Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
01/05/2011 08:44
Konu Sahibi
afatsum75
Yorumlar
6
Okunma
2640
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

afatsum75

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
M.... A....
131
27/05/2009
74
Kahramanmaraş
Ofis XP
15/06/2017,14:32
Çözüldü 
form üzerindeki etiketin başlığına sorgu da elde ettiğim TOPLAM alanındaki en büyük değer olan 34 değerini nasıl yazabilirim.


Ek Dosyalar
.rar   sorgudan en büyük değer alma.rar (Dosya Boyutu: 12,78 KB / İndirme Sayısı: 21)
afatsum75, 27-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Örneğiniz 2007 mdb olmadığı için şu anda aöamıyorum ama bir tablodaki en büyük değeri almak için

Kod:
 
SELECT Max(Tablo1.deger) AS EnÇokdeğer
FROM Tablo1;


ifadesini kullanabilirsiniz. Ya da bir sorgu yapıp toplam alanında EnÇok seçilir. Bu sorgudan alacağınız veri de her zaman en yüksek değer olur. Burada alınacak olan sayı "deger", veri sorgulanan tablo ise "tablo1" olarak alındı. Siz kendinize göre düzenleyin.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sn mehmetdemiral hocamızın çözümüne alternatif olarak,
dmax("AlanAdı","TabloSorguAdı",[Kriter]) formülünü kullanabilirsiniz.

Kod:
me.EtiketAdı.caption=dmax("AlanAdı","TabloSorguAdı")


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Img-grin) Dosyanın içeriğini görmeyince etiket üzerine aktarılacağını da bilemiyor insan. Teşekkürler Ayhan kardeş... Maalesef bu makineme Office 2010 kurmamıştım.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

assenucler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
01/09/2017,15:34
Çözüldü 
Katkılarınız için teşekkürler değerli öğretenlerimiz..

İyi hafta sonları.. Sevgi ve saygılar..


Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Icon_redface yok abi 2010u bi ara kullandım sonra vazgeçtim. 2003 bana daha pratik geldi.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 11 375 19/10/2017, 17:29 U.ALTUN
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 438 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 69 27/09/2017, 13:03 ştekin
Çözüldü Müşteri İşlemlerini Tek Formda Takip U.ALTUN 7 452 05/09/2017, 09:10 U.ALTUN
Çözüldü Sürekli Formda Kayıt Girdisi Üstte Olması Yardım... bilservisci 13 408 28/08/2017, 01:42 bilservisci

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.