Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/09/2009 18:54
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
6
Okunma
2104
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

gogoli01

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
166
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
09/02/2017,21:54
Çözüldü 
merhabalar;
sorgulamada bir türlü çözemediğim sorunum var, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

girmiş olduğum tarih aralığına göre sorguyu çalıştırıp, bu tarih aralığında görev yapmamış olsa bile araç plakalarını değer boşta olsa listelemesi. benim yapmış olduğum sorguda ise göreve gitmemiş olan araca ait bilgileri boşta olsa vermiyor.
aşağıdaki gibi sorgu sonucunu nasıl elde ederim?
örnek:
tarih aralığı: 01.09.2009 ile 30.09.2009

PLAKA CİNSİ TİPİ TOP.KM. YAKIT (LT.)
01 OTOMOBİL MERCEDES E200 574 91
02 MİNİBÜS PEUGEOT 230 53
03 OTOBÜS MERCEDES 0403 30 5
04 MİNİBÜS FORD TRANSİT T15 0 0


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   Araba_isletme.rar (Dosya Boyutu: 31,68 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
Dün,17:32
Çözüldü 
Sn. gogoli01,

Örnek dosya ve veri olmadan bu sorunu görebilmek ve dolayısıyla çözebilmek mümkün değil.
Lütfen örnek dosya gönderin.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

gogoli01

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
166
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
09/02/2017,21:54
Çözüldü 
sayın seruz çok hızlısınız. konuyu düzenleyip eklentileri yüklerken cevabı yazmışsınız bile. mesajda örneği gönderdim. sağolun.


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Sorgudaki KM ifadesini

KM: Topla(nz([TOPLAM_KM];0))

yakıt ifadesini de

YAKIT: Topla(nz([ALINAN_YAKIT];0))

yaparsanız toplamlar "null" olsa da "0" olarak gelecektir. Ancaaak, hiçbir tarih bilgisi olmadığı, yakıt alma eylemi olmayan bir işlemi nasıl tarihe göre sorgulayacaksınız? Veriye diyorsunuz ki

"Sıkı dur, sana bir soru soracağım, falan tarihte nerden ne kadar benzin aldın?"

Veri de cevap veriyor:
"Ben o tarihlerde hiç benzin almadım"

Doğal olarak da o tarih aralığı veriyi ilgilendirmiyor.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

sessizvederinden

Üye
Kullanici Avatari
Üye
1
0
27/09/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
27/09/2009,18:31
Çözüldü 
ÖRNEK TABLONUZU İNCELEDİM
İLİŞKİLER BÖLÜMÜNE DİKKAT EDİN
ÖZELLİKLE VERİ TÜRLERİNE


sessizvederinden, 27-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

benremix

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,22:38
Çözüldü 
Sn sessizvederinden öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Forum kuralları gereği mesajınızın tamamını büyük harflerle yazmayalım. Saygılar..


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda İlk 9 Karakter Alma blumanx 2 157 27/09/2017, 23:22 blumanx
Çözüldü Son Tarihi Sorguda Göstermek metbal 4 199 10/09/2017, 22:57 metbal
Çözüldü Sorguda Veri Sayma İşlemi ertans 10 350 25/08/2017, 16:34 ertans
Çözüldü Sorguda Önceki Aydan Devir dayko 7 511 24/06/2017, 10:51 dayko
Çözüldü Access Sorguda Toplama İşlemi onrask 6 428 16/06/2017, 18:13 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.