Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
22/09/2009 11:29
Konu Sahibi
larion
Yorumlar
3
Okunma
2140
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

larion

Aktif Üye
MU.... TA....
 38
 135
 32
 18/05/2009
5
 Sakarya
 
 Ofis 2007
 Dün,10:19
Çözüldü 
arkadaşlar öncelikle ramazam bayramınız mübarek olsun. ben ufak çaplı stok takip programı yapmaya çalışıyorum fakat bir noktada takıldım.urun tablosunda urun eklerken kod ve raf numarasını giriyorum. hareket tablosunda stok adını çağırdığımda kod ve raf alanlarının otomatik gelmesini istiyorum fakat yapamadım. bu konuda yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.914
 219
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/12/2018,08:54
Çözüldü 
(22/09/2009 11:29)larion Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hareket tablosunda stok adını çağırdığımda kod ve raf alanlarının otomatik gelmesini istiyorum fakat yapamadım.

Bu işlemleri sanki tabloda yaptırmak istiyormuş gibi yazmışsınız. Hangi formda yapmak istediğinizi de belirtmemişsiniz. Bu işlemler tabloda değil formlar üzerinde yapılır.

GIRIS2'yi inceleyin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

larion

Aktif Üye
MU.... TA....
 38
 135
 32
 18/05/2009
5
 Sakarya
 
 Ofis 2007
 Dün,10:19
Çözüldü 
öncelikle ilginize teşekürler. evet hareket tablosunda bu işlemi yapabiliyormuyuz? yada formu veri sayfası biciminde yapma ihtimalimiz varmı. düzenlemeyi inceledim olmuş teşekkürler bide ufak bir açıklama yapabilirmisiniz nasıl yaptığınıza dair.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.914
 219
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/12/2018,08:54
Çözüldü 
Sayın Larion
Bununla ilgili sitemizde bol bol ders ve örnek var. Keike onları inceleseniz. Benim yaptığım işlemle ilgili video bölümünde örnek de var. Column komutunu kullanarak açılan kutudaki görülmeyen 2 kolondan veri alıyorum. Siz açılan kutudaki ürünü seçtiğinizde onunla birlikte yanyana gelen diğer verileri de Column komutu kullanarak alabiliyoruz. Bu değerleri form üzerindeki metin kutularına

metinkutusu = açılankutu.column(1)

şeklinde atıyoruz. Siz açılan kutuların güncelleme sonrasına yazdığım komutlara bakın.

Diğer sorunuzun konuyla ilgisi yok. Yani form görünümünün veri sayfası biçiminde olması olayı değiştirmez.

Bu arada benim örnek sadece "Örnek"tir. Kullanmak istediğinizde formun currentine de aynı kodları yazmalısınız. Çünkü tabloya sadece hareket no ve ürünadı kaydedilecektir. Diğerleri zaten diğer tabloda olduğu için tekrar kaydedilmeyecektir. İşin aslı bu bağlantıyı isimlerle değil kodlarla yapmaktır. Ama siz ürün adına bağlamışsınız. Bu konuda anlatacak o kadar çok şey var ki, siz henüz çok başındasınız. Bence önce sitemizin dersler ve örnekler bölümlerini iyice okuyunuz.

Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Stok Durumu Sorgusu 001hacker 26 667 16/12/2018, 21:13
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Kiracı Takip Programı Hk Yardım. turkayemre 2 92 06/12/2018, 11:06
Son Yorum: turkayemre
Çözüldü Hasta takip ve randevu pupil 41 28.455 29/11/2018, 15:36
Son Yorum: Mazlumc
Çözüldü Depo Stok Durumu Sorgusu 001hacker 8 336 20/11/2018, 00:02
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Zimmet Programı Hakkında IceMan7 6 409 13/11/2018, 23:28
Son Yorum: haliliyas

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.