Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/07/2013 19:16
Konu Sahibi
aliyorga
Yorumlar
4
Okunma
1088
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

aliyorga

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
105
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
15/04/2017,13:14
Çözüldü 
Bir tablom var. Burada DCount("*", "tablo adı", "alan adı") ile ilgili alanda kaç adet bilgi olduğunu alıyorum. Yine buna benzer bir şekilde mesela 61.verinin isim alan adlı veriyi yazırabilecek bir komut varmıdır. Teşekkür ederim.


Cevapla

maytas

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
(13/07/2013, 19:16)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir tablom var. Burada DCount("*", "tablo adı", "alan adı") ile ilgili alanda kaç adet bilgi olduğunu alıyorum. Yine buna benzer bir şekilde mesela 61.verinin isim alan adlı veriyi yazırabilecek bir komut varmıdır. Teşekkür ederim.


Bunu bir Update Query (Güncelleştirme Sorgusu) ve ya aşağıdaki gibi bir kod ila yapabilirsiniz:

Visual Basic Code
    DoCmd.RunSQL "UPDATE Tablo1 SET ADI = 'ALİ' WHERE ID=61"


Burada yapılmak istenen 61 No'lu kaydın ADI alanını ALİ olarak güncelle(değiştir).


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

aliyorga

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
105
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
15/04/2017,13:14
Çözüldü 
Sayın maytas meramımı tam olarak ifade edememişim. Benim istediğim, Sizin yazdığınıza benzer bir şekilde kod ile (alan adı id) id si 61 olan isim alanındaki ismi bir metin kutusuna yazdırmak. Bunu bir sorguyla yapabiliriz lakin ben sizin yazdığınız koda benzer bir işlemle bunu yaptırmak istiyorum. Teşekkür ederim...


Cevapla

maytas

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
(14/07/2013, 01:08)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın maytas meramımı tam olarak ifade edememişim. Benim istediğim, Sizin yazdığınıza benzer bir şekilde kod ile (alan adı id) id si 61 olan isim alanındaki ismi bir metin kutusuna yazdırmak. Bunu bir sorguyla yapabiliriz lakin ben sizin yazdığınız koda benzer bir işlemle bunu yaptırmak istiyorum. Teşekkür ederim...


Visual Basic Code
    Me.ADI = DLookup("ADI", "TABLO1", "ID=61") 


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

aliyorga

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
105
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
15/04/2017,13:14
Çözüldü 
Teşekkür ederim. Elinize sağlık...


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Ortalama Bulma metin02 6 85 Dün, 13:41 metin02
Çözüldü Bir Alanın After Update Olayına Baglı Baska Bir Alan Guncellenmesi Problemi keskin78 7 466 02/08/2017, 01:32 ozanakkaya
Çözüldü Combobox Açılan Kutu Yazdığım Metne Göre Otomatik Bulma keskin78 3 295 30/06/2017, 01:16 keskin78
Çözüldü Ayın Gün Sayısını Bulma odin 5 280 21/06/2017, 07:50 odin
Çözüldü Cari Karta Gelen Müşterinin İşlemlerini Listeleme U.ALTUN 14 574 16/06/2017, 11:37 U.ALTUN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.