sorgulamada değer bulmak
Tarih
25/02/2009 23:14
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
2
Okunma
1086
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
166
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
09/02/2017,21:54
Çözüldü 
Sponsor Reklam
bir veri tabanım var, araç plakaları, cinsi ve aracın durumunu belirten.
aracım kirada ise tabloda aracın durumu hanesine 1, garajda ise 2 rakamını yazıyor.
yaptığım sorguda ise bu 1 ve 2 rakamlarının yerine kirada, garajda gibi ifade yazmasını istiyorum.
örnek:
16 ab 111 kirada (1)
16 ab 112 garajda (2)
16 ac 114 kirada (1)

yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Cevapla

gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
166
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
09/02/2017,21:54
Çözüldü 
SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ KENDİM BULDUM.
sorgulamada yeni bir alan tanımlıyorum
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]>"1";"GARAJDA";"KİRADA")

sorgulamayı çalıştırdığımda, eğer ARACIN_DURUMU hanesi "1" den büyükse yeni tanımlanmış olan DURUM alanına "GARAJDA", değilse "KİRADA" yazıyor.

ilgilenen arkadaşlar bunu başka bir amaçla, mesela: öğrenci 50 üzerinde not almışsa GEÇTİ, 50 nin altında not almışsa KALDI olarak kullanabilirler.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.546
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Dün,13:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn. gogoli01,
Sorduktan sonra çözümünüzü de kendinizin bulması hoş olmuş.

Yazdığınız kod doğru çalışır. Ama bu tür durumlarda,
bence bilmeniz gereken bir kaç nokta var.

* Eğer tablonuzda ARACIN_DURUMU alanı Sayı olarak tanımlanmışsa,
Sayıları tırnak içinde olmadan kontrol etmelisiniz.

Kod:
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]>1;"GARAJDA";"KİRADA")


* ARACIN_DURUMU kontrolünü ">" yerine "=" yapmak daha doğru olur.

Kod:
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]=1;"KİRADA";"GARAJDA")


* ARACIN_DURUMU hanesinin 1 ve 2 'den farklı olma ihtimali varsa,
iç içe IIF ile kontrol koyabilirsiniz.

Kod:
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]=1;"KİRADA";IIf([ARACIN_DURUMU]=2;"GARAJDA";"Diğer Durum"))


* Eğer ARACIN_DURUMU hanesi sayı ise 1 ve 2 'den daha fazla ardışık seçenek var ise (1,2,3,4,5 vb..)
Choose fonksiyonu da kullanılabilir.

Kod:
DURUM: Choose([ARACIN_DURUMU];"KİRADA";"GARAJDA";"3.Durum";"4.Durum";"5.Durum")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  subform deger ve msgbox orhantanriverdi 4 125 24/01/2017, 05:18 orhantanriverdi
  Form üzerine değer getirme ve hesaplama yaptırma fatihkara 20 722 15/12/2016, 12:15 atoz112
  Form Değer Getirme Hk. Serkan Çevik 9 200 07/12/2016, 13:12 Serkan Çevik
Rainbow accdb formatda olan veri tabanının parolasini bulmak Ramin Vaqif Humbatov 3 289 04/12/2016, 04:22 ozanakkaya
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 596 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya