Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/02/2010 10:26
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
10
Okunma
2981
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba Halay
Ekteki dosyada SDOKUMKAYIP formunda girdiğim 2 tarih arasındaki değerlere göre alt bölümdeki sorgu çalışıyor. Bende bu sorgu sonuçlarındaki AKTIFSURE alanlarını ana formdaki TOPAKTFSR alanında toplamak istiyorum. Fakat alt formdaki “Id” değerleri aynı olan 2 yada daha fazla verinin AKTIFSURE alanlarını toplama sadece 1 kez eklemek istiyorum. Bunu yapmam mümkün mü ?
İlgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   deneme-1.rar(Dosya Boyutu: 245,52 KB / İndirme Sayısı: 19)
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
"Fakat alt formdaki “Id” değerleri aynı olan 2 yada daha fazla verinin AKTIFSURE alanlarını toplama sadece 1 kez eklemek istiyorum"
bu cümleni anlamadım. neyi nereye ekleyeceksin.daha açık yazabilir misin?


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Nurullah bey SDOKUMKAYIP formunu açtım ve başlangıç tarihine 01/01/2010 bitiş tarihine 31/01/2010 yazdığımda alt formdaki sorgu çalışıyor ve yüzlerce veri çıkıyor. Alt formdaki KAYIPSURE bölümündeki toplam ana formdaki KAYIPSURE alanına topluyor. Burada problem yok. Yine alt formdaki AKTIFSURE süre bölümlerini toplayıp ana formdaki AKTIFSURE bölümünü topluyor. Fakat burada aynı Id numarasına ait 2 kayıt olduğunda aktif süreyi de 2 kez topluyor. Ben ise 1 kez toplama almasını istiyorum. Örneğin Id numarası 122 için 2 kez aktif süre gözüküyor ve topluyor. Ben ise 1 kez toplama almasını istiyorum.


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,21:14
Çözüldü 
sayın yasınunal
cevap alabilmeniz için sorunuz açık ve net olmalı,çünkü siz olayı bildiğiniz için ne istediğinizi biliyorsunuz ama dışarıdan bakıldığında ise ilk kez gören için karışık geliyor,anlamak içinde tümünü epey bir zaman incelemek ,mantığını anlamak lazım ,bunun için...
sorunuzda ile ilgili sadece o form,tablo ve sorguyu eklerseniz ilgilenenler için daha iyi olur...kolay gelsin



Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Pardon Ozur daha sade halini gönderiyorum


Ek Dosyalar
.rar   deneme-1.rar(Dosya Boyutu: 211,58 KB / İndirme Sayısı: 14)
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,21:14
Çözüldü 
şunu bir incelermisiniz...Id ve ürün adına görede süzdürdüm,umarım istediğin budur


Ek Dosyalar
.rar   deneme-1-Celoyce.rar(Dosya Boyutu: 54,17 KB / İndirme Sayısı: 38)


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Toplama İşlemi kübrashn 12 200 12/09/2018, 15:27
Son Yorum: kübrashn
Çözüldü Tarih Filtreli Toplama İslemi notrino 4 108 07/09/2018, 08:06
Son Yorum: notrino
Çözüldü Accessten Excele Veri Aktarımında Sorguda Nz Problemi mehmetb84 7 179 06/08/2018, 15:28
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Çapraz Sorguda Birden Fazla Veri Hesaplaması aliyuzen 4 126 06/08/2018, 15:18
Son Yorum: aliyuzen
Çözüldü Acces Tabloda Toplama,çıkartma Gibi Matematik İşlemi kursun 5 221 05/08/2018, 22:29
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.