sorgudan en büyük değeri formda yazma
Tarih
01/05/2011 08:44
Konu Sahibi
afatsum75
Yorumlar
6
Okunma
2373
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



afatsum75
Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
M.... A....
129
27/05/2009
74
Kahramanmaraş
Ofis XP
24/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sponsor Reklam
form üzerindeki etiketin başlığına sorgu da elde ettiğim TOPLAM alanındaki en büyük değer olan 34 değerini nasıl yazabilirim.


Ek Dosyalar
.rar   sorgudan en büyük değer alma.rar (Dosya Boyutu: 12,78 KB / İndirme Sayısı: 21)
afatsum75, 27-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Örneğiniz 2007 mdb olmadığı için şu anda aöamıyorum ama bir tablodaki en büyük değeri almak için

Kod:
 
SELECT Max(Tablo1.deger) AS EnÇokdeğer
FROM Tablo1;


ifadesini kullanabilirsiniz. Ya da bir sorgu yapıp toplam alanında EnÇok seçilir. Bu sorgudan alacağınız veri de her zaman en yüksek değer olur. Burada alınacak olan sayı "deger", veri sorgulanan tablo ise "tablo1" olarak alındı. Siz kendinize göre düzenleyin.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn mehmetdemiral hocamızın çözümüne alternatif olarak,
dmax("AlanAdı","TabloSorguAdı",[Kriter]) formülünü kullanabilirsiniz.

Kod:
me.EtiketAdı.caption=dmax("AlanAdı","TabloSorguAdı")


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Img-grin) Dosyanın içeriğini görmeyince etiket üzerine aktarılacağını da bilemiyor insan. Teşekkürler Ayhan kardeş... Maalesef bu makineme Office 2010 kurmamıştım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.053
31/10/2008
63
İstanbul
-
22/02/2017,20:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Katkılarınız için teşekkürler değerli öğretenlerimiz..

İyi hafta sonları.. Sevgi ve saygılar..
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Icon_redface yok abi 2010u bi ara kullandım sonra vazgeçtim. 2003 bana daha pratik geldi.
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda Komut Düğmesi Sihirbazında Makro Yerine Olay Yordamı Oluşturma bentürk 6 81 Dün, 13:23 bentürk
  Formda İskonto Veya Kdvden biri Girildiğinde Geliş Fiyatı Değişsin haziran4 2 48 15/02/2017, 12:19 haziran4
  Formda Veri girişi yapılan bir alanın raporda gözükmemesi murat dikme 2 38 15/02/2017, 06:10 murat dikme
  Birden Fazla Seçenek İle Formda Filtreleme Yapmak dufrety 3 71 09/02/2017, 13:26 dufrety
  Formda ilk tarih ve son tarih girildiğide de veri listelensin haziran4 2 34 09/02/2017, 10:57 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya