Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
30/10/2009 13:10
Konu Sahibi
adizdar
Yorumlar
4
Okunma
2222
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

adizdar

Üye
 68
 8
 4
 30/10/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 01/01/2017,21:58
Çözüldü 
Sipariş tablosunda ADET ve FİYAT sahalarını çarpıp bulunan değeri aynı tabloda TUTAR sahasına yazdırmak istiyorum. Nasıl yapacağım. Teşekkürler... (Access 2003 kullanıyorum)


adizdar, 30-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/11/2018,20:45
Çözüldü 
Sayın adizdar
Genelde herkes aynı hatayı yapıp bu toplamı TUTAR alanının denetim kaynağına

Kod:
=ADET*FİYAT

biçiminde yazarak yapmaya çalışır. Siz şunu yapın. ADET ve FİYAT alanlarının güncelleme sonrasında olayına

Kod:
TUTAR=ADET*FİYAT

kodunu yazın. Böylece ADET veya FİYAT alanlarındaki en küçük değişiklikte bu alanlardaki değerlerin çarpımı TUTAR alanında olacaktır. Tutar alanının denetim kaynağı tablodan TUTAR'a bağlı olursa toplamı tabloya da kaydeder. Aslında toplamın tabloya alınması çok da gerekli değildir. Fakat Kdv vb oranların zamanla değişebileceği düşünülerek özel durumlarda sadece toplam alanlarını tabloya da kaydederiz.

Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

adizdar

Üye
 68
 8
 4
 30/10/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 01/01/2017,21:58
Çözüldü 
Sayın Demiral,
İlginize çok teşekkür ederim. Ayrıca kısa sürede cevaplamış olmanıza da bir teşekkür daha.


adizdar, 30-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

noktahack

Üye
 33
 2
 1
 15/11/2009
0
 Adana
 
 Ofis 2007
 17/11/2009,16:54
Çözüldü 
Merhaba,

Bunu deniyorum fakat bir türlü yapamıyorum.. sonuç 0 çıkıyor... Img-cray

Saygılarımla..


noktahack, 15-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/11/2018,20:45
Çözüldü 
Yukarıda anlattığım şey çok genel bir mantık anlatımıdır. Bir metin kutusundan çıkınca bir olay işletiyorsunuz ve diyorsunuz ki, "TUTAR" adındaki metin kutusunun içine "ADET" ve "FİYAT" değerlerinin çarpımını yaz. Burda hata olmaz. Sadece bazı eksikler olabilir. Mesela, tutar alanının güncellenmesi gerekebilir. Ya da eğer bu işlemleri bir altfrom üzerinde yapmaya çalışıyor olabilirsiniz. Size önerim çalışmanızı ekleyin biz de görelim nerde hata yaptığınızı. Ben aşağıya bir basit örnek yaptım. Onu inceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   toplama orneği.rar(Dosya Boyutu: 12,02 KB / İndirme Sayısı: 15)
İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Form Bilgi Girişinde Alt Satıra Üst Satırdan Girilen Alan Değeri Nasıl Kopyalanır. Oğuz Türkyılmaz 14 207 03/12/2018, 00:22
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Tabloda Birden Fazla Alanı Sorguda Tek Alanda Listeleme hbal09 2 128 06/11/2018, 14:22
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Bire Çok İlişkide Alan Veri Tipi notrino 8 195 15/10/2018, 14:37
Son Yorum: Allback
Çözüldü Formda Bir Metin Kutusunda Hesaplanmış Değeri Raporda Gösterme Oğuz Türkyılmaz 14 338 05/10/2018, 22:12
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formdaki Sayıya Göre Tabloda Tekrarlatma Sorunu MURAT42 6 242 05/10/2018, 10:48
Son Yorum: MURAT42

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.