SQL komutu çalıştıramıyorum.
Tarih
08/11/2008 02:47
Konu Sahibi
ATROML
Yorumlar
6
Okunma
2864
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
ATROML
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
Dim sqltc as string
sqltc = "SELECT BKRCONTA.SMARNR, BKRCONTA.SMCOLR, BKRCONTA.SMCRMM, Sum(BKRCONTA.SMQUAN) AS ToplaSMQUAN, BKRCONTA.SMWRHS " & _
"FROM BKRCONTA " & _
"HAVING (((BKRCONTA.SMARNR)=3299) AND ((BKRCONTA.SMCOLR)=4) AND ((BKRCONTA.SMCRMM)=10))"
DoCmd.RunSQL sqltc
Gra.Value = ToplaSMQUAN * 0.019

arkadaşlar bunu formda çalıştırmaya çalışıyorum ama hata veriyor?

HATA : Bir RunSQL eylemi, Sql deyiminden oluşan değişken gerektirir diyor.

ama ben bunu normal sorguda kullandığım zaman çalışıyor.

nasıl yapabilirim?
Cevapla

Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Sponsor Reklam
runsql ile o kaydı alamazsınız. DCount,DSum denemeniz gerekiyor.
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

ATROML
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
deneyim fakat mesele 3299 kodundan 4 renginde olan toplam metreyi istiyorum. Dsum ile yapabilir miyim?
demek istediğim tek kriter yok. birden fazla kriter var. Dsum ile olur mu?
Cevapla

nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(08/11/2008, 02:57)ATROML Adlı Kullanıcıdan Alıntı: deneyim fakat mesele 3299 kodundan 4 renginde olan toplam metreyi istiyorum. Dsum ile yapabilir miyim?
demek istediğim tek kriter yok. birden fazla kriter var. Dsum ile olur mu?


Örneksiz bu işler zor arkadaşım. örnek ekleyiniz.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.580
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
sorununa cevap bulabilmemiz için Sql un denenmesi lazım, örneğini ekleyebilirmisin ?
Cevapla

ATROML
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar Sql komutu ile ile yapamıyordum daha sonra Dlookup komutunu kullandım. fakat yukarıda yazdığım gibi Dlookup işleminde tek kriter ile kayıt arama işlemi yapılıyordu bende bulunan 4 kriteri sorgular kullanarak ve sorguları birleştirerek tek sorguya indirdim ve buradan ayrı bir tabloya kayıt yaptırdım ve buradan Dlookup işlemi ile geri çağırdım.

sorunum çözüldü yardımlarınız için tşkler.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form Küçültme Komutu metınaycıcek 2 99 23/02/2017, 00:06 metınaycıcek
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 274 17/01/2017, 00:52 orderyazbim
  Alt formda hesaplatma komutu nedeni ile focus sorunu shalala 22 743 12/12/2016, 12:49 atoz112
  Tablolar arası hesaplanmış alanda Iff komutu yardımı nightashes 17 671 06/12/2016, 18:46 nightashes
Çözüldü IIF komutu saityazar 4 1.111 22/08/2016, 12:01 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status