SQL komutlarıyla satırda bakiye hesaplatma nasıl yapılır?
Tarih
06/02/2011 17:59
Konu Sahibi
snuray
Yorumlar
6
Okunma
4500
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



snuray
Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
2
16/01/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
27/02/2011,04:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar,

Şöyle bir örnek tablom var diyelim

Firma_adi giris_miktari cikis_miktari
------------- ----------- ------------
Abc Ltd. 1000 500
Xyz A.Ş. 750 0
xxxxx 550 100
zzzzz 0 150


sorgu sonucunda sağda bakiye isimli bir sütunda kalan bakiyelerin hesaplanmasını istiyorum fakat üstteki bakiyeyi de hesaba katacak???

Hatalı olan sorgum bu : Select firma_adi, giris_miktari, cikis_miktari, (giris_miktari - cikis_miktari) as bakiye from deneme

almak istediğim sonuç ise aşağıdaki gibidir.

Firma_adi giris_miktari cikis_miktari bakiye
------------- ----------- ------------ -------
Abc Ltd. 1000 500 500
Xyz A.Ş. 750 0 1250
xxxxx 550 100 1700
zzzzz 0 150 1550

Yukarıdaki tabloyu Sql komutlarıyla satırda bakiye hesaplayarak nasıl alabilirim?

Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Site Kurallarını okuyunuz ve Örnek ekleyiniz.
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
bu istediğiniz raporla yapmak daha pratik, ama bir örnek gönderirseniz daha rahat anlaşılır.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

snuray
Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
2
16/01/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
27/02/2011,04:52
Çözüldü 
Ben Delphi içerisinde mdb veri tabanı kullanıyorum.

Yukarıda yazdığım hatalı sorgu her satırda borç-alacak işlemi yapıyor.

Benim istediğim ise Borç alacak Bakiye sütunları yada stok işlemleri için giren Çıkan Kalan Sütünları.

Bakiye veya kalan sütununa nasıl hesaplatacağız. Takıldığım nokta bu.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
istediğiniz kümülatif toplam. bunu da sorgu içinde yapmanız zordur. ancak rapor oluştururken yapılabilir. running sum özelliği ile. bunları araştırın derim.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
aşağıdaki gibi bir örnek buldum sanırım işinize yarar.


SELECT a1.Name, a1.Sales, SUM(a2.Sales) Running_Total
FROM Total_Sales a1, Total_Sales a2
WHERE a1.Sales <= a2.sales or (a1.Sales=a2.Sales and a1.Name = a2.Name)
GROUP BY a1.Name, a1.Sales
ORDER BY a1.Sales DESC, a1.Name DESC;
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 473 13/01/2017, 19:50 mugursan
  Raporda yürüyen bakiye kadirdursun 2 100 11/01/2017, 13:14 kadirdursun
  Veriyi keserek başka bir tabloaya nasıl aktarılır. freecino 5 235 26/12/2016, 19:51 atoz112
  Yürüyen bakiye raburabu 5 283 17/12/2016, 00:01 raburabu
  Alt formda hesaplatma komutu nedeni ile focus sorunu shalala 22 625 12/12/2016, 12:49 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya