Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/02/2011 22:58
Konu Sahibi
okileturc
Yorumlar
10
Okunma
3867
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Arkadaşlar

Sürekli formda ayrı resim konusunun devamıdır. Ancak yöntem tamamiyle değiştiği için yeni konu
açıyorum

Dikkat bölünmüş tablolar nedeni ile
uygulamayı C de açınız veya tabloları
yeniden bağlayınız


resim

1. Kayıtlara resimler eski yöntemle bağlanıyor ilave
olarak resim dosya adı veritabanında tutuluyor
2. Resimler uygulama klasöründen default bağlanıyor
farklı bir klasörden bağlamak isterseniz kopyalamayı
öneriyor
3. OLE nesneleri başlangıçta boş bırakılıyor veritabanının
gereksiz büyümesi önleniyor.
4. Resimli liste veya rapor gerektiği zaman "tempdata"
dosyasına kayıtlar kopyalanıyor, OLE bağlantıları yapılıyor.
temp dosyası yeni işlemde sıfırlanıyor.
resim

Bu haliyle veritabanımızı koruduğu için daha kullanışlı
olacaktır.

Not : OLE bağlama işlemini form üzerinden kodla yaptım
DAO ile yapabilecek arkadaşlardan bu ek geliştirmeyi
memnuniyetle kabul ederim


Kolay gelsin










Ek Dosyalar
.rar   OleImage_bos.rar (Dosya Boyutu: 310,47 KB / İndirme Sayısı: 199)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,17:58
Hocam ben win7 ultimate ve office 2010 ile denedim gayet güzel çalışıyor. Elinize sağlık...


Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
okileturc hocam bana sorduğun kod burda mı geçiyor.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Evet, tempdata mdb yi currentpath ile yönlendirmek için gerekmişti


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
sadece o kısımı ayrı bir konu olarak ekle istersen güzel bir örnek başka bir mdb ye müdahale etmek için.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.870
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,05:43
Eline sağlık Oktay hocam. Teşekkürler.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  [Özel Üyelerimiz İçin] Access 2007 ve 2010 da formda sağ tıklama alpeki99 18 5.663 03/09/2017, 13:52 mengene2
Photo Formdaki Veriye Göre Klasör Açıp, Açılan Klasöre Resim Ekleme donepezil 34 3.399 06/02/2017, 09:40 burhanb
  klasörden resim ekleme (araklamadır ) hgsoftware 10 1.899 25/01/2017, 13:36 hgsoftware
  Özel bir resim Uygulaması - 1 şahısa 3 resim mehmetdemiral 43 14.765 05/01/2017, 00:16 donepezil
  sürekli formda sıra numarası ozanakkaya 9 4.233 10/08/2016, 01:08 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.