Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/09/2009 11:29
Konu Sahibi
larion
Yorumlar
3
Okunma
1996
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

larion

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
15/08/2017,23:31
Çözüldü 
arkadaşlar öncelikle ramazam bayramınız mübarek olsun. ben ufak çaplı stok takip programı yapmaya çalışıyorum fakat bir noktada takıldım.urun tablosunda urun eklerken kod ve raf numarasını giriyorum. hareket tablosunda stok adını çağırdığımda kod ve raf alanlarının otomatik gelmesini istiyorum fakat yapamadım. bu konuda yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   stok takip.rar (Dosya Boyutu: 36,92 KB / İndirme Sayısı: 84)
larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
(22/09/2009, 11:29)larion Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hareket tablosunda stok adını çağırdığımda kod ve raf alanlarının otomatik gelmesini istiyorum fakat yapamadım.


Bu işlemleri sanki tabloda yaptırmak istiyormuş gibi yazmışsınız. Hangi formda yapmak istediğinizi de belirtmemişsiniz. Bu işlemler tabloda değil formlar üzerinde yapılır.

GIRIS2'yi inceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   stok takip.rar (Dosya Boyutu: 42,76 KB / İndirme Sayısı: 75)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

larion

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
15/08/2017,23:31
Çözüldü 
öncelikle ilginize teşekürler. evet hareket tablosunda bu işlemi yapabiliyormuyuz? yada formu veri sayfası biciminde yapma ihtimalimiz varmı. düzenlemeyi inceledim olmuş teşekkürler bide ufak bir açıklama yapabilirmisiniz nasıl yaptığınıza dair.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Sayın Larion
Bununla ilgili sitemizde bol bol ders ve örnek var. Keike onları inceleseniz. Benim yaptığım işlemle ilgili video bölümünde örnek de var. Column komutunu kullanarak açılan kutudaki görülmeyen 2 kolondan veri alıyorum. Siz açılan kutudaki ürünü seçtiğinizde onunla birlikte yanyana gelen diğer verileri de Column komutu kullanarak alabiliyoruz. Bu değerleri form üzerindeki metin kutularına

metinkutusu = açılankutu.column(1)

şeklinde atıyoruz. Siz açılan kutuların güncelleme sonrasına yazdığım komutlara bakın.

Diğer sorunuzun konuyla ilgisi yok. Yani form görünümünün veri sayfası biçiminde olması olayı değiştirmez.

Bu arada benim örnek sadece "Örnek"tir. Kullanmak istediğinizde formun currentine de aynı kodları yazmalısınız. Çünkü tabloya sadece hareket no ve ürünadı kaydedilecektir. Diğerleri zaten diğer tabloda olduğu için tekrar kaydedilmeyecektir. İşin aslı bu bağlantıyı isimlerle değil kodlarla yapmaktır. Ama siz ürün adına bağlamışsınız. Bu konuda anlatacak o kadar çok şey var ki, siz henüz çok başındasınız. Bence önce sitemizin dersler ve örnekler bölümlerini iyice okuyunuz.

Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Yardım : Tablodaki Bir Verinin Combobox İle Secilerek Tutarının Gösterilmesi orba 2 120 18/09/2017, 04:55 orba
Çözüldü Hasta takip ve randevu pupil 40 25.945 17/09/2017, 04:03 ozanakkaya
Çözüldü IT Envanter programı için ön çalışma mengok 4 2.389 12/09/2017, 15:01 team_quash
Çözüldü Müşteri İşlemlerini Tek Formda Takip U.ALTUN 7 444 05/09/2017, 09:10 U.ALTUN
Çözüldü Emlak Takip Programları Hakkında Yardım oguzhanulger 2 164 28/08/2017, 18:07 simendifer

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.