Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/02/2009 23:14
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
2
Okunma
1312
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

gogoli01

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
166
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
09/02/2017,21:54
Çözüldü 
bir veri tabanım var, araç plakaları, cinsi ve aracın durumunu belirten.
aracım kirada ise tabloda aracın durumu hanesine 1, garajda ise 2 rakamını yazıyor.
yaptığım sorguda ise bu 1 ve 2 rakamlarının yerine kirada, garajda gibi ifade yazmasını istiyorum.
örnek:
16 ab 111 kirada (1)
16 ab 112 garajda (2)
16 ac 114 kirada (1)

yardımcı olabilirseniz memnun olurum.


Cevapla

gogoli01

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
166
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
09/02/2017,21:54
Çözüldü 
SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ KENDİM BULDUM.
sorgulamada yeni bir alan tanımlıyorum
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]>"1";"GARAJDA";"KİRADA")

sorgulamayı çalıştırdığımda, eğer ARACIN_DURUMU hanesi "1" den büyükse yeni tanımlanmış olan DURUM alanına "GARAJDA", değilse "KİRADA" yazıyor.

ilgilenen arkadaşlar bunu başka bir amaçla, mesela: öğrenci 50 üzerinde not almışsa GEÇTİ, 50 nin altında not almışsa KALDI olarak kullanabilirler.


Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
17/10/2017,17:32
Çözüldü 
Sn. gogoli01,
Sorduktan sonra çözümünüzü de kendinizin bulması hoş olmuş.

Yazdığınız kod doğru çalışır. Ama bu tür durumlarda,
bence bilmeniz gereken bir kaç nokta var.

* Eğer tablonuzda ARACIN_DURUMU alanı Sayı olarak tanımlanmışsa,
Sayıları tırnak içinde olmadan kontrol etmelisiniz.

Kod:
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]>1;"GARAJDA";"KİRADA")


* ARACIN_DURUMU kontrolünü ">" yerine "=" yapmak daha doğru olur.

Kod:
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]=1;"KİRADA";"GARAJDA")


* ARACIN_DURUMU hanesinin 1 ve 2 'den farklı olma ihtimali varsa,
iç içe IIF ile kontrol koyabilirsiniz.

Kod:
DURUM: IIf([ARACIN_DURUMU]=1;"KİRADA";IIf([ARACIN_DURUMU]=2;"GARAJDA";"Diğer Durum"))


* Eğer ARACIN_DURUMU hanesi sayı ise 1 ve 2 'den daha fazla ardışık seçenek var ise (1,2,3,4,5 vb..)
Choose fonksiyonu da kullanılabilir.

Kod:
DURUM: Choose([ARACIN_DURUMU];"KİRADA";"GARAJDA";"3.Durum";"4.Durum";"5.Durum")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Değer Hatası Hk. serkan1985 4 115 02/10/2017, 23:39 serkan1985
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 175 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Ay İçinde Geçen Cumartesi Ve Pazar Günlerinin Toplamını Bulmak hakan_s 11 385 15/09/2017, 23:33 hakan_s
Çözüldü Kelime Bulmak access acemisi 20 1.340 12/07/2017, 23:51 access acemisi
Çözüldü Tarih Kriterine Göre En Yüksek Değer ALTANs 9 698 26/04/2017, 15:36 ALTANs

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.