Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
17/12/2011 01:26
Konu Sahibi
abone0069
Yorumlar
3
Okunma
922
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

abone0069

Aktif Üye
Aktif Üye
 49
 43
 19
 27/02/2010
0
 Ankara
 
 Belirtilmemiş
 16/09/2013,21:23
Sn. arkadaşlar,
Yaptığım bir çalışmada elektrik faturaları farklı gruplara ait fatura toplamı olacağından önce sorgu oluşturuyor grubun adını veriyor sonra toplam sütununu başka bir sorguya alıyor orada başka bir işlem yapıyor ve dairelere dağıtıyordum. Fakat bloklar çok olduğundan herbir blok için sorgu tablosu açmak yerine tek tabloda farklı gruplara ait faturaları başka bir tabloya alırken Sql nasıl yazabilirim. Yazdığım kod elektrik faturası sorgusuna gitsin kendi bloğuna ait faturaları toplasın ve o sütuna yazsın. Örnek aşağıda yazdığım sorgulamayı Sql olarak o sorgudan çeksin kendi sütununa toplamlarını yazsın istiyorum. Saygılar...
SELECT ELEKTRİK.GRUPLAR, Sum(ELEKTRİK.ELEKTİRİK) AS ToplaELEKTİRİK
FROM ELEKTRİK
GROUP BY ELEKTRİK.GRUPLAR
HAVING (((ELEKTRİK.GRUPLAR)="120"));


abone0069, 27-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir

Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
 42
 2.034
 59
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/07/2018,02:01
Örnek eklerseniz yardım etmemiz kolaylaşır.



Kullanici Avatari

kadirdursun

Aktif Üye
Aktif Üye*
KA.... DU....
 38
 1.291
 104
 12/01/2009
86
 İstanbul
 İnşaat Mühendisi
 Ofis 2010 32 Bit
 19/01/2018,15:01
(17/12/2011 01:32)Kur@l Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek eklerseniz yardım etmemiz kolaylaşır.

bencede Img-grin örnek eklemek soruyu yada sorunu yarı yarıya çözmektir.


Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
 11.251
 465
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Konuya örnek uygulamanızı bekliyoruz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  çapraz sorgudan rapora değişken sütün başlıkları mhmtogz 0 1.097 20/06/2014, 17:57
Son Yorum: mhmtogz
  Başka sayfadan ay bazında ortalama alma gokaytasci 0 1.030 27/12/2013, 13:40
Son Yorum: gokaytasci
  Access Veritabanından veri çekip liste alma ikurt 3 2.407 23/12/2013, 14:29
Son Yorum: hgsoftware
  listview'e parametreli sorgu alma aydın3838 0 923 16/12/2013, 12:38
Son Yorum: aydın3838
  sorgudan excele gönderme aygun78 1 1.127 03/04/2013, 09:49
Son Yorum: aygun78

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.