Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
01/05/2011 11:56
Konu Sahibi
tarasbulba
Yorumlar
10
Okunma
2485
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy

tarasbulba

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
30/04/2011
0
Balıkesir
Ofis 2003
01/05/2011,19:49
Çözüldü 
İyi Günler...
oluşturacağım tabloda a sütununa 1 ile 13 arası rakam giriyorum bunun karşılığında da b sütununa girdiğim rakama göre bir sayı gelmesini istiyorum örneğin a ya 1 girdiysem b 150, 5 girdiysem b 400 gibi bunu sağlayabileceğim bir formül var mıdır? Veri tabanım 4850 kişiden oluşuyor ve her ay bu rakamları girmem gerekli yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

not : Veri tabanım kişisel bilgilerden oluştuğundan dolayı burada paylaşamam küçük bir uygulamada gösterirseniz sevinirim.


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Eğer Site Kuralları nı okursanız zaten kişisel veri olan dosyaların eklenmesinin yasak olduğunu görürdünüz. İçindeki tüm veriler silinmiş yedek dosyanıza temsili değerler girerek ekleyebilirsiniz.

Formunuzda veri girdiğiniz metin kutusunun Çıkıldığında olayına kod yazabilirsiniz.

Visual Basic Code
    hedef_metin_kutusu.Value = kaynak_metin_kutusu


şeklinde bir kod yazabilirsiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Bu şekilde cevap almanız biraz zor. Dosyanızın bir kopyasını oluşturun, kopyadaki verileri silin, bir kaç örnek veri yazın ve siteye ekleyin.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,12:18
Çözüldü 
Bahsettiğiniz işlem sanırım bir form üzerinden yapılacak. Bunun için iki tablo oluşturdum. Bunlardan biri değerlerin referans alınacağı tablo, diğeri de verilerin kaydedileceği hareket tablosu. Form üzerindeki açılan kutudan seçilen sayıya bağlı olarak alttaki metin kutusuna veriler getirilmekte ve bu işlemler de hareket tablosuna kaydedilmektedir.

Böyle bir şey mi istediniz acaba? Daha farklıysa örnek üzerinde anlatır mısınız?


Ek Dosyalar
.rar   örnek.rar (Dosya Boyutu: 16,16 KB / İndirme Sayısı: 16)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Abi kronik "Sorupkaçarus" yaşanmış Img-grin keşke zahmet etmeseydin diyeceğim ama farkımız bu işte ne yapalım Fur


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,12:18
Çözüldü 
Img-grin))


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Değer Hatası Hk. serkan1985 4 119 02/10/2017, 23:39 serkan1985
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 178 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Sql Serverdan Sorgu İle Yerel Veri Tabanına Veri Yazdırma ertans 1 165 24/08/2017, 11:22 burhanb
Çözüldü Tabloda İsim Yerine Numara Çıkıyor. mharman 5 339 29/05/2017, 12:30 ozanakkaya
Çözüldü Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 377 16/05/2017, 11:20 barcins

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.