Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/07/2009 22:26
Konu Sahibi
makarax
Yorumlar
4
Okunma
1771
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

makarax

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
76
10/06/2009
Bursa
Ofis XP
11/09/2017,13:45
Çözüldü 
Üstatlar merhaba, ekteki örnekteki "MAKINAKODLARI" tablosundaki tüm makinakodlarını okutup onlarla ekteki "Form2"formunda matematiksel işlem yaptırıp listboxa yazdırmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   ornek.rar (Dosya Boyutu: 17,5 KB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Tam olarak ne yapmak istediğinizi bilmediğim için biraz saçma bir çalışma oldu ama, siz hatayı söylerseniz düzeltirim. Ben şöyle anladım:

1- Makine kodları tablosundaki kodlara Tablo1 deki kayıt sayısının +20 kadarını ekledim.
Mesela 1 nolu makine kodu=100, tablo1 deki kayıt sayısı 18, ikisini yoplayınca 118. Bu değere +2o ekleyince 138 olur. Bu değeri de 1440'a bölünce 0,0958333333333333 değeri çıkar. Bunu ne yapacaksınız bilmiyorum ama böyle oluyor. Bence bir hata var, hesabın neresi hatalı söylerseniz düzeltelimImg-grin))

Bu arada sorguda değer 0,095....E olarak çıkarken listbox'da 9,5....E gibi çıkıyor. Sanırım orada da bir hata var. Neyse onu da o zaman halledelim.


Ek Dosyalar
.rar   ornek_demiral.rar (Dosya Boyutu: 28,67 KB / İndirme Sayısı: 7)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

makarax

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
76
10/06/2009
Bursa
Ofis XP
11/09/2017,13:45
Çözüldü 
hocam, (kayıt sayısı=18) i değil. 100 nolu makineye ait toplam arıza sayısını kullanmak istiyorum. yani 100nolu makine toplam 5 kere arıza yaptı ise. 1440\(5+1) olacak. Ve sizin yaptığınız gibi bütün kodları listboxta sıralayacak.Fakat sıralama işinide değere göre büyükten küçüğe istiyorum Img-cray biraz sacma maalesef böyle bir formül var elimde..


Cevapla

benremix

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
17/10/2017,22:38
Çözüldü 
Sn Mehmet hocam affınıza sığınarak örneğinizi Sn Makarax' ın istediğini düşündüğüm şekilde değiştirdim. Saygılar...
örneği eklemeyi unutmuşum


Ek Dosyalar
.rar   ornek_demiral.rar (Dosya Boyutu: 28,57 KB / İndirme Sayısı: 13)
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Valla ben yatmıştım artıkImg-grin)) Sonuçta formül doğru olsun da, kalıp hazır zaten.. Elinize sağlık..


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 160 26/09/2017, 16:03 aliyuzen
Çözüldü Yardım : Tablodaki Bir Verinin Combobox İle Secilerek Tutarının Gösterilmesi orba 2 120 18/09/2017, 04:55 orba
Çözüldü Envanter - Demirbaş Kayıt Programı [Bilgi İşlem Departmanı İçin] zlatan.ibo 3 2.461 09/09/2017, 14:34 anlezgn
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 153 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Toplu SMS Firmasının Kodlarını Access Veri Tabanına Entegre Etme tekinuygun 14 2.981 25/07/2017, 08:32 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.