Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/11/2009 19:59
Konu Sahibi
Honolululu
Yorumlar
22
Okunma
4472
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Honolululu

Üye
 38
 10
 2
 25/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 05/04/2012,00:16
Çözüldü 
Selam arkadaşlar.

Bir raporlama yapmam lazım ama bir türlü beceremiyorum. Konu benim için çok önemli olduğu ve beni aştığı için sizden yardım rica ediyorum.

Raporlama yaptığım bir formum var. Burdan yılı seçiyorum. genelde 2 ay arası rapor aldığım için ayları seçerek satışlarımızı listeliyorum. Yapamadığım ise yılını ve ay aralığını seçtiğim aylardaki en yüksek cirolarını alabilmek.
Mesela 2009 ocak nisan arasındaki işgünlerinden
ocaktaki en yüksek 4 günün
şubattaki en yüksek 4 günün
mart ayındaki en yüksek 4 günün
nisan ayındaki en yüksek 4 günün gruplandırılmış cirosunu almak.

17 ocak 2009 - 2500
20 ocak 2009 - 2200
23 ocak 2009 - 1900
30 ocak 2009 - 1700
11 şubat 2009 - 2200
19 şubat 2009 - 1900
21 şubat 2009 - 1600
27 şubat 2009 - 1200
09 mart 2009 - 2800
.....................
.....................

şeklinde. Ben gruplanırp toplam alıyorum ve ciroları yüksekten aşşağı sıralıyorum ama tüm günlerin cirosunu geliyor. sonra bunları excele alıp tek tek diğerlerini silip raporu öyle veriyorum. bide bu 4 günü örnek olarak verdim. en yüksek cirolu 3 günde olabilir 5 günde. Bunu formdan belirleyip almam lazım.bu şartlara göre listede sadece gün ve ciro toplamları görünse yeter. asıl dosyam çok büyük. Sadeleştirip gerekli olabileceğini düşündüğüm kısımlarını ekliyorum.

değerli ustalardan destek bekliyorum efendim.
Dosya ekleyememişim. tekrar ekliyorum.


Honolululu, 25-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 Dün,19:58
Çözüldü 
Örneğinize bakmadım, zamanım dar, örneğinizi ancak yarın inceleyebilirim.
Ancak Sorgunun tasarımında iken üstteki tabloların olduğu boşlukta sağtuşla özelliklere girip, Top Values (Üstten Değerler gibi bir şey olmalı) değerini 4 yaparsanız, sadece 4 kayıt listelenecektir.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

Honolululu

Üye
 38
 10
 2
 25/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 05/04/2012,00:16
Çözüldü 
Sayın seruz ilgilendiğiniz için minnattarım fakat söylediğiniz kısım sadece sorgudaki tüm verilerin en büyük değerlerini veriyor. yarın örneği inceleyince görecekseniz, arzum bu değeri ben belirleyim ve seçtiğim yıl ve aylardaki değerlere uyan kayıtları sıralı ve gruplu vermesidir.

Saygılar sunarım üstadım.


Honolululu, 25-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
Listeleme o kadar başarılı değil ama raporlama güzel oldu Img-grin
Raporlamada örn:ilk 3 listelenmek istendiğinde bazı aylarda 4 gösterebiliyor, sebebi aynı fiyattan 1 tane daha kayıt bulunmasıdır.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
Şunu da belirtmekte fayda var, Sadece aynı yıl içindeki aylar baz alınmalı.
2008Eylül ile 2009Şubat arası yapmaya kalkalım dersek ciddi sıkıntı olur diye düşünüyorum. Böyle bir rapor da istenirse iki aşamada bu da raporlanabilir. Önce 2008Eylül-2008Aralık, sonra 2009Ocak-2009Şubat raporu alınabilir.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 Dün,19:58
Çözüldü 
Güzel bir çalışma olmuş, bende aynı şekilde düşünmüştüm ama yapmaya zamanım yoktu.

ListBox için uygulanan Union ile oluşturulan Sql Script'i aynı şekilde rapor içinde kullanabilirdin.
O şekilde daha basit olurdu sanki.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access Hazır Satış Database De Müşteri Listesi -Form Bağlantı Problemi Erkan7450 2 90 16/11/2018, 18:05
Son Yorum: Erkan7450
Çözüldü Ekleme Sorgusu Problemi notrino 6 162 31/10/2018, 18:34
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Nz0 Problemi notrino 3 140 23/10/2018, 14:40
Son Yorum: Allback
Çözüldü Farklı Tablolardaki Verileri Tek Raporda Sorgulama av.fatihberber 2 167 11/10/2018, 08:52
Son Yorum: av.fatihberber
Çözüldü Dosya Yolu Problemi notrino 2 150 03/10/2018, 20:26
Son Yorum: notrino

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.