Tablodan bir alan denk gelen alan adı bulma
Tarih
13/07/2013 19:16
Konu Sahibi
aliyorga
Yorumlar
4
Okunma
884
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
aliyorga
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
105
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
15/04/2017,13:14
Çözüldü 
Bir tablom var. Burada DCount("*", "tablo adı", "alan adı") ile ilgili alanda kaç adet bilgi olduğunu alıyorum. Yine buna benzer bir şekilde mesela 61.verinin isim alan adlı veriyi yazırabilecek bir komut varmıdır. Teşekkür ederim.
Cevapla

maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(13/07/2013, 19:16)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir tablom var. Burada DCount("*", "tablo adı", "alan adı") ile ilgili alanda kaç adet bilgi olduğunu alıyorum. Yine buna benzer bir şekilde mesela 61.verinin isim alan adlı veriyi yazırabilecek bir komut varmıdır. Teşekkür ederim.


Bunu bir Update Query (Güncelleştirme Sorgusu) ve ya aşağıdaki gibi bir kod ila yapabilirsiniz:

Visual Basic Code
    DoCmd.RunSQL "UPDATE Tablo1 SET ADI = 'ALİ' WHERE ID=61"


Burada yapılmak istenen 61 No'lu kaydın ADI alanını ALİ olarak güncelle(değiştir).

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

aliyorga
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
105
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
15/04/2017,13:14
Çözüldü 
Sayın maytas meramımı tam olarak ifade edememişim. Benim istediğim, Sizin yazdığınıza benzer bir şekilde kod ile (alan adı id) id si 61 olan isim alanındaki ismi bir metin kutusuna yazdırmak. Bunu bir sorguyla yapabiliriz lakin ben sizin yazdığınız koda benzer bir işlemle bunu yaptırmak istiyorum. Teşekkür ederim...
Cevapla

maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(14/07/2013, 01:08)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın maytas meramımı tam olarak ifade edememişim. Benim istediğim, Sizin yazdığınıza benzer bir şekilde kod ile (alan adı id) id si 61 olan isim alanındaki ismi bir metin kutusuna yazdırmak. Bunu bir sorguyla yapabiliriz lakin ben sizin yazdığınız koda benzer bir işlemle bunu yaptırmak istiyorum. Teşekkür ederim...


Visual Basic Code
    Me.ADI = DLookup("ADI", "TABLO1", "ID=61") 


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

aliyorga
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
105
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
15/04/2017,13:14
Çözüldü 
Teşekkür ederim. Elinize sağlık...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda Genel Toplam Ve Farkları Bulma access acemisi 12 157 01/05/2017, 14:58 access acemisi
  Kasa Hareketleri İçin Yardım Tablodan Tabloya Otomatik Ekleme uMits 35 476 12/04/2017, 19:21 uMits
  Personelin Toplam Çalışma Süresini Bulma scil 6 196 10/04/2017, 15:27 atoz112
  Web Den Satır Sayısı Belli Olmayan Tablodan Veri Almak stringeer 2 99 28/02/2017, 08:18 stringeer
  Kayıt Kontrol Eksik Verileri Bulma Ve Hesaplama hknct 10 177 11/02/2017, 18:11 hknct


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status