Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/11/2008 02:47
Konu Sahibi
ATROML
Yorumlar
6
Okunma
3412
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

ATROML

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 35
 52
 13
 29/10/2008
 
 
 -
 14/02/2014,23:58
Çözüldü 
Dim sqltc as string
sqltc = "SELECT BKRCONTA.SMARNR, BKRCONTA.SMCOLR, BKRCONTA.SMCRMM, Sum(BKRCONTA.SMQUAN) AS ToplaSMQUAN, BKRCONTA.SMWRHS " & _
"FROM BKRCONTA " & _
"HAVING (((BKRCONTA.SMARNR)=3299) AND ((BKRCONTA.SMCOLR)=4) AND ((BKRCONTA.SMCRMM)=10))"
DoCmd.RunSQL sqltc
Gra.Value = ToplaSMQUAN * 0.019

arkadaşlar bunu formda çalıştırmaya çalışıyorum ama hata veriyor?

HATA : Bir RunSQL eylemi, Sql deyiminden oluşan değişken gerektirir diyor.

ama ben bunu normal sorguda kullandığım zaman çalışıyor.

nasıl yapabilirim?



Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
runsql ile o kaydı alamazsınız. DCount,DSum denemeniz gerekiyor.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

ATROML

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 35
 52
 13
 29/10/2008
 
 
 -
 14/02/2014,23:58
Çözüldü 
deneyim fakat mesele 3299 kodundan 4 renginde olan toplam metreyi istiyorum. Dsum ile yapabilir miyim?
demek istediğim tek kriter yok. birden fazla kriter var. Dsum ile olur mu?



Kullanici Avatari

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Onursal Üye
 814
 89
 29/10/2008
272
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(08/11/2008 02:57)ATROML Adlı Kullanıcıdan Alıntı: deneyim fakat mesele 3299 kodundan 4 renginde olan toplam metreyi istiyorum. Dsum ile yapabilir miyim?
demek istediğim tek kriter yok. birden fazla kriter var. Dsum ile olur mu?

Örneksiz bu işler zor arkadaşım. örnek ekleyiniz.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
 11.248
 465
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,01:15
Çözüldü 
sorununa cevap bulabilmemiz için Sql un denenmesi lazım, örneğini ekleyebilirmisin ?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ATROML

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 35
 52
 13
 29/10/2008
 
 
 -
 14/02/2014,23:58
Çözüldü 
Arkadaşlar Sql komutu ile ile yapamıyordum daha sonra Dlookup komutunu kullandım. fakat yukarıda yazdığım gibi Dlookup işleminde tek kriter ile kayıt arama işlemi yapılıyordu bende bulunan 4 kriteri sorgular kullanarak ve sorguları birleştirerek tek sorguya indirdim ve buradan ayrı bir tabloya kayıt yaptırdım ve buradan Dlookup işlemi ile geri çağırdım.

sorunum çözüldü yardımlarınız için tşkler.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü vbs ile program açma kapama komutu karabattak 7 10.380 09/09/2018, 23:15
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Sağ Cilick Makrosunu Çalıştıramıyorum. mengene2 2 185 26/01/2018, 09:54
Son Yorum: mengene2
Çözüldü Upper Komutu sameDeveloper 1 267 19/07/2017, 15:44
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Formda Butona Say Komutu Ekleme ramazanemrullah 7 778 23/06/2017, 21:21
Son Yorum: ramazanemrullah
Çözüldü Form Küçültme Komutu metınaycıcek 2 373 23/02/2017, 00:06
Son Yorum: metınaycıcek

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.