Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
18/11/2011 21:09
Konu Sahibi
abdulkadir1976
Yorumlar
6
Okunma
1892
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

abdulkadir1976

Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
4
03/11/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
24/02/2012,20:05
Çözüldü 
S.A herkese merhaba
Resim de Belirtmeye Calıstım

Sub formdaki listelenen veriler içinde seçtigim satırdaki ID degerini nasıl alırım
ID degerini alıp Sql ile Rapor Sayfası için bilgi çekicem ama Hatası alıyorum
hata IHALE formu bulunamadı diyor. ve ID istiyor.
Forms!IHALE!ID

1-Mainform
Main form içine Açılan ihale Formu var
ihale formu içinde ise sub form olarak Alt_ihale_listesi Formu var


Form Adları
1- FrmMain
2-ihale
3-Alt_ihale_listesi

3 nolu form 2 nolu form içinde 2 nolu fom 1 nolu form içinde açılıyor
inşaallah anlatabilmişimdir
şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim...

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Private Sub cmdRaporOnizleme_Click()
On Error GoTo cmdRaporOnizleme_Click_Err
On Error GoTo 0
 If (IsNull(lstReports)) Then
 Beep
 Exit Sub
 End If
 DoCmd.OpenReport Forms!ihale_Raporlari!lstReports, acViewPreview, "[ID]=" & Forms!IHALE!ID, "", acNormal
 DoCmd.Maximize
cmdRaporOnizleme_Click_Exit:
 Exit Sub
cmdRaporOnizleme_Click_Err:
 MsgBox Error$
 Resume cmdRaporOnizleme_Click_Exit
End Sub

resim


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.863
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:36
Çözüldü 
Örnek uygulanayı ekleyiniz, örnek üzerinden çözüm arayalım...


Cevapla

abdulkadir1976

Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
4
03/11/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
24/02/2012,20:05
Çözüldü 
61 mb bir veritabanı bu
buraya atmak için küçültmek içi bayagı ugraşmam gerekecek
sunu denedim

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
Private Sub cmdRaporOnizleme_Click()
    Dim db As DAO.Database
    Dim qdf As DAO.QueryDef
    Dim strSQL As String

On Error GoTo cmdRaporOnizleme_Click_Err
On Error GoTo 0

    If (IsNull(lstReports)) Then
        Beep
        Exit Sub
    End If
    
    Set db = CurrentDb
    Set qdf = db.QueryDefs("IHALE_RAPOR")
    strSQL = "SELECT Settings.*, BANKA.*, IHALE.ID, IHALE.*, SIRKET.*, * " & _
        " FROM IHALE, (Settings INNER JOIN BANKA ON Settings.Banka = BANKA.ID) " & _
        " INNER JOIN SIRKET ON Settings.Sirket = SIRKET.ID " & _
        " WHERE (((IHALE.ID)= 12 ));"
    qdf.SQL = strSQL
    Set qdf = Nothing
    Set db = Nothing
    
        DoCmd.OpenReport Forms!ihale_Raporlari!lstReports, acViewPreview, ""
        DoCmd.Maximize
 
cmdRaporOnizleme_Click_Exit:
    Exit Sub
cmdRaporOnizleme_Click_Err:
    MsgBox Error$
    Resume cmdRaporOnizleme_Click_Exit
End Sub


" WHERE (((IHALE.ID)= 12 ));"
satırına manuel olarak 12 yazdıgımda 12 ID Nolu Kayıt Geliyor
Bana Lazım olan Listeden seçili satırdaki ID Nolu Kaydın Gelmesi

çok şey denedim maalesef basit bir şey sanıyorum ama olmadı


Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Dün,18:10
Çözüldü 
IHALE ve ihale farklı form isimleridir kontrol edin. ID ve id de farklı alan isimleridir.

Form Adları
1- FrmMain
2-ihale
3-Alt_ihale_listesi


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Dün,18:10
Çözüldü 
https://www.accesstr.net/konu-listeden-2...kinda.html
bu konuyuda inceleyin sizin uygulamanın aynısıdır.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

abdulkadir1976

Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
4
03/11/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
24/02/2012,20:05
Çözüldü 
teşekkür ederim güzel bir fikir verdi bu uygulama
rapor formunan bir etiket koydum
rapor formunu acarken

Visual Basic Code
Form_ihale_Raporlari.Etiket_ID.Caption = Form_Alt_ihale_listesi.ID

raporu secerken

Visual Basic Code
" WHERE (((IHALE.ID)= Forms!ihale_Raporlari!Etiket_ID.caption ));"


bu şekilde şimdilik sorun çözüldü

benim şaşırdıgım rapor secme formu üste duruyorken ben alttaki liste formunda
satır sectigimde o sectigim aktif satırı neden yazdıramıyorum

bana şimdilik bu yeter ilgi ve alakanıza teşekkür ederim...
iyi çalışmalar


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda İlk 9 Karakter Alma blumanx 2 157 27/09/2017, 23:22 blumanx
Çözüldü Satın Alma Takip Te Yöneticilere Onaylatma mahsumyavuz 2 156 24/08/2017, 12:15 mahsumyavuz
Çözüldü Bir Alanın After Update Olayına Baglı Baska Bir Alan Guncellenmesi Problemi keskin78 7 502 02/08/2017, 01:32 ozanakkaya
Çözüldü Web Browserdeki Checkbox Değerini Alma idrisy 4 246 31/07/2017, 23:33 ozanakkaya
Çözüldü Access Alan Sayısı Ve Güncelleme vbman12 1 229 16/07/2017, 15:08 C*e*l*o*y*c*e

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.