Tablodaki değerleri değistirmek
Tarih
19/03/2012 18:15
Konu Sahibi
Accessive
Yorumlar
5
Okunma
937
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Accessive
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
08/02/2017,12:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,

Access de bir konuyu cozmek icin yardimlarinizi rica edecegim. Kisaca soyle aciklayim dilerseniz.

Bir tablom var ve o tabloda bazi degerler var. Ornegin Low icin 1 degeri , Medium icin 2 degeri, High icin 3 degeri ve Critical icin 4 degeri gelmektedir.

Diger tablomda ise bazi risk verileri var ve o veriler icin Low Medium High ve Critical degerleri girilmis durumda. Ancak ben eger High degerini goruyorsa o alani 3 yapmasini, Critical degerini goruyorsa 4 yapmasini istiyorum. Bunu nasil yapabilirim?

Ekte ornek bir Access gonderiyorum. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler.

Ek Dosyalar
test.rar

Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.289
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:26
Çözüldü 
Sorgu1'i inceleyiniz

SQL Code
Risk 1: Switch([Risk1]="Low";"1";[Risk1]="Medium";"2";[Risk1]="High";"3";[Risk1]="Critical";"4")


Ek Dosyalar
test_sled.rar

Cevapla

Accessive
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
08/02/2017,12:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Cok tesekkur ederim sledgeab. Bu cok isime yarayacak. Kolay gelsin.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.031
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
13/02/2017,14:56
Çözüldü 
Data tablosunda bulunan Risk1,Risk2 ve Risk3 alanlarının veri tipi metin olduğundan gelecekte olası sıkıntıların önüne geçmek için R1, R2 ve R3 adında 3 tane sayı alanı ekledim ve 3 tane güncelleme sorgusu hazırladım her sorgu ilgili risk alanını güncelleyecek.
Kolay Gelsin.
Amsterdama Selamlar.
Ek Dosyalar
test_kur@l.zip

Cevapla

Accessive
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
08/02/2017,12:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Img-grin Cok tesekkurler. Ben de o degerleri daha sonra bazi matematiksel hesaplarda kullanacaktim. Text oldugundan sorun yaratabilirdi muhtemelen. Ancak bu sekilde tek bir tabloya da update edebilirim sanirim. Boylece hesaplamalari yaptirabilirim.

Tesekkurler. Buradan da Turkiye`ye selamlar Img-grin
Cevapla

Accessive
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
08/02/2017,12:52
Çözüldü 
Bu konuyla ilgili aklima takilan birsey daha sormak istiyorum. Bu islemi function kullanmadan da yapabilir miyiz? Gonderdiginiz Access de bir 3 tabloda function yazilarak Switch edildi. Ancak 20 adet tablomuz olsa tek tek yine bu function i yazmak yerine daha kisa bir yontem kullanabilecek miydik? (query ya da vb kodlariyla)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 248 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Formaki Temizle Butonuna Tablodaki Sutunu Temizleme Kodu eklemek haziran4 3 121 05/01/2017, 17:06 haziran4
  sütunlardaki değerleri birbiriyle kombinasyon yapma hbal09 3 157 30/12/2016, 14:23 ozanakkaya
  Tablodaki 1' lerin saydırılması ertans 2 101 22/12/2016, 17:09 ertans
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 276 15/11/2016, 00:59 shalala


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya