Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
yasinunal
Tarih
11/02/2010 10:26
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
10
Okunma
3119
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
yasinunal

yasinunal

Aktif Üye
 39
 31
 122
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba Halay
Ekteki dosyada SDOKUMKAYIP formunda girdiğim 2 tarih arasındaki değerlere göre alt bölümdeki sorgu çalışıyor. Bende bu sorgu sonuçlarındaki AKTIFSURE alanlarını ana formdaki TOPAKTFSR alanında toplamak istiyorum. Fakat alt formdaki “Id” değerleri aynı olan 2 yada daha fazla verinin AKTIFSURE alanlarını toplama sadece 1 kez eklemek istiyorum. Bunu yapmam mümkün mü ?
İlgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Nurullah_Serdar

Nurullah_Serdar

Aktif Üye
 37
 21
 568
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
"Fakat alt formdaki “Id” değerleri aynı olan 2 yada daha fazla verinin AKTIFSURE alanlarını toplama sadece 1 kez eklemek istiyorum"
bu cümleni anlamadım. neyi nereye ekleyeceksin.daha açık yazabilir misin?


İyiki Varsın Access Img-grin

yasinunal

yasinunal

Aktif Üye
 39
 31
 122
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Nurullah bey SDOKUMKAYIP formunu açtım ve başlangıç tarihine 01/01/2010 bitiş tarihine 31/01/2010 yazdığımda alt formdaki sorgu çalışıyor ve yüzlerce veri çıkıyor. Alt formdaki KAYIPSURE bölümündeki toplam ana formdaki KAYIPSURE alanına topluyor. Burada problem yok. Yine alt formdaki AKTIFSURE süre bölümlerini toplayıp ana formdaki AKTIFSURE bölümünü topluyor. Fakat burada aynı Id numarasına ait 2 kayıt olduğunda aktif süreyi de 2 kez topluyor. Ben ise 1 kez toplama almasını istiyorum. Örneğin Id numarası 122 için 2 kez aktif süre gözüküyor ve topluyor. Ben ise 1 kez toplama almasını istiyorum.


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

C*e*l*o*y*c*e

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Me.... B.....
 71
 3.202
 29/10/2008
988
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,01:53
Çözüldü 
sayın yasınunal
cevap alabilmeniz için sorunuz açık ve net olmalı,çünkü siz olayı bildiğiniz için ne istediğinizi biliyorsunuz ama dışarıdan bakıldığında ise ilk kez gören için karışık geliyor,anlamak içinde tümünü epey bir zaman incelemek ,mantığını anlamak lazım ,bunun için...
sorunuzda ile ilgili sadece o form,tablo ve sorguyu eklerseniz ilgilenenler için daha iyi olur...kolay gelsin



yasinunal

yasinunal

Aktif Üye
 39
 31
 122
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Pardon Ozur daha sade halini gönderiyorum


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

C*e*l*o*y*c*e

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Me.... B.....
 71
 3.202
 29/10/2008
988
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,01:53
Çözüldü 
şunu bir incelermisiniz...Id ve ürün adına görede süzdürdüm,umarım istediğin budur




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Puantaj Toplama İşlemi IceMan7 8 426 03/03/2019, 14:58
Son Yorum: IceMan7
Çözüldü Sorguda Açılan Kutu access acemisi 29 684 11/01/2019, 08:05
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorguda Birleşme access acemisi 2 181 15/12/2018, 16:38
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorguda Sıralama Ve Eksik Olan Sayıyı Bulma alimadam 6 251 13/12/2018, 12:47
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Acces Tablo Alanı Boş İse,sorguda Boş Olarak Gözükmeli alimadam 3 202 11/12/2018, 15:54
Son Yorum: XEvilBestSow

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.