Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
29/01/2011 13:09
Konu Sahibi
karaayhan
Yorumlar
7
Okunma
2945
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

karaayhan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
433
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
20/10/2017,19:52
Çözüldü 
sürekli formda belirleyeceğimiz bir sayı'nın sürekli olarak her kayıtta otomatik olarak artmasını istiyorum. Sayın sledgeab'ın örneğini inceledim ama olmadı...
örnek ek'te teşekkürler..


Ek Dosyalar
.rar   otomatik sıra no.rar (Dosya Boyutu: 26,37 KB / İndirme Sayısı: 36)
Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.883
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:01
Çözüldü 
Yeni bir sorgu oluştur ve Sql koduna aşağıdaki kodları yaz, "sıra" alanını incele

SQL Code
SELECT sorgubarkod.id, sorgubarkod.[Barkod Numarası], sorgubarkod.Tanım, sorgubarkod.fontu, sorgubarkod.ürüngrubu, sorgubarkod.grubadı, DLookUp("[sıranumarasıbaşlangıçı]","snubaşla","[Kimlik]")+[otosirano]-1 AS sıra, (select count([id]) from barkod where [id]<=sorgubarkod.[id]) AS otosirano
FROM barkod AS sorgubarkod;


Formun kayıt kaynağını oluşturduğun sorgu olarak belirle ve sıra numarası için "sıra" alanını kullan.

Ayrıca bahsettiğiniz örnek sn. adnanyurdakul'a aittir.


Cevapla

karaayhan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
433
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
20/10/2017,19:52
Çözüldü 
Ozan bey, sorgu örneği çok güzel olmuş
uyguladım ancak forma uygulayınca kayıt eklenemiyor işlem yapılamıyor...yani kayıt sayısınca kayıt var ekleme yok...!
sorun nerede acaba yoksa artan sıralama olmuş gibi...
teşekkürler..


Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla

karaayhan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
433
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
20/10/2017,19:52
Çözüldü 
ilk bakıldığında kolay gibi görünüyor ama gerçekten zor bir soru bence...


Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.883
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:01
Çözüldü 
Malesef hiçbir zorluğu yok. Sadece zaman sıkıntısı.

Altforma 4 haneli rakam yazıp sırala butonuna tıkla.


Tekrar belirteyim, bahsettiğiniz örnek bana değil adnanyurdakul'a aittir.


Ek Dosyalar
.rar   otomatik sıra nosledgeab.rar (Dosya Boyutu: 21,69 KB / İndirme Sayısı: 49)
Cevapla

karaayhan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
433
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
20/10/2017,19:52
Çözüldü 
sayın sledgeab, çok güzel örnek olmuş Sql kodları falan gayet güzel
ancak şöyle bir sorun var ki; 0255(ten başlasın sıra no) 0255,0256,0257....0316..
burada metin kutusuna şöyle birşey yazdım (0416) buradan devam etmesi lazım..
ama baştan itibaren sıralamayı yeniliyor... yani 200 ve 300 lü sıralama siliniyor..
umarım anlatabilmişimdir.. olay basit aslında ; metin kusutunda ne ise bir fazlasını kayıt edilen yeni satırın sonundaki sıra no'ya yazacak..

bu arada sayın adnan yurdakul'a da teşekkür ederim örnek için


Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 11 392 19/10/2017, 17:29 U.ALTUN
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 441 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 75 27/09/2017, 13:03 ştekin
Çözüldü Müşteri İşlemlerini Tek Formda Takip U.ALTUN 7 455 05/09/2017, 09:10 U.ALTUN
Çözüldü Sürekli Formda Kayıt Girdisi Üstte Olması Yardım... bilservisci 13 410 28/08/2017, 01:42 bilservisci

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.