Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
25/02/2009 23:14
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
2
Okunma
1510
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

gogoli01

Aktif Üye
 46
 174
 24/02/2009
46
 Bursa
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 27/12/2017,22:20
Çözüldü 
bir veri tabanım var, araç plakaları, cinsi ve aracın durumunu belirten.
aracım kirada ise tabloda aracın durumu hanesine 1, garajda ise 2 rakamını yazıyor.
yaptığım sorguda ise bu 1 ve 2 rakamlarının yerine kirada, garajda gibi ifade yazmasını istiyorum.
örnek:
16 ab 111 kirada (1)
16 ab 112 garajda (2)
16 ac 114 kirada (1)

yardımcı olabilirseniz memnun olurum.



Kullanici Avatari

gogoli01

Aktif Üye
 46
 174
 24/02/2009
46
 Bursa
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 27/12/2017,22:20
Çözüldü 
SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ KENDİM BULDUM.
sorgulamada yeni bir alan tanımlıyorum
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]>"1";"GARAJDA";"KİRADA")

sorgulamayı çalıştırdığımda, eğer ARACIN_DURUMU hanesi "1" den büyükse yeni tanımlanmış olan DURUM alanına "GARAJDA", değilse "KİRADA" yazıyor.

ilgilenen arkadaşlar bunu başka bir amaçla, mesela: öğrenci 50 üzerinde not almışsa GEÇTİ, 50 nin altında not almışsa KALDI olarak kullanabilirler.



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Se.... UZ....
 47
 7
 1.565
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 22/01/2019,18:09
Çözüldü 
Sn. gogoli01,
Sorduktan sonra çözümünüzü de kendinizin bulması hoş olmuş.

Yazdığınız kod doğru çalışır. Ama bu tür durumlarda,
bence bilmeniz gereken bir kaç nokta var.

* Eğer tablonuzda ARACIN_DURUMU alanı Sayı olarak tanımlanmışsa,
Sayıları tırnak içinde olmadan kontrol etmelisiniz.

Kod:
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]>1;"GARAJDA";"KİRADA")


* ARACIN_DURUMU kontrolünü ">" yerine "=" yapmak daha doğru olur.

Kod:
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]=1;"KİRADA";"GARAJDA")


* ARACIN_DURUMU hanesinin 1 ve 2 'den farklı olma ihtimali varsa,
iç içe IIF ile kontrol koyabilirsiniz.

Kod:
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]=1;"KİRADA";IIf([ARACIN_DURUMU]=2;"GARAJDA";"Diğer Durum"))


* Eğer ARACIN_DURUMU hanesi sayı ise 1 ve 2 'den daha fazla ardışık seçenek var ise (1,2,3,4,5 vb..)
Choose fonksiyonu da kullanılabilir.

Kod:
DURUM: Choose([ARACIN_DURUMU];"KİRADA";"GARAJDA";"3.Durum";"4.Durum";"5.Durum")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Toplu Ekleme Ara Değer Problemi hbal09 4 118 26/12/2018, 14:50
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Metin kutusuna değer girdikçe diğer metin kutusunun etkilenmesi bibib 2 107 14/12/2018, 01:31
Son Yorum: bibib
Çözüldü Form Açılışında Pasif Olan Altform Formdaki Bir Alan Değer Alırsa Aktif Olsun Oğuz Türkyılmaz 3 123 12/12/2018, 23:39
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Formda Bir Alana Değer Girilmesini Şart Koşmak. Oğuz Türkyılmaz 25 434 04/12/2018, 22:06
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Metin İcerisinde Gecen İki Kelime Arasındaki Veriyi Bulmak accessdelisi 2 115 23/10/2018, 04:25
Son Yorum: accessdelisi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.