Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
30/10/2009 13:10
Konu Sahibi
adizdar
Yorumlar
4
Okunma
2185
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

adizdar

Üye
Üye
 68
 8
 4
 30/10/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 01/01/2017,21:58
Çözüldü 
Sipariş tablosunda ADET ve FİYAT sahalarını çarpıp bulunan değeri aynı tabloda TUTAR sahasına yazdırmak istiyorum. Nasıl yapacağım. Teşekkürler... (Access 2003 kullanıyorum)


adizdar, 30-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,22:15
Çözüldü 
Sayın adizdar
Genelde herkes aynı hatayı yapıp bu toplamı TUTAR alanının denetim kaynağına

Kod:
=ADET*FİYAT

biçiminde yazarak yapmaya çalışır. Siz şunu yapın. ADET ve FİYAT alanlarının güncelleme sonrasında olayına

Kod:
TUTAR=ADET*FİYAT

kodunu yazın. Böylece ADET veya FİYAT alanlarındaki en küçük değişiklikte bu alanlardaki değerlerin çarpımı TUTAR alanında olacaktır. Tutar alanının denetim kaynağı tablodan TUTAR'a bağlı olursa toplamı tabloya da kaydeder. Aslında toplamın tabloya alınması çok da gerekli değildir. Fakat Kdv vb oranların zamanla değişebileceği düşünülerek özel durumlarda sadece toplam alanlarını tabloya da kaydederiz.

Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

adizdar

Üye
Üye
 68
 8
 4
 30/10/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 01/01/2017,21:58
Çözüldü 
Sayın Demiral,
İlginize çok teşekkür ederim. Ayrıca kısa sürede cevaplamış olmanıza da bir teşekkür daha.


adizdar, 30-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

noktahack

Üye
Üye
 32
 2
 1
 15/11/2009
0
 Adana
 
 Ofis 2007
 17/11/2009,16:54
Çözüldü 
Merhaba,

Bunu deniyorum fakat bir türlü yapamıyorum.. sonuç 0 çıkıyor... Img-cray

Saygılarımla..


noktahack, 15-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,22:15
Çözüldü 
Yukarıda anlattığım şey çok genel bir mantık anlatımıdır. Bir metin kutusundan çıkınca bir olay işletiyorsunuz ve diyorsunuz ki, "TUTAR" adındaki metin kutusunun içine "ADET" ve "FİYAT" değerlerinin çarpımını yaz. Burda hata olmaz. Sadece bazı eksikler olabilir. Mesela, tutar alanının güncellenmesi gerekebilir. Ya da eğer bu işlemleri bir altfrom üzerinde yapmaya çalışıyor olabilirsiniz. Size önerim çalışmanızı ekleyin biz de görelim nerde hata yaptığınızı. Ben aşağıya bir basit örnek yaptım. Onu inceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   toplama orneği.rar(Dosya Boyutu: 12,02 KB / İndirme Sayısı: 15)
İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Acces Tabloda Toplama,çıkartma Gibi Matematik İşlemi kursun 5 227 05/08/2018, 22:29
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Tabloda Kayıtları Sınırlandırma mstfztrk 6 226 18/07/2018, 22:10
Son Yorum: mstfztrk
Çözüldü Alt Formda Hesaplanmış Alanların Tabloda Göstermek. fascioğlu 6 335 20/06/2018, 15:59
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Tabloda 2.sutunu Gostersin sidd 4 218 09/06/2018, 01:07
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Metin Kutusundan Aratıp ,tabloda Bulup İşlem Yaptırma accesskemal 9 312 07/05/2018, 10:25
Son Yorum: accesskemal

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.