Tablo işlemleri hakkında
Tarih
27/03/2012 16:23
Konu Sahibi
ikosarer
Yorumlar
2
Okunma
853
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
ikosarer
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
35
19/08/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
07/05/2017,22:53
Çözüldü 
Merhaba

Excel de hazırlamış olduğum tablomu access'e tanımlı makro ile tabloma aktarıyorum.

sorgulama yaptırmak istediğimde bu tabloma otomatik sayı verme, 1.anahtar alanı eklemeyi yapmak istiyorum.Excel deki tabloma herhangi bir ekleme yapmadan, Makro bağlantısı sırasında sorgu alanında otomatik artan sayı alanı eklemek istiyorum.

Ben manuel olarak veri tablosu al dediğimde bu işlemi sormasına rağmen otomatik makro yazdığında(Elektronik TabloAktar) bana 1.anahtar alanı eklensin mi soru gelmiyor.Direk Excel tablosunda 1.sheet i çekiyor.


* Acaba Tanımladığım makro içinde alacağım tablonun başına ID isimli otomatik sayı alanı olan 1.anahtar alanı eklemem mümkün müdür ?(Modül mü eklemek gerekiyor)

* Otomatik makro tanımı ile Excel den veri alınırken Excel alt sayfasındaki sheet (Çalışma sayfalarını) leri seçmem mümkün müdür ?

* Tablom da araçların depoya giriş ve çıkış saatleri mevcut acaba sorgu alanında yapacağım sorguda araç depoda kaç dakika kalmış bulma şansım var mı (bitiş saati -başlama saati=dakika )

Saygılarımla
İsmail KOŞARER

Ek Dosyam:
Ek Dosyalar
hesaplama.rar






Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Verileri çekmek ve otomatiksayi alanı eklemek için;

DoCmd.DeleteObject acTable, "tablom"
DoCmd.TransferSpreadsheet acImport, 8, "tablom", CurrentProject.Path & "\excel_tablosu", True, "A3:H20"
CurrentDb.Execute "ALTER TABLE Tablom ADD Column Kimlik COUNTER(1,1)"


Sorguda dakika hesaplamak için ;



DakikaFark: DateDiff("n";[bas_saati];[bit_saati])

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

ikosarer
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
35
19/08/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
07/05/2017,22:53
Çözüldü 
Gerçekten istediğim gibi oldu.
Çok Teşekkür Ederim......

Son olarak Excel Dosyasının içinde olan çalışma sayfalarını seçerek veri çekme şansımız var mı, yoksa ilk Sheet (Çalışma Sayfası 1) den mi veriyi çekmesi alması gerekir. ???

Bilgilerinizi paylaşıp sorularıma cevap verdiğiniz için Teşekkürü borç bilirim.

Saygılarımla
İsmail Koşarer
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Data Type Mismatch Hatası Hakkında alperalper00 8 6.843 20/05/2017, 20:17 ozanakkaya
  Access Tablo - Sorgu Bağlanması hasan şahin 5 159 13/05/2017, 12:04 atoz112
  Tablo Birleştirme Hk. serkan1985 4 104 12/05/2017, 17:01 serkan1985
  Stok Takibi Yeni Veri Girişi Hakkında AloneX 4 131 06/05/2017, 11:15 AloneX
Photo Arama Kutusu Hakkında Yardım AloneX 6 138 05/05/2017, 13:52 AloneX


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status