Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/02/2011 17:59
Konu Sahibi
snuray
Yorumlar
6
Okunma
5309
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

snuray

Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
2
16/01/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
27/02/2011,04:52
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,

Şöyle bir örnek tablom var diyelim

Firma_adi giris_miktari cikis_miktari
------------- ----------- ------------
Abc Ltd. 1000 500
Xyz A.Ş. 750 0
xxxxx 550 100
zzzzz 0 150


sorgu sonucunda sağda bakiye isimli bir sütunda kalan bakiyelerin hesaplanmasını istiyorum fakat üstteki bakiyeyi de hesaba katacak???

Hatalı olan sorgum bu : Select firma_adi, giris_miktari, cikis_miktari, (giris_miktari - cikis_miktari) as bakiye from deneme

almak istediğim sonuç ise aşağıdaki gibidir.

Firma_adi giris_miktari cikis_miktari bakiye
------------- ----------- ------------ -------
Abc Ltd. 1000 500 500
Xyz A.Ş. 750 0 1250
xxxxx 550 100 1700
zzzzz 0 150 1550

Yukarıdaki tabloyu Sql komutlarıyla satırda bakiye hesaplayarak nasıl alabilirim?


Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Site Kurallarını okuyunuz ve Örnek ekleyiniz.


Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
25/08/2017,00:10
Çözüldü 
bu istediğiniz raporla yapmak daha pratik, ama bir örnek gönderirseniz daha rahat anlaşılır.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

snuray

Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
2
16/01/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
27/02/2011,04:52
Çözüldü 
Ben Delphi içerisinde mdb veri tabanı kullanıyorum.

Yukarıda yazdığım hatalı sorgu her satırda borç-alacak işlemi yapıyor.

Benim istediğim ise Borç alacak Bakiye sütunları yada stok işlemleri için giren Çıkan Kalan Sütünları.

Bakiye veya kalan sütununa nasıl hesaplatacağız. Takıldığım nokta bu.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
25/08/2017,00:10
Çözüldü 
istediğiniz kümülatif toplam. bunu da sorgu içinde yapmanız zordur. ancak rapor oluştururken yapılabilir. running sum özelliği ile. bunları araştırın derim.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
25/08/2017,00:10
Çözüldü 
aşağıdaki gibi bir örnek buldum sanırım işinize yarar.


SELECT a1.Name, a1.Sales, SUM(a2.Sales) Running_Total
FROM Total_Sales a1, Total_Sales a2
WHERE a1.Sales <= a2.sales or (a1.Sales=a2.Sales and a1.Name = a2.Name)
GROUP BY a1.Name, a1.Sales
ORDER BY a1.Sales DESC, a1.Name DESC;


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Veritabanında Tıklanan Düğmenin Adı Yada Değerini Tabloya Nasıl Aktarabilirim cemre1970 2 249 03/06/2017, 22:11 cemre1970
Çözüldü Accesste Seçilen Resim Sabit-Diğer Resimler Random Nasıl Yapılır? mehami 6 692 17/04/2017, 13:02 mehami
Çözüldü Access Runtime Error 2220 Çözümü Nasıl Olmalı? mehami 2 275 15/04/2017, 14:57 mehami
Çözüldü Access Formda Rastgele (random) Resimlerin Aynı Olmamasını Nasıl Sağlarız? mehami 5 562 15/04/2017, 09:25 ozanakkaya
Çözüldü Accesste Resime Tıklama Ve Ses Dosyası Çalıştırma Nasıl Yapılır? mehami 2 322 14/04/2017, 00:26 mehami

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.