Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/12/2010 17:18
Konu Sahibi
iozcan
Yorumlar
8
Okunma
2863
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

iozcan

Üye
İB.... NI.... ÖZ....
 30
 32
 9
 21/11/2009
14
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/01/2014,16:57
Çözüldü 
Değerli üstadlar merhaba,
Access ile program tasarlama işine bir süre ara verdim ve kendimi ASP'ye adadım Img-grin. Bu sebeple pek görünmüyordum mazur görün.

Sorum ise Şu:

Yeni geliştirdiğim bir ASP sözlük scripti var ekşisözlük gibi birşey. Kendi memleketim Isparta/Sütçüler şivesini yapacağım siteden tanıtacağım hemşerilerime.

mesela
Tbl_ayarlar tablosunda toplamentry diye bir sütun var. altında da tek bir hücre var. Sorgu ile tblentry tablosundaki satırları saydırıyorum. Ama bunu toplam entry sütunu altındaki o tek hücreye yazdırmak istiyorum. Bunu nasıl becereceğim? Takıldım yardım bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

[Resim: i3tkj5.jpg]


Profesyonel bir programcının interaktif ortamda üretemeyeceği hiçbirşey yoktur.

(bkz:google mühendisleri Html ortamında quake2 oynadı)

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 15/12/2018,11:41
Çözüldü 
Siz bu işi ASP ile yapmayacak mısınız?


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

iozcan

Üye
İB.... NI.... ÖZ....
 30
 32
 9
 21/11/2009
14
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/01/2014,16:57
Çözüldü 
ASP ile de yapılabilir fakat olayı veritabanının kendi içerisinde çözer isem daha güvenli olur diye düşünüyorum.


Profesyonel bir programcının interaktif ortamda üretemeyeceği hiçbirşey yoktur.

(bkz:google mühendisleri Html ortamında quake2 oynadı)

Kullanici Avatari

dreamt

Üye
AD.... AY....
 34
 49
 1
 20/01/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2010 32 Bit
 02/05/2018,10:04
Çözüldü 
merhaba sorguda saydırmana gerek yok.
DCount («expr»; «domain»; «criteria») kullanarak değeri alabilirsin.
çok karmaşık illa sorgu ile saydırman gerekiyorsa Dlookup ile değeri çekebilirsin. Kolay gelsin.


dreamt, 20-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 15/12/2018,11:41
Çözüldü 
ASP hakkında hiç bilgim yok neredeyse. Web sitesi üzerinde Access dosyasının sorgularını kullanabiliyor musunuz? Bunun yerine ASP kodları ile sayma işlemi yaptırmanız gerekebilir.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

iozcan

Üye
İB.... NI.... ÖZ....
 30
 32
 9
 21/11/2009
14
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/01/2014,16:57
Çözüldü 
Sorgudaki değeri tablo hücresine yazdırmayı başarırsam tanıyor asp elbette. Tablodaki hücreye sorgudaki değeri yazdırmak mühim olan. Gerisi kolay.


Profesyonel bir programcının interaktif ortamda üretemeyeceği hiçbirşey yoktur.

(bkz:google mühendisleri Html ortamında quake2 oynadı)


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablo İlişkilerinde Bilgi Tutarlılığı Hakkında notrino 12 381 15/12/2018, 17:39
Son Yorum: accessdelisi
Çözüldü Acces Tablo Alanı Boş İse,sorguda Boş Olarak Gözükmeli alimadam 3 112 11/12/2018, 15:54
Son Yorum: XEvilBestSow
Çözüldü Tablo Kopyalama Vba barcins 6 137 27/11/2018, 09:07
Son Yorum: barcins
Çözüldü Sorgu İlişkileri Hakkında notrino 2 88 26/11/2018, 16:35
Son Yorum: notrino
Çözüldü Metin Kutusu Tıklandığında Olayına Kod İle " X" Yazdırmak İstiyorum alimadam 5 153 21/11/2018, 22:36
Son Yorum: alimadam

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.