Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/03/2012 18:19
Konu Sahibi
ikosarer
Yorumlar
4
Okunma
2284
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ikosarer

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
35
19/08/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
07/05/2017,22:53
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar...

tablom da otomatik sayı koymadan basit bir şablonum var.(aslen Excel den veri alıyor).Bu tablo üzerinden oluşturulan sorgu da ben çıkan satırların başına id (otomatik sayı koymak istiyorum.)Bu olayın olması mümkün mü dür.deneme dosyam ekte mevcuttur.

Sorgu sayfasında seçilen ürünlerin başına otomatik sayı getirmek istiyorum.
2 adet ürün çıktıysa başındaki id hücresine 1 diğerine 2 ve ardı geliyorsa +1 olarak yazdırmak istiyorum.
bunu şunun için istiyorum.excel den aldığım verilerde boş satırlar oluşuyor.Her boş satıra otomatik sayı verdiğinden bende yaptığım sorguların başına veya sonuna id veya herhangi bir deyim ismi ile listelenen ürünlere artı 1 sayı vererek listelemek istiyorum.
böylece son id numarasından kaç adet kayıt listelediğini görebilirim diye düşünüyorum.

Dosyam:
Ek Dosyalar
deneme.rar
[8.87 KB]

Saygılarımla
İsmail KOŞARER


Cevapla

y.alkan

Üye
Kullanici Avatari
Üye
26
6
04/05/2011
0
Muğla
Ofis 2003
22/02/2013,15:17
Çözüldü 
sayın ikosarer sorgunuza ait bir rapor oluşturun sihirbazı kullanarak
daha sonra raporunuzu tasarım görünümünde açınız
ayrıntı bölümünde bulunan no metin kutusunu çift tıklayarak açınız.
açılan penceredee metin kutusu veri bölümünde denetim kaynağına =1 yazınız..
ve hemen altında bulunan Geçerli Toplam yazan yerinde Grup Üzerinden olarak seçiniz ve işlemi tamamlayınız.
artık raporda kaç kayıt var ise ona göre sıralama yapacaktır..
iyi günler ve iyi çalışmalar


Cevapla

ikosarer

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
35
19/08/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
07/05/2017,22:53
Çözüldü 
Sorduğum sorunun cevabını aldığım için Teşekkür ederim.
Epey işime yarayacak.
size İyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla
İsmail Koşarer


Cevapla

y.alkan

Üye
Kullanici Avatari
Üye
26
6
04/05/2011
0
Muğla
Ofis 2003
22/02/2013,15:17
Çözüldü 
rica ederim


Cevapla

hgsoftware


Kullanici Avatari
Altın Üye
K.... O.... H....
367
24/08/2010
33
Denizli
İnşaat Teknisyeni
Ofis 97
02/10/2017,08:04
Çözüldü 
bir de bu gibi cevaplarda resim anlatım ile anlatılsa daha iyi olmaz mı arkadaşlar ?


Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 66 27/09/2017, 13:03 ştekin
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 159 26/09/2017, 16:03 aliyuzen
Çözüldü Otomatik Hatırlatma SqL_MaN 13 8.293 18/09/2017, 12:36 AgresorQ
Çözüldü Otomatik Yapmak sormaneden07 3 138 12/09/2017, 16:59 sormaneden07
Çözüldü Otomatik No Verme karaayhan 9 343 09/09/2017, 23:11 karaayhan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.