Sorguyla puana göre sıra numarası vermek
Tarih
13/04/2013 19:50
Konu Sahibi
celila
Yorumlar
6
Okunma
1924
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



celila
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
26/09/2010
0
Ülke Dışı
Ofis 2010
20/03/2014,00:24
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba Arkadaşlar,
Benim yapmak istediğim öğrencilerin notlarının ve sınıflarının bulunduğu bir tabloda, (ekte örneği var) öğrencilerin notlarına göre, sınıfları da göz önünde bulundurularak sıra numarası vermek. yalnız sadece raporda görmek değil. Sorguyla yaparak, aynı tabloya (update query olabilir) işletmek yada sorguda görmek istiyorum. Tabi mümkünse...
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   soru.rar (Dosya Boyutu: 10,17 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.310
29/01/2008
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
aynı sınıfta, aynı notu alan öğrencilerde sıralama yapılabilmesi için farklı bir kriter daha lazım. şu anda 1.,3,3,4,5 şeklinde sıralıyor.

resim


Ek Dosyalar
.rar   soru_sld.rar (Dosya Boyutu: 12,41 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla

celila
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
26/09/2010
0
Ülke Dışı
Ofis 2010
20/03/2014,00:24
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Peki sınıf ayrımı koymasak da yine 1,3,3 mü yapacak, oradaki 3leri 2 yapmanın yolu yokmudur peki, yapabilirsek işimiz çözülecek. (2 farklı üst sorguyla sınıfları ayırabilirim örneğin)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.310
29/01/2008
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   soru_sld.rar (Dosya Boyutu: 18,91 KB / İndirme Sayısı: 19)
Cevapla

celila
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
26/09/2010
0
Ülke Dışı
Ofis 2010
20/03/2014,00:24
Çözüldü 
Sponsor Reklam
çok teşekkür ederim aradığım buydu. sadece sınıf ayrımları kaldı onuda farklı sorgularla birleştircem Img-grin
ellerinize, emeğinize sağlık..
Cevapla

metehan16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
142
08/02/2012
24
Belirtilmemiş
Ofis 2007
17/05/2016,10:50
Çözüldü 
(14/04/2013, 00:03)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: inceleyiniz.

sayın ozanakkaya Örneğinizi inceledim. elinize sağlık ama sorgu içindeki "%$##@_Alias" diye isimlendirdiğiniz tablo içindeki "sıralama" isimli alanı nasıl oluşturdunuz anlayamadım. Açıklayabilirseniz sevinirim. Saygılar
"Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız... " writed by POWER


"sen başla en başta gerektiği yerde elimizden geleni https://www.accesstr.net ailesi olarak yaparız. " writed by özgüryasin


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Metin Denetimindeki ifadeye göre değer getirme Tolga Dursun 11 187 2 saat önce ozanakkaya
  Birinci ComboBox seçimine göre ikincisinde kriter değerlerini gösterme İbrahim Şenol 5 58 17/02/2017, 21:01 atoz112
  Select Box Değerlerine Göre Veri Getirme İbrahim Şenol 4 51 16/02/2017, 21:36 İbrahim Şenol
  Sıra No Verme metınaycıcek 10 166 15/02/2017, 14:19 metınaycıcek
  Veri çekerken kritere göre listeleme hk. okumas 2 56 07/02/2017, 14:01 okumas


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya