Skip to main content

AccessTr.neT


tablodaki verilerin silinmeden ertesi güne yeni kayıt açılması

tablodaki verilerin silinmeden ertesi güne yeni kayıt açılması

#7
valla üstadım sanırım ben anlatamadım bugün kayıt girdiğim zaman kaydetti okey bu kadar mutabıkız. benim amacım kaydet dediğimde tarih bir gün sonrasına gitsin ve evet hayır kısmı harici herşey otomatik tablodaki yerine gelsin
Ege Web Ajans
Bilgi Güçtür.....
Cevapla
#8
Sayın dayko,

Alıntı:benim amacım kaydet dediğimde tarih bir gün sonrasına gitsin ve evet hayır kısmı harici herşey otomatik tablodaki yerine gelsin

ifadenize yönelik olarak;
yanılıyorsam lütfen gerekli düzeltme bilgilerini belirtmeniz yerinde olacaktır.

Alıntı:bugün kayıt girdiğim zaman kaydetti okey bu kadar mutabıkız.

İfadenizden yola çıkarak,mevcutta yapılmış bir kayıt bilgisini,sadece EVET/HAYIR bilgisi hariç kalacak şekilde ve diğer bütün bilgiler ile bir sonraki YENİ TARİH ile YENİ BİR KAYIT ekleme mi talep ediyorsunuz?

Eğer bu geçerli ise,o zaman,karışıklığı gidermek adına şu soruyu sormak lazım.

İki kez KAYDETME işleminden bahsediyorsunuz.ilki,”mutabıkız” dediğiniz kısımdaki normal bir kayıt işleminden bahsediyorsunuz.ikinci olarak da,bu mevcut kaydın dışında aynı bilgiler ile fakat sadece tarih değeri bir gün sonraya olacak şekilde YENİ BİR KAYIT eklemek.dolayısı ile de,burada tek mi yoksa iki kayıt mı söz konusu?

Yoksa,ilk kayıt olmayacak da,sadece girilen bilgiler tamamlandıktan sonra bu bilgilerden hareket ile tek kayıt olarak YENİ TARİHLİ YENİ BİR KAYIT mı yapılacak?

bunun için INSERT INTO ya da INSERT INTO …SELECT Sql komutlarını kullanmanız gerekecek fakat bunun öncesinde yapmanız gereken bir husus var.

Bir alt formun görsel biçimini VERİTABANI ya da SÜREKLİ FORM olarak belirleyip bu şekilde kullanmak istiyorsanız,bu görseldeki herhangi bir kayıt veya kayıtlar ile ilgili kaydetme,silme,düzeltme gibi işlemleri sağlamanız için,ilgili KAYIT KAYNAĞI tablosu içerisinde harici bir alan daha açıp bu alanı da kayıt seçimi veya belirlenmesi için kullanmalısınız.

Kast edilen şu;bu hali ile değerlendirildiğinde,yukarıdaki talebinizi gerçekleştirmek için bir kayıt seçmeniz gerekir ki seçili olan kayıt ile ilgili istediğiniz YENİ KAYIT işlemini gerçekleştirsin.aksi takdirde,tüm kayıtlara uygular bu kaydetme işlemini.

bunu engellemek için de,bahsi yapılan alan olmalı ki bu alan en uygun olarak bir EVET/HAYIR Veri Türü olarak oluşturulmalı.böylece, VERİTABANI ya da SÜREKLİ FORM türünde olan formdaki herhangi bir kaydı rahatça işaretleyip bu işaretlemeyi kontrol ederek seçili kaydın yeni kayıt olarak tabloya eklenmesini sağlayabilirsiniz.

Bundan dolayı,ben hala konunuzun 6.mesajında belirttiğim gibi,eğer gerekmiyorsa,alt form oluşturmayıp direkt tek form üzerinden işlemleri sağlamanız düşüncesindeyim.

Tavsiye amaçlı olarak,OGRENCIBILGILERI adlı tabloda yer alan TCKIMLIKNO alanını METİN olarak değil SAYI olarak düzenlemelisiniz,veri türünü.

Aynı zamanda,11 karakter ile sınırlamak sureti ile de,sadece bu sayı kadar giriş yapılması sağlatılabilir.buna dair yakın bir zaman sürecinde böyle bir talep olmuştu diye hatırlıyorum.arama sayfasından,karakter sınırlaması üzerine bakmak gerek.
Ve,bu TCKIMLIKNO alanını YİNELENEMEZ olarak ayarlayınız ki,tekrarı olmasın.zaten,hali hazırda da böyle olmalı.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#9
atoz112 hocam şöle sölim admin kullanıcısının içine 20 tane kişi bilgisi eklenmiş farz edelim. evet hayır seçimlerini yaıtığımızda kaydet dediğimizde isimler yani 20 kişi listede kalacak evet hayır kısımları boş olarak yeni kayıt açacak ama eski kayıtlar silinmeyecek. tabloda kayıta o tarihle kayıtta kalacak yeni kayıt eklendiğinde bir sonraki gün için otomatik kayıt açacak. 20 kişinin ismi otomatik çıkacak evet hayır kısmı boş gelecek biz sadece o kısmı dolduracaz. bu şekilde bi işlem için anladığım kadarıyla INSERT INTO …SELECT Sql formulü uyguluyacaz ama komut nasıl uygulanıyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Ege Web Ajans
Bilgi Güçtür.....
Cevapla
#10
Hazırladığınız çalışmaya;
OGRENCILER ve SERVIS tabloları,
SERVIS ve SERVIS alt formu formları ekledim.

Her gün öğrenciler tablosuna servise binip binmediğini işlemeye gerek yok. Her kayıtta aynı öğrencinin bilgilerinin tekrar tekrar kaydedilmesinin bir anlamı yok. Bu programlama mantığına da aykırı.

SERVIS formunu açın ve inceleyin.
.rar okul deneme4.rar (Dosya Boyutu: 307,08 KB | İndirme Sayısı: 5)
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla
#11
tşkler üstadım emeğine sağlık istediğim gibi ben incelim bunu bişey daha öğrenmiş olalım.
Ege Web Ajans
Bilgi Güçtür.....
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task