Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/03/2011 02:22
Konu Sahibi
accessdelisi
Yorumlar
2
Okunma
2316
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

accessdelisi

Tımarhaneden Yeni Kaçtım
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... F.... C....
351
30/10/2008
27
-
-
15/10/2017,22:27
Çözüldü 
Herkese merhaba. Yapmis olduğum uygulamadaki formda acilan kutudan kisiye gore secim yapip liste kutusunda bu kisi icin yapilan islemleri listeliyorum. bu konuda problemim yok.

Ben bu yapilan islemlerin sadece son 10 islemi gormek istiyorum. bunun icin sorgudaki sira numarasi alanini azalan olarak degistirdim. Bu sekilde yeni islemleri azalan sira ile goruyorum. fakat formdaki liste kutusunda son 10 islemi gosteremedim.

yaptigim arastirmada yabanci bir sitede bu islem icin "SELECT TOP 10 ......." seklinde kod yazilmasi gerektiğini gordum. ornekteki Sql kodunu kendi sorguma uygulamaya calistiğimda surekli hata aliyorum.

ornek calismda gercek veriler var. bunlari sildiğimde program sapitiyor. bu yuzden ornek ekleyemedim.

Sorguda ilgili kaydin son 10 adedini nasil gorebilirim.


SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.875
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:14
Çözüldü 
Benzeri bir kod banada lazım olmuştu. Daha önce kullandığım halde nasıl yapıldığını unutmuştum. Sağolsun Yandemir hoca "Top" kodunu hatırlattı ve bende nasıl yaptığımı hatırladım.
Yazdığınız Sql koduna "Top" kodu eklemeye çalışırsanız hata alırsınız. sorguyu tasarım görünümünde açın ve sorgu özelliklerini açın.

resim

Resimde de göreceğiniz üzre "En Büyük Değerler" özelliğine 10 yazarsanız sorguda belirteceğiniz artan-azalan sıralamasına göre ilk veya son 10 kaydı görebilirsiniz.
Bahsettiğiniz "Top" komutu Sql koduna kendisi yazılır.




Cevapla

accessdelisi

Tımarhaneden Yeni Kaçtım
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... F.... C....
351
30/10/2008
27
-
-
15/10/2017,22:27
Çözüldü 
inanin gunlerdir ugrasiyorum. hic bu kadar kolay olacagini tahmin etmemistim.

cok tesekkurler.


SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 11 367 19/10/2017, 17:29 U.ALTUN
Çözüldü Like Kullanımı Hakkında ALike Hatası anno 11 304 05/10/2017, 14:38 anno
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 437 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Sorgulama Sonrası Tabloya Mükerrer Kayıt U.ALTUN 2 117 30/09/2017, 11:27 U.ALTUN
Çözüldü Sorguda İlk 9 Karakter Alma blumanx 2 164 27/09/2017, 23:22 blumanx

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.