorum. Aradığım semtin ise formda gözüktüğü şekli ile bulunan semtin hangi ilçe ve ile bağlı olduğunuda ilgili başlıklar altında görebilmek istiyorum. Bunun Excel için olanını Sayın Korhan Beyden aldım ama Access'te de bir benzerini yapabilirmiyim diye denedim ama başarılı olamadım. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Tşekkürler.


Ek Dosyalar
.mdb   ililcesehir.mdb(Dosya Boyutu: 548 KB / İndirme Sayısı: 39)

Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
doğru anladıysam, ilişikteki gibimi..


Ek Dosyalar
.mdb   ililcesehir1.mdb(Dosya Boyutu: 652 KB / İndirme Sayısı: 86)

Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Uzman
DI.... SA....
446
05/11/2008
152
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,00:09
Çözüldü 
Evet bu ve bu kadar basitmiydi. sadece tek satır. Sanırım ben bu işi öğrenemicem...Fur
Cüneyt Bey teşekkür ederim yardımınız için..Peki bunu bana aynı şekilde yani şu semt şu ilçe ve şu ile bağlıdır diye bir mesaj kutusu içinde görmek istesem ne yapmam lazım?..gerçi o zamanda birden fazla olanları nasıl görücez diye başka bir soru çıkıyo karşıma ama yinede sizden öğrenmek isterim..



Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
mesaj olarak Dlookup olayıyla yapılır, ama diyelimki çok daha fazla kayıt olması durumunda aradığımızı sağlıklı vermeyebilir. bunun için mesajı ayrı bir formda verdirebiliriz, ilişikte..


Ek Dosyalar
.mdb   ililcesehir2.mdb(Dosya Boyutu: 652 KB / İndirme Sayısı: 56)

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.804
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
16/07/2018,11:14
Çözüldü 
Sayın cuneyt
Dlookup ile ilgili olarak kayıt çok olduğunda hata yapabilir demişsiniz ya, bu benim başıma gelmişti. Şöyle ki; eğer aranan kriteri sabit bir değere göre aramazsak, aradığımız tabloda bu değerden çok varsa o zaman ilk bulduğunu getiriyordu. Bunun için şunu yaptım:
1- Öncelikle aranan kriterimiz diyelim ki il adı olsun. İl adları tablosunda benzersiz bir kayıt olarak kayıtid alanı açtım. Böylece her ilin kaydedilmesi sırasında bir de kayıtid otomatik sayı alanı oluştu.
2- İlçelerin kaydedilmesi sırasında bu kayıt id'sini ilçe tablosuna da kaydettim. (Tabii ilişki kurduğumu söylememe gerek yok sanırım)
3- İlçe seçilen combo kutusunda 2 sütun oluştutup, birinci sütunun boyutunu 0cm olarak belirledim. Böylece aslında ilçe adı gelirken yanında da il tablosundan gelen kayıtid de geliyordu.
4-Artık Dlookup ile aldığım verinin yanlış olması mümkün değil. Aynı adı taşıyan birkaç ilçe de olsa, benim seçtiğim ilçenin hangi ile ait olduğu böylece bellidir.

Kolay gelsin..


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mbo69221088

Aktif Üye
Aktif Üye*
ME.... ÖZ....
 50
21
1
09/11/2008
0
Balıkesir
Emekli
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,16:56
Çözüldü 
bu söylediğiniz konu daha önce tckimlikno uygulamasında da vardı ancak ne kadar uğraştıysamda hep hata veriyordu. diğer kullanıcılar "teşekkür ederim" dediği bir konuydu ama ben bir türlü çalıştıramamıştım.


Selamlar,
__Sevgiler
____Saygılar./MBO


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Giriş maskesi formatını tablodan belirlemek mehmetdemiral 5 3.249 15/06/2018, 10:54
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü 1 Ana Toblo Uzerine 2 Tablodan Toplam Almada Sorun dabanli 7 257 22/04/2018, 16:03
Son Yorum: dabanli
Çözüldü Eğer Fonksiyonu İle Gizle Göster Hk. serkan1985 3 153 23/02/2018, 11:07
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Dlookup İle Tablodan Veri Getirme U.ALTUN 2 192 13/02/2018, 12:08
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Birden Fazla Tablodan Sorgu Oluşturmak m_demir 2 237 18/01/2018, 10:32
Son Yorum: m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.