Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/09/2010 22:40
Konu Sahibi
farkli88
Yorumlar
10
Okunma
2511
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

farkli88

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
10/05/2010
10
Ankara
Ofis 2007
09/09/2016,13:13
Çözüldü 
Formda yapmayı planladığım bir işlem var, bir kişinin çıktığı görev gün sayılarını, toplam gün sayısı adı altında aynı formda bir text boxda toplamam lazım, bunu "Frm_tarihsorgu" isimli formda şekillendirdim. Aynı formda 30'a yakın kişinin bilgileri var, hepsinin toplamının ayrı olması laızm, karşılama ekranındaki "23 gün raporu tarihe göre" kısmındaki "23 formu". Yardımcı olursanız sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   GOREV TAKİP.rar (Dosya Boyutu: 603,42 KB / İndirme Sayısı: 22)
farkli88, 10-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
SQL görünümünde yeni bir sorgu oluşturun ve

Kod:
SELECT tbl_grvlndrme.personel, Sum(tbl_gorev.gorevsuresi) AS Toplagorevsuresi
FROM tbl_gorev INNER JOIN (tbl_personel INNER JOIN tbl_grvlndrme ON tbl_personel.perid = tbl_grvlndrme.personel) ON tbl_gorev.Kimlik = tbl_grvlndrme.gorevno
WHERE (((tbl_gorev.harekettarihi) Between [Formlar]![IKITARIHARASI]![ILKTARIH] And [Formlar]![IKITARIHARASI]![SONTARIH]))
GROUP BY tbl_grvlndrme.personel
ORDER BY tbl_grvlndrme.personel;


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

farkli88

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
10/05/2010
10
Ankara
Ofis 2007
09/09/2016,13:13
Çözüldü 
"tarihsorgu" sunun içindeki var olan Sql kodunu silip sizin verdiğiniz kodumu ekleyeceğim? öyle yapınca form sapıttı, sql'i hiç bilmemdeImg-cray.

Var olan Sql kodunun altına ekleyincede Sql hata veriyor. Özür.


farkli88, 10-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

farkli88

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
10/05/2010
10
Ankara
Ofis 2007
09/09/2016,13:13
Çözüldü 
yeni bir Sql ile sorgu yaratıp deniyorum bakalım ne olacak,


farkli88, 10-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Sorgunuzda

SQL Code
SELECT tbl_grvlndrme.personel, Sum(tbl_gorev.gorevsuresi) AS Toplagorevsuresi, tbl_personel.persicilno, tbl_gorev.[No], tbl_gorev.projeozelkodno
FROM tbl_gorev INNER JOIN (tbl_personel INNER JOIN tbl_grvlndrme ON tbl_personel.perid = tbl_grvlndrme.personel) ON tbl_gorev.Kimlik = tbl_grvlndrme.gorevno
WHERE (((tbl_gorev.harekettarihi) Between [Formlar]![IKITARIHARASI]![ILKTARIH] And [Formlar]![IKITARIHARASI]![SONTARIH]))
GROUP BY tbl_grvlndrme.personel, tbl_personel.persicilno, tbl_gorev.[No], tbl_gorev.projeozelkodno
ORDER BY tbl_grvlndrme.personel;

şeklinde yazarak eksik alanları tamamlayabilirsiniz, ancak bu alanlardan tarih içerenler yine eksik kalacaktır. Çünkü tarih alanları devreye girdiğinde toplam olayı değişecektir.


Cevapla

farkli88

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
10/05/2010
10
Ankara
Ofis 2007
09/09/2016,13:13
Çözüldü 
Halen burdayım, denemekle meşgulüm, teşekkürler,
Yok ben yapamadım, bir yerde hata yaptım ama anlamadım, acaba anlatamadımmı?
Örneğin "23 gün raporu tarihe göre" kısmını açtınız, 01.01.2010 ila 31.01.2010 tarihlerini girip "23 formunu" tıkladığınızda karşınız gelen form ekranında bir kişiye ait birden fazla görev emrine ilişkin "gün sayıları" var, bu kişinin gün sayıları toplanıp "toplam gün sayısı" altında tekbir rakam olacak. Örneğin "Burak ERCİYAS" ın toplam gün sayısında "22" yazacak.
İsteğim galiba olmayacak. Kişinin bütün "Gün Sayısı" nı toplayıp "Toplam Gün sayısı" na yazdıramssam hiç bir değeri kalmıyor.


farkli88, 10-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 11 350 Dün, 17:29 U.ALTUN
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 437 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Sorguda İlk 9 Karakter Alma blumanx 2 162 27/09/2017, 23:22 blumanx
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 67 27/09/2017, 13:03 ştekin
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 161 26/09/2017, 16:03 aliyuzen

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.