Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/11/2008 02:47
Konu Sahibi
ATROML
Yorumlar
6
Okunma
3356
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

ATROML

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 34
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
Dim sqltc as string
sqltc = "SELECT BKRCONTA.SMARNR, BKRCONTA.SMCOLR, BKRCONTA.SMCRMM, Sum(BKRCONTA.SMQUAN) AS ToplaSMQUAN, BKRCONTA.SMWRHS " & _
"FROM BKRCONTA " & _
"HAVING (((BKRCONTA.SMARNR)=3299) AND ((BKRCONTA.SMCOLR)=4) AND ((BKRCONTA.SMCRMM)=10))"
DoCmd.RunSQL sqltc
Gra.Value = ToplaSMQUAN * 0.019

arkadaşlar bunu formda çalıştırmaya çalışıyorum ama hata veriyor?

HATA : Bir RunSQL eylemi, Sql deyiminden oluşan değişken gerektirir diyor.

ama ben bunu normal sorguda kullandığım zaman çalışıyor.

nasıl yapabilirim?



Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
runsql ile o kaydı alamazsınız. DCount,DSum denemeniz gerekiyor.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

ATROML

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 34
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
deneyim fakat mesele 3299 kodundan 4 renginde olan toplam metreyi istiyorum. Dsum ile yapabilir miyim?
demek istediğim tek kriter yok. birden fazla kriter var. Dsum ile olur mu?



Kullanici Avatari

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Onursal Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(08/11/2008, 02:57)ATROML Adlı Kullanıcıdan Alıntı: deneyim fakat mesele 3299 kodundan 4 renginde olan toplam metreyi istiyorum. Dsum ile yapabilir miyim?
demek istediğim tek kriter yok. birden fazla kriter var. Dsum ile olur mu?

Örneksiz bu işler zor arkadaşım. örnek ekleyiniz.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.963
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:25
Çözüldü 
sorununa cevap bulabilmemiz için Sql un denenmesi lazım, örneğini ekleyebilirmisin ?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ATROML

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 34
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
Arkadaşlar Sql komutu ile ile yapamıyordum daha sonra Dlookup komutunu kullandım. fakat yukarıda yazdığım gibi Dlookup işleminde tek kriter ile kayıt arama işlemi yapılıyordu bende bulunan 4 kriteri sorgular kullanarak ve sorguları birleştirerek tek sorguya indirdim ve buradan ayrı bir tabloya kayıt yaptırdım ve buradan Dlookup işlemi ile geri çağırdım.

sorunum çözüldü yardımlarınız için tşkler.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sağ Cilick Makrosunu Çalıştıramıyorum. mengene2 2 157 26/01/2018, 09:54
Son Yorum: mengene2
Çözüldü Upper Komutu sameDeveloper 1 238 19/07/2017, 15:44
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Formda Butona Say Komutu Ekleme ramazanemrullah 7 707 23/06/2017, 21:21
Son Yorum: ramazanemrullah
Çözüldü Form Küçültme Komutu metınaycıcek 2 329 23/02/2017, 00:06
Son Yorum: metınaycıcek
Çözüldü Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 681 17/01/2017, 00:52
Son Yorum: orderyazbim

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.