Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/11/2010 06:14
Konu Sahibi
okileturc
Yorumlar
3
Okunma
2392
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 Dün,23:03
Bildiğiniz gibi VB kodlarında koşul denetimi için
If kullanımını birkaç şekilde uyguluyoruz.

If ... Then
If ... Then .... Else .... End If
Koşul sayısı arttıkça
If ... Then .... Else If ... ElseIf ... Else .... End If vb.

Ayni denetimi bir sorguda yapmak istediğimizde
IIf yerleşik işlevini kullanıyoruz, yani
IIf ( koşul ; doğruysa yapılacaklar ; yanlışsa yapılacaklar )
formatını kullanıyoruz. Koşul sayısı arttıkça içiçe IIF ler kullanıyoruz
IIf( koşul1 ; doğruysa yapılacaklar ; IIf( koşul2 ; doğruysa yapılacaklar ; yanlışsa yapılacaklar ) ) vb.

Switch deyimi ( bu da bir yerleşik işlev ) çok fazla koşul olduğunda bu IIF ve parantez karmaşasından
bizi kurtarıyor. 2' li gruplar halinde istediğimiz kadar koşul+yapılacaklar listesi
oluşturabiliyoruz
[Resim: 2qk2lgn.jpg]
Örnek :
İfade1:Switch (
Forms!Form1!SECIM=1;"Senelik izinde";
Forms!Form1!SECIM=2;"Raporlu";
Forms!Form1!SECIM=3;"Mazeret izni";
Forms!Form1!SECIM=4;"Görevli";
Forms!Form1!SECIM=5;"Çalışıyor";
..............................;............;
)

Yukarıdaki örnekte sorgu İfade1 e değer ataması yapmak
için Form 1 üzerindeki SECIM alanının değerini kontrol ediyor
ve bu değere göre atama yapıyor.

Çok kullanışlı ve kodu kısaltan bir deyim, tavsiye ederim

Selamlar


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
teşekkürler
aceesde de kullanabilirmiyiz?
Sayın okileturc;

Merhaba.. Katkınız için teşekkürler..

Sevgi ve saygılar...


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 10/12/2018,13:06
(17/11/2010 10:48)accessman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: teşekkürler
aceesde de kullanabilirmiyiz?

Elbette. Aşağıdaki linkte örneği var. Ayrıca forumda ararsanız başka örneklerde var.
Saygılar...

https://www.accesstr.net/konu-yas-dagili...stigi.html


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

durkheim

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 320
 49
 13/09/2010
20
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 15/09/2013,13:39
Sayın okileturc açıklamalar için teşekkürler...+rep




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Sayıyı Yazıya Çevirme Fonksiyonu accessdelisi 4 2.188 20/11/2014, 00:52
Son Yorum: accessdelisi
  eval(string) fonksiyonu fatih karagöl 4 1.732 12/11/2012, 19:18
Son Yorum: Puletin
  Sayı Tahmin Oyunu (Rnd fonksiyonu ile For Next döngüsü) ercansahin 9 3.906 24/04/2010, 23:31
Son Yorum: ercansahin
  hata kodları ve mesajlarını tablo yapan function Nurullah_Serdar 3 1.835 05/02/2010, 22:43
Son Yorum: benremix

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.