Tablodaki alanları birleştirme
Tarih
01/03/2011 01:30
Konu Sahibi
aakkir
Yorumlar
10
Okunma
3572
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
aakkir
Üye
Kullanici Avatari
Üye
32
8
11/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
14/05/2015,16:20
Çözüldü 
Dava_Kayıt formunda bulunan ve tabloya bağlı Sondurum 2 'deki bilgileri Son Durum'a otomatik olarak nasıl ekleyebilirim


Ek Dosyalar
.rar   Dava_Kayıt (3).rar (Dosya Boyutu: 194,5 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın aakir;
Daha iyi anlamak için soruyorum. Q_Dava_Kayit Formunuzda SON DURUM etiketli Text77 adını verdiğiniz ve verilerini Q_Dava_Kayit adlı sorgudan alan bir alan var. Şimdi burada yapılmak istenen ne?
Bu sorguda yer alan SON DURUM ve SON DURUM2 alanlarını hiç bir şarta bağlı olmadan
"SON DURUM= SON DURUM & SON DURUM2 şeklinde birleştirmek mi?
Yoksa sorgunun kaynağı olan Dava_Kayit formunda yer alan aynı isimli alanları yukarıdaki şekilde birleştirmek mi?

Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.589
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:03
Çözüldü 
Sorudan anladığım kadarıyla forma buton ekleyip tıklandığında olayına

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
strSql = "SELECT * FROM Dava_kayit "
Set rstkayit = New ADODB.Recordset
rstkayit.Open strSql, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
With rstkayit
.Find "[SON DURUM]=" & "'" & [SON DURUM] & "'"
.Update
.Fields("SON DURUM") = Me.[SON DURUM] & Chr(13) & Chr(10) & Me.[SON DURUM2]
.Update
End With
Form.Requery

şeklinde bir kod yazmak ve
"Microsoft ActiveX Data Object" referansının eklenmesi yeterli.


Cevapla

aakkir
Üye
Kullanici Avatari
Üye
32
8
11/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
14/05/2015,16:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Hayri16

Formu sorguya bağladım doğrudur. Yapmak istediğim Dava Kayıt Tablosu üzerinde bulunan SON DURUM2 deki kayıtları ay sonunda SON DURUM'a aktarmak ve SON DURUM2'yi boşaltmak. Sayın sledgeab ben kod yazmayı ve uygulamayı bilmiyorum. Bu sebeple ekteki örneğe uyarlamanız mümkünmüdür.

Şimdiden teşekkürler.

Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın aakkir;
Yazdığınızdan bu yana 5 saat geçmiş. Sorun devam ediyor mu yoksa yapabildiniz mi?
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.589
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn aakkir, kodun tamamını zaten yazdım. Yapman gereken buton ekleyip tıklandığı olayına verdiğim kodu yapıştır.

Referanslardan da "Microsoft ActiveX Data Object" referansının ekleyeceksin.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo Birleştirme Hk. serkan1985 4 106 12/05/2017, 17:01 serkan1985
  Farklı Tablodaki Satırların Idsi İle Yeni Tabloda Veri Nasıl Oluşturabilirim? uralcoder 5 293 14/03/2017, 16:09 atoz112
  Tablodaki Veriyi Listbox'tan Seçimle Forma Getirme husem 11 301 07/03/2017, 22:53 husem
  Sorguda Id Numarası Yerine İlişkili Tablodaki Adının Gelmesi cazcaz678 4 134 04/03/2017, 18:46 cazcaz678
  Accesste Tablodaki Bir Alana Girilen Değeri Kontrol Etme koymen 1 104 02/03/2017, 17:23 C*e*l*o*y*c*e


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status