Sorgudaki verileri Koşullu olarak Form üzerine almak?
Tarih
24/06/2011 11:34
Konu Sahibi
prtkl
Yorumlar
6
Okunma
1900
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
150
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
16/02/2017,13:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar,

Ekte bulunan çalışmada Form üzerine bir sorgu ekledim. Sorgu ile yapmak istediklerim:

Sorgu;

1.Sadece Form üzerinde bulunan NO adlı TextBox' un içeriğindeki değere ait verileri göstersin.
Örneğin: Eğer No kutucuğunda 3 yazıyorsa Sorgu sonucu aşağıdaki gibi olmalı:

NO..............SONUÇ...........FAZAALAN..........FAZLALAN2
3................ UYGUN................B.......................D

2.Sorgunun sonuçları Form üzerinde bulunan ilgili TextBox larda gözüksün.Böylece Sorgu sonuçları Tablo1 e kaydedilebilsin.
Örneğin:

NO: 3
SONUÇ: UYGUN
FAZLALAN: B
FAZLALAN2: D

Vakit ayırıp değerlendiriseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 19,93 KB / İndirme Sayısı: 14)
prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,16:48
Çözüldü 
İncelermisiniz...

Tablo1 e kaydet işlemi için buton eklendi.

Tekrar indiriniz...


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 28,8 KB / İndirme Sayısı: 6)
.rar   vt1yeni.rar (Dosya Boyutu: 28,22 KB / İndirme Sayısı: 26)
Please return your positive or negative ...
Cevapla

prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
150
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
16/02/2017,13:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. İstediğim gibi olmuş ancak Formun kayıt kaynağı Sorgu2 olarak kodlandığı için veriler Tablo1 e kaydedilemiyor.

Forma sorgu ile getirilen bilgilerin tablo1 e aktarılması işini de çözebilirseniz çok memnun olurum.
prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,16:48
Çözüldü 
Yeni bir ekleme yaptım Tablo-1 e kayıt işlemi gerçekleşiyor.
Please return your positive or negative ...
Cevapla

prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
150
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
16/02/2017,13:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkürler Img-grin

Tabloya kaydetmek için kullandığınız butonun kodlarını sorgu butonuna gömemez miyiz? Tek tıkla kayıt işlmi için;

sorgu butonundaki

Kod:
DoCmd.OpenQuery stDocName, acNormal, acEdit


kodunun altına "tablo_1 e kaydet" butonunun kodlarını yapıştırdım ancak kayıt etmesi için 2 kez tıklamam gerekiyor yine sorgu butonuna. Img-cray

prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.300
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Koddaki

Visual Basic Code
Private Sub Komut8_Click()

kodunu sil ve yerine

Visual Basic Code
Sub VeriAktar()


yaz.

Komut5 Butonunun tıklandığında olayına yazılan

Visual Basic Code
DoCmd.OpenQuery stDocName, acNormal, acEdit

kodunun hemen altına

Visual Basic Code
call VeriAktar

kodunu ekle.
Butona tıkladığında sorguyu açıp veriyi aktarır.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorgudaki Toplamı Form Üzerinde ki Metin Kutusunda Göstermek haziran4 2 41 20/02/2017, 12:35 haziran4
  pdf olarak mail gönder husem 15 245 16/02/2017, 17:59 husem
  Kayıt Kontrol Eksik Verileri Bulma Ve Hesaplama hknct 10 116 11/02/2017, 18:11 hknct
  Verileri Excele Aktarma Hatası hknct 7 95 09/02/2017, 12:33 atoz112
  Raporu Pdf Olarak Kayıt Etmek. m_demir 9 73 08/02/2017, 22:34 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya