Tablodan bir alan denk gelen alan adı bulma
Tarih
13/07/2013 19:16
Konu Sahibi
aliyorga
Yorumlar
4
Okunma
871
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



aliyorga
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
105
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
Bugün,16:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bir tablom var. Burada DCount("*", "tablo adı", "alan adı") ile ilgili alanda kaç adet bilgi olduğunu alıyorum. Yine buna benzer bir şekilde mesela 61.verinin isim alan adlı veriyi yazırabilecek bir komut varmıdır. Teşekkür ederim.
Cevapla

maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
(13/07/2013, 19:16)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir tablom var. Burada DCount("*", "tablo adı", "alan adı") ile ilgili alanda kaç adet bilgi olduğunu alıyorum. Yine buna benzer bir şekilde mesela 61.verinin isim alan adlı veriyi yazırabilecek bir komut varmıdır. Teşekkür ederim.

Bunu bir Update Query (Güncelleştirme Sorgusu) ve ya aşağıdaki gibi bir kod ila yapabilirsiniz:

Visual Basic Code
    DoCmd.RunSQL "UPDATE Tablo1 SET ADI = 'ALİ' WHERE ID=61"


Burada yapılmak istenen 61 No'lu kaydın ADI alanını ALİ olarak güncelle(değiştir).

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

aliyorga
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
105
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
Bugün,16:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın maytas meramımı tam olarak ifade edememişim. Benim istediğim, Sizin yazdığınıza benzer bir şekilde kod ile (alan adı id) id si 61 olan isim alanındaki ismi bir metin kutusuna yazdırmak. Bunu bir sorguyla yapabiliriz lakin ben sizin yazdığınız koda benzer bir işlemle bunu yaptırmak istiyorum. Teşekkür ederim...
Cevapla

maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
(14/07/2013, 01:08)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın maytas meramımı tam olarak ifade edememişim. Benim istediğim, Sizin yazdığınıza benzer bir şekilde kod ile (alan adı id) id si 61 olan isim alanındaki ismi bir metin kutusuna yazdırmak. Bunu bir sorguyla yapabiliriz lakin ben sizin yazdığınız koda benzer bir işlemle bunu yaptırmak istiyorum. Teşekkür ederim...

Visual Basic Code
    Me.ADI = DLookup("ADI", "TABLO1", "ID=61") 


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

aliyorga
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
105
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
Bugün,16:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür ederim. Elinize sağlık...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Kayıt Kontrol Eksik Verileri Bulma Ve Hesaplama hknct 10 117 11/02/2017, 18:11 hknct
  ilişkili 2 tablodan birinde eksik veri arama sorgusu hbal09 5 62 09/02/2017, 12:25 atoz112
  Raporda başka tablodan veri toplamı aldırma hk. okumas 3 98 28/01/2017, 21:55 okumas
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 348 16/01/2017, 16:35 hknct
Çözüldü Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme... direnist 11 3.301 13/01/2017, 08:07 mustim1547


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya