Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/12/2010 17:54
Konu Sahibi
erdem55
Yorumlar
7
Okunma
2118
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

erdem55

Aktif Üye
 37
 54
 7
 13/03/2009
3
 Samsun
 
 Ofis 2007
 21/05/2018,14:06
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
Function ListDir(ByVal StartDir As String) As Collection
Dim rs As New ADODB.Recordset
rs.Open "TblDosyalar", CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic

Dim sCurFile As String
Dim sCurDir As String
Dim colDir As Collection

If Right$(StartDir, 1) <> "\" Then StartDir = StartDir & "\"
Set colDir = New Collection
Set ListDir = New Collection

colDir.Add StartDir
While colDir.Count
    'remove current directory from directory list
    sCurDir = colDir.Item(1)
    colDir.Remove 1
    'find all files and subdirectories in current, add to list
    sCurFile = Dir$(sCurDir, vbDirectory)
    
    While Len(sCurFile)
        If (sCurFile <> ".") And (sCurFile <> "..") Then 'get rid of "." and ".."
            If GetAttr(sCurDir & sCurFile) = vbDirectory Then  'add the sub directory
                colDir.Add sCurDir & sCurFile & "\"
            Else 'work on the file
                ListDir.Add sCurDir & sCurFile
                rs.AddNew
                rs!dosya_yolu = sCurDir & sCurFile
                rs!dosya_ismi = sCurFile
                rs.Update
            End If
        End If
        sCurFile = Dir$
    Wend
    DoEvents
Wend
End Function


bu koda bir türlü tabloda var ise kaydetme diye dedirtemedim. Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.


erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mzebek

Aktivasyon Bekleyen
 48
 10
 02/11/2008
 Balıkesir
 
 Ofis 2003
 09/11/2013,12:16
Çözüldü 
If DCount("ID", "gidenevrak", [mudno]=" & b & " ") > 0 Then
msgbox"tabloda var"
exit sub
end if
Açıklama
"ID" tabloda saydıracağın
"gidenevrak" tablo adı
"mudno" tabloda bakılacak alan
"b" de formdaki denetim mesala adı metin kutusu yani tabloda olana baktıracağın

kolay gelsin.



Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın erdem55;
Aşağıdaki kodu

Visual Basic Code
If DCount("Dosya_yolu", "tbldosyalar", "Dosya_yolu='" & sCurDir & sCurFile & "'") > 0 Then
                MsgBox ("Bu dosya daha önce Tabloya alınmış")
                
                Else
                End If

Bu kodun altına

Visual Basic Code
 If GetAttr(sCurDir & sCurFile) = vbDirectory Then  'add the sub directory
                colDir.Add sCurDir & sCurFile & "\"
            Else 'work on the file

ekleyiniz. Ve lütfen geri bildirimde bulununuz.
Kolay gelsin.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

erdem55

Aktif Üye
 37
 54
 7
 13/03/2009
3
 Samsun
 
 Ofis 2007
 21/05/2018,14:06
Çözüldü 
(27/12/2010 18:36)mzebek Adlı Kullanıcıdan Alıntı: If DCount("ID", "gidenevrak", [mudno]=" & b & " ") > 0 Then
msgbox"tabloda var"
exit sub
end if
Açıklama
"ID" tabloda saydıracağın
"gidenevrak" tablo adı
"mudno" tabloda bakılacak alan
"b" de formdaki denetim mesala adı metin kutusu yani tabloda olana baktıracağın

kolay gelsin.

Dostum cevabın için tşk edeirm. Fakat sorundada burada tabloda saydırma işlemini koda entegre edemiyorum. ya hataya düşüyo yada birine var deyip diğerlerini ekliyo
benim koddaki bölüm

Visual Basic Code
do until rs.eof 'Tablo sonuna kadar
if scurdir & scurfile <> rs!dosya_adi then 'şart
end if 
rs.MoveNext 'sonraki kayıt
loop


şeklinde deniyorum ama dediğim gibi ilk gelen bilgi tabloda var diyo diğerleri tabloda olsa bile yine tabloya ekliyo.


erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

erdem55

Aktif Üye
 37
 54
 7
 13/03/2009
3
 Samsun
 
 Ofis 2007
 21/05/2018,14:06
Çözüldü 
(27/12/2010 18:49)Hayri16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın erdem55;
Aşağıdaki kodu

Visual Basic Code
If DCount("Dosya_yolu", "tbldosyalar", "Dosya_yolu='" & sCurDir & sCurFile & "'") > 0 Then
                MsgBox ("Bu dosya daha önce Tabloya alınmış")
                
                Else
                End If

Bu kodun altına

Visual Basic Code
 If GetAttr(sCurDir & sCurFile) = vbDirectory Then  'add the sub directory
                colDir.Add sCurDir & sCurFile & "\"
            Else 'work on the file

ekleyiniz. Ve lütfen geri bildirimde bulununuz.
Kolay gelsin.


Sayın Hayri16
Çok tşk ederim. Gayet güzel çalışıyor. Fakat rica etsem

Visual Basic Code
If DCount("Dosya_yolu", "tbldosyalar", "Dosya_yolu='" & sCurDir & sCurFile & "'") > 0 Then

bu kodu açıklayabilirmisiniz acaba? Kodu tam çözemedimde çözmek için. Tekrar tşk ederim.

Syn mzebek
sizede çok tşk ederim doğru bir yönlendirme yaptığınız halde görememişim. Ben rs.eof a takılıp gitmişim. Sizede tekrardan tşk ederim.


erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
DCount fonksiyonu istenilen şarta uygun verilen tablonun verilen alanındaki bilgiden kaç tane olduğunu sayar. Sayısal bir değer döndürür. Eğer 0 sa 0 kayıttan yoktur. Sıfırdan büyükse vardır demek Img-grin Saygılar.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Altform'da Kaydetme İşlemi Öncesi Satır Numarası Değişiyor. Oğuz Türkyılmaz 6 135 30/11/2018, 17:35
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Tabloda Birden Fazla Alanı Sorguda Tek Alanda Listeleme hbal09 2 131 06/11/2018, 14:22
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Formdaki Sayıya Göre Tabloda Tekrarlatma Sorunu MURAT42 6 247 05/10/2018, 10:48
Son Yorum: MURAT42
Çözüldü Otomatik Kaydetme Ve Pasif Yapma Sorunu hey 5 351 15/09/2018, 09:06
Son Yorum: hey
Çözüldü Acces Tabloda Toplama,çıkartma Gibi Matematik İşlemi kursun 5 312 05/08/2018, 22:29
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.