Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
19/03/2012 18:15
Konu Sahibi
Accessive
Yorumlar
5
Okunma
1143
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Accessive

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
33
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
29/06/2017,15:40
Çözüldü 
Merhaba,

Access de bir konuyu cozmek icin yardimlarinizi rica edecegim. Kisaca soyle aciklayim dilerseniz.

Bir tablom var ve o tabloda bazi degerler var. Ornegin Low icin 1 degeri , Medium icin 2 degeri, High icin 3 degeri ve Critical icin 4 degeri gelmektedir.

Diger tablomda ise bazi risk verileri var ve o veriler icin Low Medium High ve Critical degerleri girilmis durumda. Ancak ben eger High degerini goruyorsa o alani 3 yapmasini, Critical degerini goruyorsa 4 yapmasini istiyorum. Bunu nasil yapabilirim?

Ekte ornek bir Access gonderiyorum. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler.

Ek Dosyalar
test.rar


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.787
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sorgu1'i inceleyiniz

SQL Code
Risk 1: Switch([Risk1]="Low";"1";[Risk1]="Medium";"2";[Risk1]="High";"3";[Risk1]="Critical";"4")


Ek Dosyalar
test_sled.rar


Cevapla

Accessive

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
33
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
29/06/2017,15:40
Çözüldü 
Cok tesekkur ederim sledgeab. Bu cok isime yarayacak. Kolay gelsin.


Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
18/09/2017,01:08
Çözüldü 
Data tablosunda bulunan Risk1,Risk2 ve Risk3 alanlarının veri tipi metin olduğundan gelecekte olası sıkıntıların önüne geçmek için R1, R2 ve R3 adında 3 tane sayı alanı ekledim ve 3 tane güncelleme sorgusu hazırladım her sorgu ilgili risk alanını güncelleyecek.
Kolay Gelsin.
Amsterdama Selamlar.
Ek Dosyalar
test_kur@l.zip


Cevapla

Accessive

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
33
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
29/06/2017,15:40
Çözüldü 
Img-grin Cok tesekkurler. Ben de o degerleri daha sonra bazi matematiksel hesaplarda kullanacaktim. Text oldugundan sorun yaratabilirdi muhtemelen. Ancak bu sekilde tek bir tabloya da update edebilirim sanirim. Boylece hesaplamalari yaptirabilirim.

Tesekkurler. Buradan da Turkiye`ye selamlar Img-grin


Cevapla

Accessive

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
33
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
29/06/2017,15:40
Çözüldü 
Bu konuyla ilgili aklima takilan birsey daha sormak istiyorum. Bu islemi function kullanmadan da yapabilir miyiz? Gonderdiginiz Access de bir 3 tabloda function yazilarak Switch edildi. Ancak 20 adet tablomuz olsa tek tek yine bu function i yazmak yerine daha kisa bir yontem kullanabilecek miydik? (query ya da vb kodlariyla)


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Yardım : Tablodaki Bir Verinin Combobox İle Secilerek Tutarının Gösterilmesi orba 2 78 18/09/2017, 04:55 orba
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 125 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Faklı Değerleri Sayma Hk. serkan1985 3 355 17/05/2017, 14:06 serkan1985
Çözüldü Farklı Tablodaki Satırların Idsi İle Yeni Tabloda Veri Nasıl Oluşturabilirim? uralcoder 5 596 14/03/2017, 16:09 atoz112
Çözüldü Tablodaki Veriyi Listbox'tan Seçimle Forma Getirme husem 11 737 07/03/2017, 22:53 husem

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.