Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/09/2009 18:54
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
6
Okunma
2177
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

gogoli01

Aktif Üye
Aktif Üye
174
24/02/2009
41
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
27/12/2017,22:20
Çözüldü 
merhabalar;
sorgulamada bir türlü çözemediğim sorunum var, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

girmiş olduğum tarih aralığına göre sorguyu çalıştırıp, bu tarih aralığında görev yapmamış olsa bile araç plakalarını değer boşta olsa listelemesi. benim yapmış olduğum sorguda ise göreve gitmemiş olan araca ait bilgileri boşta olsa vermiyor.
aşağıdaki gibi sorgu sonucunu nasıl elde ederim?
örnek:
tarih aralığı: 01.09.2009 ile 30.09.2009

PLAKA CİNSİ TİPİ TOP.KM. YAKIT (LT.)
01 OTOMOBİL MERCEDES E200 574 91
02 MİNİBÜS PEUGEOT 230 53
03 OTOBÜS MERCEDES 0403 30 5
04 MİNİBÜS FORD TRANSİT T15 0 0


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   Araba_isletme.rar(Dosya Boyutu: 31,68 KB / İndirme Sayısı: 18)

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
05/06/2018,09:01
Çözüldü 
Sn. gogoli01,

Örnek dosya ve veri olmadan bu sorunu görebilmek ve dolayısıyla çözebilmek mümkün değil.
Lütfen örnek dosya gönderin.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

gogoli01

Aktif Üye
Aktif Üye
174
24/02/2009
41
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
27/12/2017,22:20
Çözüldü 
sayın seruz çok hızlısınız. konuyu düzenleyip eklentileri yüklerken cevabı yazmışsınız bile. mesajda örneği gönderdim. sağolun.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Sorgudaki KM ifadesini

KM: Topla(nz([TOPLAM_KM];0))

yakıt ifadesini de

YAKIT: Topla(nz([ALINAN_YAKIT];0))

yaparsanız toplamlar "null" olsa da "0" olarak gelecektir. Ancaaak, hiçbir tarih bilgisi olmadığı, yakıt alma eylemi olmayan bir işlemi nasıl tarihe göre sorgulayacaksınız? Veriye diyorsunuz ki

"Sıkı dur, sana bir soru soracağım, falan tarihte nerden ne kadar benzin aldın?"

Veri de cevap veriyor:
"Ben o tarihlerde hiç benzin almadım"

Doğal olarak da o tarih aralığı veriyi ilgilendirmiyor.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

sessizvederinden

Üye
Üye
1
0
27/09/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
27/09/2009,18:31
Çözüldü 
ÖRNEK TABLONUZU İNCELEDİM
İLİŞKİLER BÖLÜMÜNE DİKKAT EDİN
ÖZELLİKLE VERİ TÜRLERİNE


sessizvederinden, 27-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
4.440
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,07:41
Çözüldü 
Sn sessizvederinden öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Forum kuralları gereği mesajınızın tamamını büyük harflerle yazmayalım. Saygılar..


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda In operatör mustinba 6 207 11/06/2018, 07:43 mustinba
Çözüldü Sorguda Ölçüt Kullanımı fascioğlu 6 177 07/05/2018, 17:38 fascioğlu
Çözüldü Sorguda Sql İle Ping Attırmak cazcaz678 2 137 24/04/2018, 13:41 ozanakkaya
Çözüldü Sorguda Hesaplanan Değeri Kullanma delichon 1 100 23/04/2018, 17:37 ozanakkaya
Çözüldü Sorguda Tarih Koşulu Dart Reder 14 466 09/04/2018, 22:51 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.