Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/08/2017 17:38
Konu Sahibi
ertans
Yorumlar
5
Okunma
618
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ertans

Gümüş Üye
83301
Er.... Sa....
 48
 35
 123
 27/06/2016
0
 İzmir
 Ulaşım Sektörü
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,09:41
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba, değerli yardımlarınızla bir noktaya getirdiğim çalışmamda bir sorun yaşıyorum.
Ekte örneğini gönderdiğim çalışmada;
1) "srg_tbl_olay" sorgusu ile Sql den 4 günlük olay kaydını ve alarak "tbl_olay" tablosuna taşıyorum.
2) Daha sonrada, "srg_tbl_konsolide" sorgusu ile dört gün içinden seçtiğim tarihin verilerinin bilançosunu "tbl_konsolide" tablosuna yazdırıyorum (buradan sonraki adım rapor oluşturma)
Şu sorunu yaşıyorum, SQL tablodaki (dbo_R5ACTIVITIES) bilanço ile "srg_tbl_konsolide" tablosundaki bilanço birbirini tutmuyor.

Yardımlarınızı rica ediyorum iyi çalışmalar.

Not: örnek dosyayı daha sade hale getirip tekrar yükledim.



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Merhaba,

Sorgu konusunda yardımcı olabilirim ancak bu bilanço mevzuları o kadar uzak ki tabloyu açınca nereye bakacağımı inanın bilemiyorum.

srg_tbl_olay sorgusunu çalıştırdığımızda olay tablosuna (şu anda 27/08/2017) 15 adet veri aktarıyor. Bu sayı doğru mu?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

ertans

Gümüş Üye
83301
Er.... Sa....
 48
 35
 123
 27/06/2016
0
 İzmir
 Ulaşım Sektörü
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,09:41
Sayın ozanakkaya ayırdığınız vakit için çok teşekkür ederim. Aslında ben konuyu çok iyi anlatamadım. O yüzden kısaca şu konuda yardım rica ediyorum. 3 tane Sql tablosu var, bunlardan ayrı ayrı ihtiyaç duyduğum veriler var. Bu nedenle bir sorgu hazırlayıp bu 3 tabloyu ilişkilendirdim.

1) dbo_R5BACKLOG table ında ihtiyaç duyduğum veriler ; ACT_START,  ACT_EVENT, ACT_DESC
2) dbo_R5ADDETAILS table ında ihtiyaç duyduğum veriler ; ACT_UDFCHAR04, ACT_UDFCHAR05
3) dbo_R5BACKLOG table ında ihtiyaç duyduğum veriler ; ADD_TEXT

[Resim: do.php?imgf=150391642113251.png]

Bunlara şunun için ihtiyaç duyuyorum;

ACT_START : olay tarihleri
ACT_EVENT : olay numarası
ACT_DESC  : olay kategorisi
ACT_UDFCHAR04: Tahliye, Iptal ve Gecikme kayıtları
ACT_UDFCHAR05 : Ek sefer kayıtları
ADD_TEXT : olay anlatımı bilgilerini içeriyor.

Bunları bir table da toplayıp (tbl_olay), sonra saydırıp (tahliye, iptal, gecikme ve ek seferleri) tbl_konsolide' ye yazdırmak istiyorum. Buradan da rapor haline getireceğim.

Sorun şu ki; örneğin 23.08.2017 tarihine ait ACT_UDFCHAR05 deki ek sefer sayısı ile tbl_konsolide deki ek sefer sayısı tutmuyor.

Değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla.



ertans

Gümüş Üye
83301
Er.... Sa....
 48
 35
 123
 27/06/2016
0
 İzmir
 Ulaşım Sektörü
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,09:41
"srg_tbl_olay" sorgusundaki ilişkiyi kaldırıp sadece "dbo_R5ACTIVITIES" table ı üzerinden sorgu yaptığımda sonuçlar doğru çıkıyor fakat bu durumda diğer table larda ihtiyacım olan bilgileri alamıyorum.



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
(27/08/2017 22:56)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: srg_tbl_olay sorgusunu çalıştırdığımızda olay tablosuna (şu anda 27/08/2017) 15 adet veri aktarıyor. Bu sayı doğru mu?

Merhaba, bilanço uyuşmuyor dediğiniz zaman uyuşan bilançoyu bilmediğimiz için çözüm bulmamız zor.

Eklediğiniz örneğe göre, veri görebilmek adına sorgudaki ölçütü 6 günlük yaptığımda 15 adet veri mi görülmeli, yoksa 497 adet veri mi görülmeli?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
(29/08/2017 19:26)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, bilanço uyuşmuyor dediğiniz zaman uyuşan bilançoyu bilmediğimiz için çözüm bulmamız zor.

Eklediğiniz örneğe göre, veri görebilmek adına sorgudaki ölçütü 6 günlük yaptığımda 15 adet veri mi görülmeli, yoksa 497 adet veri mi görülmeli?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Bir Veri Kutusunun Değerini, Başka Bir Veri Kutusuna Bağımlı Yapabilir Miyim ? A_day 10 411 18/11/2018, 22:24
Son Yorum: A_day
Çözüldü Veri Tabanındaki Kayıtlı Bilgiyi 2. Veri Tabanında Bulunan Aynı Değişkenlere Kayıt cevahir1 10 741 24/04/2018, 12:03
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Formda,açılan Kutudan Veri Seçtiğimde Tablodan Veri Bulma 53rize 4 560 25/10/2017, 09:31
Son Yorum: 53rize
Çözüldü Sql Serverdan Sorgu İle Yerel Veri Tabanına Veri Yazdırma ertans 1 518 24/08/2017, 11:22
Son Yorum: burhanb
Çözüldü webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 1.819 10/12/2016, 00:08
Son Yorum: mbo69221088

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.