Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/03/2012 22:48
Konu Sahibi
tolgahat
Yorumlar
2
Okunma
1184
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

tolgahat

Üye Seviyesi: 0/6
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
T....
72
20/05/2011
İstanbul
Ofis 2007
27/08/2016,15:03
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar. Stok takip mantığını anlamak için denemeler yapıyorum fakat ekte göreceğiniz üzre bir mantık hatası yapıyorum ama çözemedim.

Ekte; giris ve cikis adında iki tablo var. Sorularım şunlardır.

giriş tablosunda a,b,c,d,e adında 5 tane ürün ve adetlerini ekledim.
çıkışa ise a ve b yi çıktım. bunların toplamlarını almak istiyorum fakat;

Sorgu1 e baktığınızda, giris tablosunda c,d,e değerleri olmasına rağmen Sorgu1 de bu veriler gelmiyor.

Yine sorgu1 de çıkış tablomda b kodlu üründen 3 adet çıkmama rağmen sonuç 9 olarak gözüküyor. Buradaki mantık hatam ile ilgili öğretici bilgi veirrseniz sevinirim.

Saygı ve sevgilerimle.

Edit: Sorguda giriş topla olarak, çıkış ise gurupla olarak ayarlandığı zaman sanki sorun düzelmiş olarak gibi gözüküyor fakat tam olarak bunun mantığını anlamadım ve doğru bir işlem mi yapıyorum acaba ?


Ek Dosyalar
Veritabanı1.rar


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.798
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:33
Çözüldü 
yeni bir sorgu oluştur, Sql koduna aşağıdaki kodu yapıştır.

Visual Basic Code
SELECT DISTINCTROW giris.urunkod, DSum("[giris]","giris","[urunkod]=" & "'" & [urunkod] & "'") AS toplamgiris, DSum("[cikis]","cikis","[urunkodu]=" & "'" & [urunkod] & "'") AS toplamcikis
FROM giris
GROUP BY giris.urunkod;


Sorgu üzerinden birleştirmeye çalışırsan giriş tablosundaki a sayısı kadar çıkış verisini toplar.


Cevapla

tolgahat

Üye Seviyesi: 0/6
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
T....
72
20/05/2011
İstanbul
Ofis 2007
27/08/2016,15:03
Çözüldü 
Sorunum çözdüldü teşekkür ederim sledgeab.

Anladığım kadarı ile soru üzerinden değilde verdiğin kod örneğine dayanarak yapacağım. Farklı tablolar ve veritabanlarında ihtiyaç duyarsam senin verdiğin kod örneği üzerinden mi yorumlamam gerekiyor yoksa bunun daha pratik bir yolu var mı ?


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kayıt Silme Hatası burhanb 6 180 08/09/2017, 14:01 burhanb
Çözüldü "msoFileDialogFilePicker" hatası gogoli01 11 2.473 20/07/2017, 19:36 ozanakkaya
Çözüldü Null Hatası ertans 3 260 07/07/2017, 14:53 ertans
Çözüldü Select Where Söz Dizimi Hatası sadooo 15 775 02/06/2017, 15:08 atoz112
Çözüldü Hesaplama Hatası Musti_55 6 740 01/06/2017, 00:28 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.